Mademoiselle YéYé is gearriveerd bij Hippest-Fashion… 💋

Wat heb ik een fijne ontmoeting gehad bij Hippest-Fashion in Alphen a/d Rijn. Samen met Lotte hebben we, onder het genot van koffie en koek, gesproken over de nieuwe labels die deze webshop heeft opgenomen in hun collectie. 

Op het moment dat je het pand binnenkomt, vergeet je bijna dat het een webshop is. Er zijn veel leuke showrooms met prachtige kleding op de rekken… ik zou er uren kunnen snuffelen. En eigenlijk heb ik dat ook al gedaan hahaha, zo veel moois was er om te bewonderen en door te passen die dag!

Mademoiselle YéYé

Het tweede label wat Hippest-Fashion sinds dit voorjaar verkoopt is een voor mij al bekend label: Mademoiselle YéYé! Je zou denken dat het een Frans label is hè? Maar niets is minder waar: in 2012 richtten de ontwerpers Florence Shirazi en Kai Alt in Stuttgart (Duitsland) dit mooie fashionlabel op. 

Een op de sixties geïnspireerd label dat verantwoord produceren hoog in het vaandel heeft! Hun stoffen dragen het Gots keurmerk en de kleding is PETA-approved Vegan

YéYé is een Franse popmuziek stijl uit de sixties, vernoemd naar de kreet “YEAH!” En die uitroep had ik ook toen ik de collectie zag in de webshop van Hippest-Fashion. Uiteindelijk heb ik ook hier weer 4 items uitgekozen om jullie te laten zien:

Mademoiselle YéYé Jurk Art School – XL

Dit grappige jurkje ‘Art School’ doet mij denken aan sterrenstof! Een heleboel leuke kleine witte stipjes op een diep donkerblauwe ondergrond. Lekker lustig rondgestrooid, ogenschijnlijk zonder patroon. Net als een sterrenhemel. Het geborduurde mondje is natuurlijk het bekende beeldmerk van Mademoiselle YéYé. 

Het jurkje is gemaakt van viscose met elastaan dus het heeft een fijne rek. Het is echt een dun zomerstofje maar zeker niet te dun. Je ziet dus niet alle ‘extra jij’. Ondanks de donkere kleur is het een heerlijk hoogzomers jurkje wat je graag uit de kast gaat pakken. Geen extra franje, maar classy speels eenvoudig.

Het is een vrij recht model met een klein beetje taille en het heeft (ooh hoera!) zakjes! De kapmouwtjes vind ik fijn. Dat staat toch net even iets gekleder. Het jurkje is korter dan de rest van de collectie. Het maakt hem zeker pittiger. De OTO is 51 cm en de lengte van schouder tot zoom is 100 cm. Het jurkje kost € 84,95

Mademoiselle YéYé Jurk Twiste et Chante – XL

De naam van deze leukerd past er mooi bij zeg! ‘Twist en Zing’… Dat is precies wat je in deze jurk wilt doen. Door de stof, 100% natuurlijk viscose, wil je deze jurk om je heen laten swirlen. Zonder elastaan betekent wel zonder strectch. En ik zeg het al vaker; in de zomer kies ik zelf graag voor geweven stoffen zonder rek. Dit zit veel luchtiger want het ‘kleeft’ minder aan je huid.

De dress heeft een mooi aansluitend lijfje en zit op de rug een beetje blousend. In de zij zit een (blinde) rits. De schouder heeft retro aandoende plooitjes en in de rug zit een elastiekrandje. De striklinten zijn aan het voorpand gezet, dus niet rondom. Vind ik persoonlijk wel een geinig detail. Door het slimme ontwerp van het lijfje voorkomen de designers dat dit niet stretchende jurkje later op de dag een beetje gaat knellen in de taille.

Het model is een A-lijn. De rok is niet overdreven wijd maar wel zwierig. De mouwtjes zijn niet te strak en het v-halsje is beschaafd. Het voorpand heeft een rijtje zwarte knoopjes die ook open kunnen. Toch kierden ze bij mij in ieder geval niet. Vaak is dit bij tricot jurkjes wel het geval.

De jurk (tevens verkrijgbaar als rok) heeft een te gekke print: een zwarte ondergrond met hele lieve kleine blauwe en ecru gekleurde bloempjes op groene steeltjes. Zo schattig! De OTO is 55 cm en de lengte is 116 cm. Met mijn 1.74 cm valt hij over de knie. De OTO lijkt erg ruim, maar omdat het jurkje geen rek heeft, moet je als XL’er dit echt wel hebben. Het jurkje kost € 104,95

Mademoiselle YéYé Jurk Oh Yeah – XL

Nou, als je het over een zomerjurkje hebt dan mag deze ‘robe d’été toch zeker ‘supèrbe’ heten hoor. Wat een heerlijk licht, luchtig, dun en soepel stofje is dit! Lekker stretchy, maar het is ook wel een stofje dat niet alles zal verbergen. Dus als je echt onzeker bent over een rolletje dan is dit wellicht niet jouw keuze. Aan de andere kant: in de hete dagen van juli en augustus, maal je dan nog om een rolletje meer of minder? Ik niet hoor: dan heb ik het gewoon heet en is een licht & luchtig jurkje het enige wat ik wil hahaha.

De enorm grappige print ‘sun umbrellas’ zie je pas in tweede instantie maar ze zijn leuk hoor!! Je krijgt gelijk zin in het strand! De ondergrond is een lekker frisse rood en het wit is gelukkig niet spierwit. Daardoor zijn het zeker geen koele kleurtinten.

Het jurkje ‘Oh yeah’ komt met een kek elastisch riempje met een zilverkleurige sluiting. Omdat er geen draaglusjes een de jurk zitten, kan je ervoor kiezen deze wel of niet te dragen. Zonder het riempje is de jurk meer leisure, met riempje kan hij zelfs op kantoor. De heeft een lekker kort mouwtje, net geen kapmouw.

Het jurkje heeft een OTO van 51 cm en een lengte van 111 cm. Hij kost € 89,95. Mademoiselle YéYé is ook weer heerlijk maatvast! Alle kleding pas ik in mijn gebruikelijke maat: XL!

Madeloiselle YéYé Jurk a drink with Beth – XL

Dit is het laatste jurkje wat ik in deze blog laat zien: ‘a drink with Beth’ . Een fijn viscose mix jurkje vol met ‘zoentjes’. Echt een Mademoiselle YéYé jurkje! Een ondeugend knipoogje naar de sixties en de lipjes zijn ‘oohh la laa’…

Het jurkje heeft een klein knoopje op de rug, een speelse pas in een punt op het voorpand en het is een A lijntje. Er zitten geen zakjes in. Wel krijg je er een mooi riempje bij met goudkleurige gesp. Met dit jurkje kom je altijd goed gekleed voor de dag. De stof is niet overdreven dun en zomers. 

Het is een mooie, net niet helemaal donderblauwe kleur en als je goed op de lipjes let zie je dat ze zowel verschillende roze/rode tinten hebben + verschillende vormen. De OTO is 51 cm en de lengte is 104 cm. Mij valt ie mooi op de knie. Het jurkje kost € 94,95

Alle jurkjes dragen het PETA-Approved-Vegan keurmerk. Peta kennen we denk ik allemaal wel van de anti-bont acties. Maar Peta zet zich breed in om dieren wreedheden tegen te gaan en diervrij (vegan) te produceren. Ook in de fashion-industrie bestaat op veel manieren misstanden met dieren. Het keurmerk houdt in dat bedrijven die deel uitmaken van het ‘PETA-Approved Vegan’ programma in Europa de PETA betrouwbaarheidsverklaring ondertekend hebben om te verifiëren dat hun producten veganistisch zijn.

Links:

Het rode jurkje ‘Oh Yeah’ koos ik uit en kreeg ik van Hippest-Fashion voor deze blog.

13 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.