Mijn eigen fotostudio voor Tantilly… Hoe een Letstalkdresses-blog tot leven komt

Met afgeladen tassen vol met de prachtigste items kwam ik laatst weer thuis uit Deventer. Bij Tantilly werd ik weer met open armen ontvangen en heb ik heerlijk kunnen snuffelen en passen, geholpen door het leukste verkoopteam van Deventer. En denk nou niet dat die hartelijkheid alleen mij betrof, als fan en blogger van dit label… Nee, als je shopt bij Tantilly (online of in real life) je wordt altijd in de watten gelegd en er is altijd goed advies voorradig.

Deze keer nam ik ook een grote tas vol met home-decoraties mee om mijn ‘fotostudiootje’ op zijn Tantilly’s aan te kleden. En weet je wat zo leuk is? Al die kleurrijke spulletjes zijn gewoon te koop in de winkel. Zo maak je toch van jouw huis een prachtig exotisch kleurrijk gebeuren. Of een mooi klein wegdroom-hoekje, want dat kan ook!

Ik neem je even mee voor een kijkje achter de schermen. Wat houdt het maken van een fashionblog (voor mij) allemaal in? Ten eerste ga ik het liefst zelf eerst bij de winkel of het label langs. Zo leren we elkaar goed kennen en kan ik de collectie met eigen ogen zien. Soms fotografeer ik op de locatie zelf en dan plan ik een volledige dag in. Liever neem ik een aantal items mee zodat ik thuis rustig alle details kan vastleggen.

Omdat ik mijn huis deel met mijn gezin (hahaha) moet ik altijd een goed moment plannen om rustig te gaan fotoshooten. Meestal doe ik dit alleen. Dan voel ik mij het meest op mijn gemak. Soms helpt mijn lief mij met buitenfoto’s. Ik heb een statief waar mijn foon/camera op staat en in mijn hand heb ik een kleine afstandbediening. Ik draag geen stappenteller dus ik weet niet hoeveel kilometers ik tijdens zo’n shoot maak. Omdat ik niet de selfiestand gebruik moet ik elke serie foto’s weer controleren, afkeuren, overnieuw maken etc. Van de foto’s die jullie in mijn blogs zien, mag je gerust het 20-voudige rekenen per foto… zoveel gaat er namelijk ook niet goed.

De lampen ‘op de set’ zijn mijn eigen spots die normaal naast mijn bank staan. Zij geven net dat beetje extra licht bij shoots op donkere dagen. Ook alle planten worden vanuit alle hoeken van mijn huis erbij gesleept voor dat lekkere tropische effect. En dan komt het grote verkleedfeest hahaha. Tussendoor moet je wel je haren bij blijven werken want het kapsel heeft flink te lijden natuurlijk.

De poses zijn best lastig te bedenken. Ik probeer niet te vervallen in ‘standje favoriet’ maar soms ontkom je er ook niet aan. Dankzij mijn ‘modellen-boek’ leer ik regelmatig weer iets nieuws. Na het fotoshooten ga ik alle foto’s selecteren. Dat is een flinke klus. De uiteindelijk goedgekeurde foto’s gaan door de ‘wasstraat’ en worden voorzien van een watermerk en enkele ‘onderwater-codes’ waardoor ik kan bewijzen dat de foto’s mijn eigendom zijn… (en dat is soms hard nodig).

Het schrijven van de blogs is het allerleukste gedeelte van mijn hobby. Als ik enthousiast ben, schrijf ik moeiteloos mijn tekst. Je zult mij niet betrappen op het showen van kleding of onderwerpen die ik niet zelf te gek vind! Nu ik wat langer blog word ik ook vaker gevraagd om te bloggen. Stiekem ben ik daar ook heel trots op. En natuurlijk blijf ik ook zeker bloggen over items die ik gewoon zelf koop en leuk vind.

Als de foto’s klaar zijn en de teksten ronkend… dan gaat het grote opbouwen beginnen. Mijn blogs maak ik in ‘Wordpress’. Dat betekend dus een mooie website maar vaak tijdens het vullen van de pagina onbegrijpelijke beslissingen van WordPress waardoor je mega gestrest staat te prutsen om het e.e.a. weer goed te krijgen. Tijdens het maken van de webpagina ga ik toch ook weer schrappen en schaven aan de tekst en probeer ik alle taalfoutjes eruit te vissen (wat nooit helemaal lukt hihihi). Ook plaats ik alle links en koppelingen bij deze bewerking nu in de blog.

Nadat ik de pagina goed vind, leest lief hem meestal nog even na. Altijd fijn om met frisse ogen er doorheen te gaan. Grappig is dat hij steeds meer bijleert en zo langzamerhand ook inhoudelijk advies kan geven. Als laatste plan ik dan de blog in. Soms is WordPress een beetje in de war en komt mijn blog op een raar tijdstip online maar gelukkig komt dit niet te vaak voor. 

Dromenvanger – € 49,99

Nu mijn eigen bedrijven nog nagenoeg stil liggen is het heerlijk om eropuit te kunnen gaan en fijne mensen te ontmoeten. Ook geniet ik enorm van alle reacties die jullie geven op mijn blogs. Heel veel reacties komen via de socials zoals Facebook en Instagram. Ik probeer altijd terug te reageren. Ik reageer zeker altijd op berichten onder mijn blogs! Die vind ik namelijk het aller aller leukst!!!

Ik hoop dat je het leuk vond om eens een kijkje achter mijn schermen te nemen. Wie weet maak ik nog eens een ‘blooper-blog’. Zouden jullie dat leuk vinden? Let me know…

Links

Alle home decoratie items die ik in deze blog laat zien zijn gebruikt bij de fotoshoot. Alles is te koop in de stenen winkel van Tantilly in Deventer. Daar is uiteraard nog veeeeel meer moois te krijgen. Soms vind je een item terug in de webshop maar je kan altijd via email, telefoon of facebook even vragen naar wat je hebt gezien. Tantilly helpt je graag en kan ook opsturen.

Binnenkort meer Tantilly-blogs bij http://www.letstalkdresses.blog. Niets missen? Volg mij via mijn blogkanaal, via facebook of via instragram. Dat vind ik reuze gezellig!

23 reacties

  • Dank je wel😍. Dat is zo gaaf om te horen. Ik twijfelde vorig jaar best wel om met deze blogs door te gaan. Maar juist om wat jij nu zegt (een fijne verstrooiing van al het coronagedoe), ben ik door gegaan❤️

   Like

   • Noooouuuu echt wel hoor! Maaar lief van je♥️ we zijn zeker allebei uniek op onze manier, das ook zo leuk! Ik herken veel in wat je schrijft, dat is zo leuk om te delen 😘

    Geliked door 1 persoon

   • Superleuke blog weer Caro! Ik gebruik jouw blogs soms echt om de maatvoering van een merk te ontdekken, dat helpt om de juiste keuze te maken.
    Enne.. natuurlijk ook om inspiratie op te doen😉.
    We hebben echt dezelfde smaak en heel vaak dezelfde ideeën.
    Wat betreft de bloopers: kom maar door!!

    Geliked door 1 persoon

   • Wat lief! En gaaf om te horen Patricia😃. Ik vind het zo leuk om te lezen dat mijn blogs ook echt een goed bruikbaar advies geven. Ik ga mijn bloopers verzamelen😆

    Like

 1. Hey Carol,

  Super leuk om te lezen hoe dit in z’n werk gaat. Vroeg mij dit al vaker af. Je hebt een positieve, aantrekkelijke schrijfstijl; van elk verhaal maak je een feestje! 🎉

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een werk zeg! Ik heb een hele poos sieraden gemaakt en ik vond het al een megaklus om die sieraden fatsoenlijk op de foto te krijgen. Hoefde er niet eens een mens bij, dus zou je denken dat een armbandje of een oorbel wel een gewillig model is. Maar kanonnen, wat was het af en toe frustrerend als je nét niet de mooie glans of schittering goed op de foto kreeg.
  Jij weet er met al je werk wel steeds weer een geweldig mooie, inspirerende blog van te maken!

  Geliked door 1 persoon

 3. Altijd weer een genot om je vakkundige teksten te lezen (heel informatief en gezellig) en je supermooie foto’s te bekijken 😍 je hebt mij al heel vaak geïnspireerd tot het kopen van diverse items 😉🙏🏽
  En een blooper blog!? Jaaaa komt u maarrrr 😂

  Geliked door 1 persoon

 4. Hallo Caro,
  Wat leuk een “achter de schermen” van jou. En bloopers zijn altijd vermakelijk/ interessant.
  Jouw blogs zijn altijd goed informatief en inderdaad voorzien van foto’s waarbij je ziet dat er passie en aandacht ingestoken is. Oftewel ik lees ze heel graag

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat ontzettend leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen!
  Ja, dat er veel werk in gaat zitten wist al, maar ziet er ook altijd heel professioneel uit bij jou😍.
  Ik lees altijd met veel plezier en interesse je blogs.
  Liefs Rebecca

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.