Lien & Giel laten ons stralend en kleurrijk de zomer in dansen…

Wat mij aan deze collectie meer dan ooit heeft doen verbazen…: Lien & Giel hebben werkelijk voor alle vrouwen wel een jurk gemaakt die het mooiste van de vrouw naar voren laat komen. Voor vrouwen die van uitbundig houden: er is meer kleur in deze collectie dan de regenboog kan vasthouden. Voor de vrouw met prachtige rondingen zijn er modellen die deze rondingen omhelzen en ze laat stralen als nooit tevoren. Voor lange vrouwen zijn er jurken met net die extra centimeters waardoor zij niet in ultra mini hoeven rond te stappen. Voor de petite vrouwen zijn er andersom een aantal modellen die juist korter vallen. En voor de vrouw die meer heup en taille zou willen, zijn er modellen die deze absoluut kunnen geven.

Duik met mij mee in de volgende 3 klassiekers van dit oer Hollandse label en geniet.

Dress Buenos Aires 3/4 Birds White – XL

Als je Lien & Giel zegt, zeg je Buenos Aires! Het is de ‘absolute favorite’ van dit label en heeft hele mooie vrouwelijke features. Denk aan de heerlijke faux-overslag die niet openwaait (dus nooit het ‘oepsie-moment’ zal geven). En wat dacht je van die taille, die extra mooi wordt geaccentueerd door de plooitjes op precies de goeie plek. En mocht je nog niet VA VA VOOM zijn: de overslag is precies dat wat je nodig hebt om jouw buste op zijn mooist te laten zijn!

Ik koost voor de BA met het 3/4 mouwtje. Dit model kent in deze zomercollectie 4 uitvoeringen. Deze zomer gaat ons bijzonder veel mooie witte zomerjurkjes opleveren dus viel ik ook als een blok voor de print ‘Birds White’. Wat is het een gave print zeg! Lien heeft zich uitgeleefd op de prachtigste vogels die heerlijk tortelen op bloesemtakjes. Je hoort ze bijna fluiten! Omdat onze Hollandse zomers niet altijd even warm zijn, is een jurkje met 3/4 mouw wel heel fijn om te hebben.

De BA heeft een fijne lengte die bij mij (met mijn 1.74 m) net op de knie valt. Het is geen ruimvallende model: ik draag deze dress in mijn normale maat XL. De plooitjes zitten lekker strategisch dus jouw eventuele buikje blijft mooi gecamoufleerd. De BA is een vast model in mijn kledingkast en er komt elk seizoen wel weer eentje bij.

Dat de Buenos Aires het beste model is van Lien & Giel, blijkt wel uit de enorme ruime keuze waaruit wij dit seizoen kunnen kiezen. Naast de 3/4 mouw, heeft de BA ook de vertrouwde cap mouwtjes. En jazeker; met het geinige overslagje waar ik zo gek op ben. In de SS21 collectie vind je maar liefst 11 uitvoeringen.

En als je dacht dat je er dan bent? Welnee joh!! Ook in de unieke Classics21 collectie zijn maar liefst 13 uitvoeringen gemaakt… Alle uitvoeringen zijn verkrijgbaar in de maten S t/m XXL en kosten allen € 49,95.

Legging Paris Embroidered – L

Onder de Buenos Aires draag ik de schitterende nieuwe legging van Lien & Giel, de Paris Embroidered, kleur groen. Ik heb het al eerder benoemd maar nogmaals: deze leggings, met die gave borduring op de rechterenkel, passen bij elk jurkje uit deze collectie. Ze zitten prachtig om je been, lubberen niet en door de hele hoge tailleband krijg je geen ongewenste extra ronding in de taille. Kies wel voor een maatje kleiner dan wat je normaal draagt. Ze vallen iets groter. De leggings kosten € 24,95.

Cardigan Chicago Red – L

Het Chicago vest is een ogenschijnlijk eenvoudig vestje maar er zitten verrassende details in verwerkt! Het model is mooi aangesloten en komt tot halverwege de heup. Dit maakt hem voor veel modellen een prima vestje.

Het heeft een mooi ajourmotief in de flanken waardoor hij jou optisch een extra slanke taille geeft. De mouwen zijn mooi op lengte en niet te strak. Hierdoor draagt dit vest ook fijn over de 3/4 mouwtjes van bijvoorbeeld de BA.

De cardigan is gebreid met 100% biokatoen. Dat is dit seizoen een nieuw gekozen garen. Voorheen werden de vesten in een viscose/cashmir mix gebreid. Katoen heeft als voordeel dat het in de zomer wat koeler draagt. Het is wel minder superzacht dan de viscosemix en de stof is wat zwaarder.

Hoe je jouw vestje ook draagt, het staat mooi. Zowel los als geheel of half gesloten, of als twinset gedragen… ik vind het een lekker ‘altijd goed’ vestje. Let ook even op het kleine opstaande boordje in de nek: hierdoor heb je altijd een fijn beschut nekje. De boord en de manchetten zijn smal gebreid. De Chicago is verkrijgbaar in 6 kleuren en kost € 49,95

Dress Santiago Kite Orange – XL

Net als de Buenos Aires is de Santiago een wat rechter vallend en korter jurkje. En waar de BA uitblinkt in vrouwelijkheid is de Santiago bij uitstek het sportiefste model wat Lien & Giel in hun collectie hebben. Ik koos voor het Kite Orange jurkje omdat ik erg blij word van oranje en de Kite print op de foto’s lastig tot zijn recht komt. In de Santiago, met zijn rechte banen van schouder tot zoom zie je de print op zijn mooist.

De Santiago heeft een subtiele taille maar is meer een koker dan een A-lijn. De kangeroe buidel is een heerlijk item: altijd een fijne zak om je handen even in te laten rusten! De mouwen hebben een stoere brede manchet van dezelfde stof.

Nog zo’n fijn ‘detail’ is natuurlijk de toffe capucon. lekker stoer en sportief. En wat ook fijn is; hij hangt niet zwaar op je rug. Als ik een nadeel mag noemen van de Santiago is het toch de lengte: ik vind hem iets aan de korte kant. Omdat het een vrij recht model is, valt dat extra op. Hij misstaat zeker niet, maar ik vind hem langer toch fijner dragen. Zeker met straks blote benen… De Santiago kost € 59,95.

Dress Funchal Mandala Cobalt – M

De Funchal sloeg vorig jaar in als een bom! Wat een prachtige dress is dat toch. Ik denk dat de Funchal echt een topper is die voor alle vrouwen geschikt is. En het is ook een jurk voor veel gelegenheden. Zakelijk te dragen op welk kantoor dan ook. Feestelijk op bijvoorbeeld een bruiloft en natuurlijk flaneert de Funchal fantastisch op strandboulevards en camping!

Net als afgelopen winter heeft de Funchal 2 grote lussen waar het brede striklint doorheen geregen kan worden. Maar ik vind, net als velen van jullie, die lussen veel te groot. Omdat het striklint los is, kan hem heel eenvoudig over de lussen strikken en dan zie je ze niet meer.

De Funchal valt ruim! Ik draag hem zelfs 2 maten kleiner. Maar dan zit ie ook perfect! De prachtige overslag met brede randen kiert absoluut niet en de kleine plooitjes vanaf de taille omhoog maken de pasvorm erg gaaf. De rok is langer dan de twee vorige jurkjes en valt mij over de knie. En het mooie biokatoen wat Lien & Giel standaard gebruiken valt zwaar genoeg naar beneden om de wind geen vat te geven op de rok… Geen Marilyn Monroe taferelen hahaha.

Toen ik de print voor het eerst zag, wist ik niet wat ervan te denken: behoorlijk pittige kleuren en kobalt… Die kleur heb ik sinds de jaren 80 niet meer gedragen. Maar hoe verrassend pakt deze print uit in real life! Ik vind het geweldig. En ja jongens… ik weet het: blauw is echt wel mijn kleur (al riep ik jaaaaaren van niet).

Dress Funchal is in 5 prints en 1 effen zwarte uitvoering verkrijgbaar. De zwarte Funchal heeft een knettergave borduring op de overslag!! De mouwen zijn kort, halverwege de bovenarm en aansluitend. Het jurkje kost € 59,95. Ik vind de New York vestjes er geweldig gaaf bij passen. Op de foto’s heb ik de jurk gecombineerd met de kobaltblauwe Paris legging en mijn ubergave Lien & Giel boots.

Wist je dat er in de winkel in Haarlem nog diverse boots en pumps te koop zijn uit oudere collecties? Ze zijn alleen daar te koop, niet in de webshop en opsturen doen ze niet. Maar de prijzen zijn echt de moeite waard. Alle pumps in de fotoshoot voor deze blogs zijn uit die voorraad. De maten zijn beperkt want het zijn echt restanten.

Ook de zijden, handgeschilderde shawl die je ziet op de funchal buitenshots zijn in meerdere kleuren in de Haarlem winkel verkrijgbaar. Het zijn er maar een paar dus wil je iets unieks… Anegang 42 te Haarlem is your place to be!

Links

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.