Wat maakt de Karen Dress van Tantilly nou zo perfect voor jou?

In november afgelopen jaar schreef ik al een blog over de nieuwe Karen Dress. Ik vergeleek ze met mijn eerste Karen Dress en benoemde de verschillen. En ondanks deze verschillen blijft de Karen Dress een groot favoriet. Niet alleen bij mij, ook bij alle Tantilly Fans. De Karen Dress is een absolute bestseller in de ruime collecties van dit Deventer fashionlabel.

Maar wat maakt nu dat de Karen Dress zo fantastisch draagt voor praktisch elke vrouw? Wat is nou het geheim van dit model?  Het is vooral een optelsom ben ik achter gekomen: Het zijn de strategisch geplaatste zakjes: niet de groot en niet te klein. Door de plaatsing op de dijbenen verkleinen ze optisch de heupwijdte. Voor veel vrouwen een dingetje toch? Het is net als met kontzakken op een jeans: goed geplaatst en ze verkleinen de derrière, net te ver naar buiten en je hebt een beste batse!

Tweede grote plus zijn de striklinten die voor en achter geknoopt kunnen worden en op de juiste hoogte de taille accentueren. Ons beste optische pluspunt ladies, dus die moet in de spotlights!

Het derde grote winstpunt is de mooie, maar niet te overdreven, A-lijn. Hier komen de meeste vrouwen prachtig mee weg. De lange mouwen zijn niet te kort, zodat ze iets over de pols kunnen vallen. En de roklengte van 103 cm maakt dat hij bij iedereen mooi valt.

In deze blog laat ik 2 Karen Dresses zien die in de november blog niet aan bod kwamen: 

Karen Dress – Geel Bloemen in de tuin – XL – € 84,99

Voor Tantilly begrippen valt de Karen Dress standaard wat kleiner: normaal kies ik voor L bij Tantilly, de Karen Dress draag ik altijd in een XL. In deze maat is de OTO 52 cm. De jurk is gemaakt van een dikkere viscose met prachtige rozen op een zachtgele achtergrond. De binnenkant van de stof is lekker zacht (en wit), de buitenkant is glad.

Deze Karen Dress valt fijn op de knie met mijn lengte van 1.74m. Lang genoeg om zomers te dragen zonder legging. Het is geen echte hoog-zomer jurk moet ik eerlijkheidshalve zeggen. Daarvoor vind ik hem echt te warm. Het is meer een fijne jurk in het voor- en najaar. Dat heeft zeker ook te maken met de lange mouwen.

Ik strik de Karen Dress het liefst achterlangs. Meestal vind ik het te rommelig als de strik voor zit. De ronde hals is fijn laag en het lijfje eindigt mooi onder de buste.

Karen Dress – Pioenroos Donkerblauw – XL – € 84,99

De tweede Karen Dress die ik laat zien is qua (roos)print exact gelijk aan de vorige jurk, maar de kleuren zijn net even anders. Uiteraard is de achtergrond al verschillend: die is nu donkerblauw (bijna zwart) waardoor het romantische eraf is en samen met de wat feller gekleurde rozen is het nu een veel stoerder en sportiever jurkje geworden.

Ik laat hem dan ook liever zien met een paar sneakers eronder: die vind ik wel bij de jonge uitstraling passen. Zie eens hoe fijn lang de mouwen zijn! Wil je jouw jurkje liever met korte mouwen? Tantilly heeft haar eigen naai-atelier in Nederland. Voor een meerprijs van € 5,99 kunnen zij vakkundig de mouwen inkorten naar de door jou gewenste lengte.

Ik vind de Karen Dress echt een hele leukerd! De stof, viscose, draagt heerlijk en is redelijk onverwoestbaar. Niet voor de hoogzomer maar zeker geschikt voor nu!

Bijna alle decoratie items in mijn ’studio’ zijn ook van Tantilly. Ze zijn sowieso verkrijgbaar in de stenen winkel maar met een berichtje via de website of Facebook, kunnen zij ook opgestuurd worden. In mijn vorige blog heb ik alle items uitgebreid beschreven. Klik hier voor de link!

Spiegelshawl – € 24,99

Eén item van het decoratiemateriaal verdient wat extra aandacht. De prachtige spiegelshawls. Ik nam ze uiteraard mee om de fotostudio Tantilly-proof te maken maar ze komen veel mooier uit in de zon, om hals of over de haren. De shawls zijn gemaakt van een dun katoen en versierd met prachtig borduurwerk en kleine spiegeltjes. Ze zijn te koop in veel felle kleuren en je stopt ze zo weg in je tasje. Dergelijke shawls zijn in vakantielanden onmisbaar bij het bezoeken van tempels, kerken of moskeeën.

Links

Voor deze blog kreeg ik de Karen Dress Black Roses.

8 reacties

 1. Nou Caro wat heb je weer een leuke blog met supermooie foto’s geschreven over deze mooie Karen Dress van Tantilly, de donkerblauwe vind ik je het mooiste staan 🤩🙏🏽 💖

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik had er nog nooit aan gedacht dat ik hier een reactie kan geven. Maar ik lees al je blog’s🤗 Het ene merk spreekt me meer aan dan het andere merk, wat natuurlijk logisch is. Ik moest trouwens nogal glimlachen om je opmerking ; beste batse 😜🤣 fijne zondag!

  Geliked door 1 persoon

  • Wat lief dat je nu reageert❤️. Ik vind de reacties echt altijd fijn, of ze nou lief, complimenteus, kritisch en opbouwend zijn. En die ‘beste batse’ komt uit mijn jeugd. Geen idee of het Twents dialect is maar ik moet er ook nog altijd om glimlachen😊

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.