Tantilly’s button down dress; een klassieker met veel gezichten!

Ik heb het al vaker gezegd, maar bijna elk fashionlabel heeft een button down dress in haar collectie. Het is zo’n veelzijdig en tegelijkertijd klassiek model, dat past helemaal bij het type fashion waar ik zo van houd: kleurrijk comfortabel & never out of style…

De Button Down Dress van Tantilly heet Lilou. Tantilly is enorm maatvast dus of je nou een Lilou hebt van 3 jaar geleden of je koopt hem nu; je weet precies hoe hij valt qua lengte en maat. Dat het model een aantal aanpassingen heeft ondergaan maakt qua maat geen verschil. Dat maakt bestellen bij Tantilly ook zo prettig en zijn er weinig retouren.

De Lilou is niet de langste jurk in de ruime collectie van Tantilly. Met een lengte van 103 cm valt hij mij op de knie. Ik ben 1.74 cm. lang. De OTO is 50 cm. De Lilou kost € 84,99 en hij valt iets kleiner dan je van Tantilly gewend bent. Ik draag deze jurk in XL. Dit is wel mijn normale kledingmaat bij andere labels maar bij Tantilly draag ik vaker L dan XL.

Ik laat jullie in deze blog 4 uitvoeringen van de Lilou Dress zien. Door de print en gebruik van verschillende stoffen heb je echt 4 andere looks. Zo is er voor elk wat wils!

Lilou Dress – Monro Leopard 

Deze eerste Lilou jurk is meteen de uitschieter van de nieuwe collectie! Een lekker stoer luipaard printje in jawel: een velvet travelstof! Je ziet er stoer uit in deze dress maar je bent tegelijkertijd enorm aaibaar. Heerlijk zacht voelt hij aan. 

Travelstof (polyamide met elastaan) is bijzonder fijn omdat het niet kreukt, zeer sterk is en snel droogt. Ideaal voor in de vakantiekoffer dus. Ik vind de stof heerlijk dragen alhoewel ik hem vooral in het voor- of najaar zou dragen. Voor hoogzomer vind ik deze serie Lilou jurkjes te warm.

Deze Monro Leopard heeft, heel grappig, blauwe knoopjes die het jurkje net wat speelser maken. Ik weet dat Chantal (de ontwerpster en eigenaresse) altijd zelf de knoopjes uitzoekt in de ateliers en zij weet als geen ander dat knopen, hoe klein ook, enorm bepalend zijn voor de look van het jurkje. 

Lilou Dress – Hollandse Tulp

Deze jurk is enorm populair en dat is absoluut terecht! Wat een onwijs gave print is dit zeg. Enkele maten zijn zelfs al helemaal uitverkocht dus wil je deze jurk aanschaffen, wacht niet te lang hoor. 

Deze travelstof is weer glanzend en glad. Ook is het lekker stevige stof dus eventuele extra jij’s blijven verborgen onder de goed vallende stof. De knoopjes zijn echt gaaf: witte mini bloempjes. Wat een leuk detail! De kleuren van de print zijn heerlijk Hollands Delft Blauw. Samen met de klassiek ‘geschilderde’ bloemen mag dit jurkje wat mij betreft in een vitrine komen van het Prinsenhof Museum in Delft. 

De Button Down Dresses van Tantilly zijn allen vanaf het tweede knoopje van boven tot helemaal naar de zoom toe dichtgestikt. Hierdoor heb je geen kierende toestanden meer of een hele interessante split aan de voorkant. Het maakt van je Lilou een lekker no-nonsens jurkje. Je kan de twee bovenste knoopjes naar smaak open of dicht laten. 

Lilou Dress – Monro Romantische Bloemen

De naam van deze Lilou zegt het al: wat een mooi romantisch rozenboeket heeft deze jurk. En op de mooi zwarte achtergrond spatten de bloemen er bijna af. De stof is dus ook de glanzende travelstof. De binnenkant is wit maar eerlijk is eerlijk: mij stoort het niet. Als de stof op spanning staat, schijnt het niet wit door.

Ook deze Lilou heeft die super lieve bloem-knoopjes maar dan in het rood. Alleen daarom zou je de jurk al willen hebben. Natuurlijk komt een button down dress met een striklint. Zo ook de modellen van Tantilly. Het striklint kan voor of achter gestrikt worden en het loopt door lusjes van dezelfde stof die aan de zijkant van de jurk zitten.

Het kraagje van de Lilou is mooi plat vallend en niet overdreven groot. Hierdoor voelt de jurk niet ‘opgesloten’ in de nek of hals. Doordat hij plat valt, draagt de jurk ook prettig onder een jas of een vestje.

Het model van een button dress is bijna altijd een A-lijn. Dit model is voor nagenoeg alle vrouwen complimenterend. Het zit mooi aansluitend bij het lijfje en het rokgedeelte valt wat wijder zonder dat het een ‘opwaai-incident’ kan veroorzaken.

Lilou Dress – Vlinder Aurora

De laatste Lilou die ik jullie laat zien is de vlinder-dress. Wat een gave print is dat! Duizenden kleurrijke vlinders fladderen rond op een zwarte ondergrond. Ik vond deze travelstof net iets dunner aanvoelen dan de twee voorgaande Lilou jurkjes maar dat kan ook aan mij liggen.

De gekozen knoopjes zijn rond en een beetje metallic glanzend. De mouwen hebben en fijn boordje en zijn mooi op de pols vallend. Wil je nou liever een Lilou met korte mouwen? Dat kan dus. Tantilly heeft een eigen naaiatelier hier in Nederland. Je kan aangeven welke lengte mouw je wilt en deze wordt dan voor je gemaakt en zodra het klaar is, krijg je jouw jurkje thuisgestuurd (of je haalt hem op in de winkel natuurlijk). De meerprijs voor het vermaken van de mouwen is € 5,99

Lang Vest – Noa Nova – Wol Wit & Kobalt Blauw – L/XL – € 74,99

Vind je de Lilou Dress wat aan de kortere kant, dan kan je met een lang vest optisch extra lengte creëren. Tantilly heeft sinds afgelopen seizoen het prachtige vest Noa Nova in de collectie opgenomen. Een heerlijk vest, gemaakt van prachtig zacht glanzend garen (Acryl – Polyamide mix) en is losjes gebreid waardoor het luchtig blijft. 

De manchetten zijn net als de boord met een boordsteek gebreid waardoor het vest iets stoers krijgt. De mouwen zijn lekker iets langer en vallen mooi over de jurkjes. De Noa Nova kobalt is een super heldere kleur en matcht zo gaaf bij de Hollandse Tulp! 

Het vest heeft geen zakken en sluit met 1 knoop net onder borsthoogte. De knoop is gemaakt van schelp en heeft een mooie paarlemoeren glans. Zelf sluit ik hem niet gauw want hij trekt dan best wel. Dan is 1 knoop wellicht net te weinig. Hij valt los valt al zo mooi naar beneden dat het niet erg is.

Op de website staat het advies het vest een maat kleiner te kiezen maar dat heb ik niet gedaan. De L/XL valt voor mij perfect. De OTO is 54 cm en de lengte is 105 cm. Gebreide vesten zijn lastig op te meten en ik denk dat als je de foto’s ziet, dan de platgemeten lengte wat korter is dan wanneer je hem aan hebt. Zwaartekracht wellicht?

Tantilly Legging – L/XL – € 24,99

De heerlijke leggings van Tantilly zijn al vaak bezongen. Gemaakt van 100% Rayon zijn ze zeer elastisch en soepel en hebben een hoog draagcomfort. Ze hebben een elastieken band die in de taille zit. Ik kies voor L/XL omdat dan deze band lekker zit en niet insnijdt. Qua benen zou ik misschien beter de M/L kunnen kiezen want dan zit ie mooi strak om de knie. Ik heb inmiddels wel meer dan 10 leggings in mijn kast liggen en ik pak ze regelmatig.

Tantilly heeft deze leggings in 3 maten en in heel veel kleuren. Er zijn ook verschillende aanbiedingen zoals bijvoorbeeld een 3-pack voor € 64,99. Op de site vind je de huidige voorraad.

Links

Voor deze blog kreeg ik het Noa Nova vest in Wol-Wit. Alle gedragen schoenen, ringen en haarbloemen zijn uit privé collectie. De handgeknoopte ringen zijn verkrijgbaar bij Tantilly 

10 reacties

  1. Wat een heerlijk ongecompliceerd model is die Lilou! Ik heb de vlindertjes, maar ik vind de romantische bloemen ook nog wel steeds een heel aantrekkelijk printje. Die kast van mij, die heeft eigenlijk verreweg de minste stretch van mijn hele garderobe. Irritatiepuntje…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.