LaLamour brengt kleur en sensatie in jouw zomer…

We moesten er echt even op wachten maar vlak voor pasen kwam dan toch de langverwachte zomercollectie van LaLamour aan in de winkels. LaLamour staat bekend als het label dat de vrouwelijke vormen als beste begrijpt en het vertaalt in prachtig zittende kleding waar je in wil stralen!

Afgelopen jaren heeft het label wat pech gehad met een mindere kwaliteit stof. Met name de viscose bleek na productie af te wijken van de destijds geleverde samples. LaLamour heeft beterschap beloofd en deze nieuwe collectie is geheel gemaakt van GOTS gecertificeerd biokatoen en van het EU Ecolabel gecertificeerde MicroModal uit Oostenrijk. Beide keurmerken staan garant voor een gecontroleerde mens- en milieuvriendelijke productieketen. Door de hogere kwaliteit van de stoffen zijn de prijzen ook iets gestegen vergeleken met voorgaande jaren. 

In eerdere blogs beschreef ik al eens het GOTS certificaat en het biokatoen is bij de meesten ook wel bekend. Het MicroModal wil ik hier graag kort uitleggen:

MicroModal

Deze stof is een natuurlijk product en wordt gemaakt van houtvezels van duurzame beukenboom-kwekerijen. De cellulose vezels zijn biologisch afbreekbaar en tijdens het (ecologische) productieproces wordt zoveel mogelijk water en middelen hergebruikt en er wordt zeer milieuvriendelijk gewerkt. MicroModal is 100% natuurlijk, super zacht en heeft een zeer hoog vocht absorberend vermogen.

Zowel de stoffen van biokatoen als het MicroModal zijn wederom prachtig bedrukt en heerlijk stretchy. Door het type vezel is de bedrukking van het MicroModal net even wat strakker. De kleuren zijn werkelijk schitterend! Het katoen is veel minder stijf dan voorgaande jaren dus vallen de pants en de jurkjes veel mooier!

Ik mag voor LaLamour 3 blogs schrijven. In de blogs laat ik ieder 4 outfits zien. En ik vertel in alle blogs weer leuke nieuwe weetjes. En dat zijn er best veel want ik heb laatst een waanzinnig leuke ontmoeting gehad met producer Ton Tervoort en ontwerpster Margit Pronk. Maar daarover later meer. Nu de eerste outfits!

Flared Dress Puffed Sleeves Wave – Pink/Green – XL € 94,95

De knaller van de zomer collectie voor mij was toch echt de Wave print! Wat fantastisch en retro ‘back to the seventies’ is deze print toch. De print is in 4 kleuren uitgebracht en voor de Flared Puffed Sleeves Dress koos ik de Pink/Green combinatie. Door de best wel drukke print vallen eventuele curves een beetje weg en voel je je heerlijk slank. De kleuren zijn heel mooi helder en fris, op het fluoriserende af. 

Het jurkje is gemaakt van het MicroModal. Wat een gave stof is dat!! Het is een dunne wat zwaardere stof en dat valt mega flowy. En het is zoooo zacht! Ik ben echt flieft op deze stof! En de vezels zijn echt dicht op elkaar zodat de bedrukking superstrak is. Nog een pluspunt: het kreukt bijna niet!

Het nieuwe model is een mooi sluik vallend flared jurkje. Mooi van lengte en niet onderbroken door dwarsnaden dus de grote print blijft in 1 geheel. De bekende 3/4 mouwen hebben het fijne smalle boordje waardoor hij mooi poft onder de elleboog. Bovenaan, op de schouder, zitten kleine plooitjes voor een nog betere snit. Verder heeft de jurk een bescheiden halslijn: niet te hoog en niet te diep.

De lengte is ‘ouderwets LaLamour’: met mijn 1.74m valt deze dress over de knie. Margit Pronk is zelf 1.75m en heeft het gemiddelde Hollandse postuur. Zij vertelde mij dat zij haar eigen maten als leidraad neemt en dat is volgens mij ook het ‘geheim’ waarom LaLamour zo prachtig staat bij zoveel vrouwen. De meest voorkomende maat van de gemiddelde vrouw hier is ook immers 42…

Het jurkje valt op maat. De OTO van maat XL is 49 cm, de taille is 43 cm en de lengte is 113 cm.

Ik ben iets afgevallen sinds deze tweede lockdown. Bij het nameten blijkt mijn eigen omvang gemiddeld ca. 3 cm minder te zijn geworden. Normaal kon ik altijd standaard de XL aan van LaLamour, nu heb ik meerdere (maar niet alle) items in L gekozen. Let dus goed op de opgemeten OTO, Taille en Lengte maten van de items die ik laat zien. Die zijn meer doorslaggevend van welke maat ik nu draag. 

A-line Shirt calf length Love Story – XL € 59,95  

Een prachtige Skirt ‘Love Story‘, waar de handtekening van Margit Pronk in vette inkt is geschreven! Elk jaar zien we wel een print waarin de romantiek van Hollywood uit vervlogen tijden wordt verwerkt. Nu zijn het de omslagen van oude damespockets met ronkende titels als ‘Romance Goes Tenting’ en ‘Welcome to Paradise’… En hier en daar siert een roos de print. De kleuren zijn schitterend en hoe ze het doen? Ik weet het niet, maar de print is zo mooi gedetailleerd. En dat op katoen hè?! 

De lengte is bijzonder! De rok valt ruim over de knie, op de kuit. Het is net geen midi maar wel echt gaaf! De elastische brede band bovenlangs is antraciet grijs (dus niet zwart!) met glazen knikkers i.p.v. de standaard stippen. Nostalgisch toch? Want wie heeft er niet geknikkerd met deze knikkers, in haar jeugd? 

Ik koos de rok in XL maar die bleek te ruim. Helaas is de L niet meer op voorraad bij LaLamour zelf dus heb ik met een foefje de rok pas gemaakt want ik wilde hem jullie zo graag laten zien. De afmetingen zijn opgemeten in XL: de taille 46 cm en de lengte is 71 cm. Deze rok is de enige in de collectie met deze lengte.

Anders dan voorgaande jaren, is het katoen wat dunner en dus ook wat vloeiender vallend. Hierdoor komt het model, een A-lijntje, nog mooier tot zijn recht. 

Wrap Singlet Plain Black – XL € 39,95

Op de rok (en hierna ook op de broek) draag ik een prachtige wrap-singlet, gemaakt van MicroModal. Mensen wat zit dat lekker!!! Ik houd niet van al te strak (een singlet geeft sowieso al genoeg bloot hihihi) dus koos ik mijn vertrouwde maat en dat zat weer prima. 

Het model is een overslag met een dubbel voorpand. Dit slimme model verdoezelt hiermee (en met de plooitjes in de zijnaad) eventuele rondingen en oogt slanker. De overslag loopt helemaal door tot de zijnaad en heeft dus genoeg stof om ‘de meisjes’ veilig binnenboord te houden. Ik heb de overslag gewoon over de buste gehouden, maar je kan er ook voor kiezen deze onder de borsten te trekken voor een groter decolleté.

De OTO van deze singlet is 47 cm, de taille is 42 cm en de lengte is 65 cm. Deze effen singlet in MicroModal is in 4 kleuren uitgebracht dit seizoen. 

De randen zijn afgewerkt met een mooi kantje. Een singlet is een mooie aanvulling op jouw garderobe. Zeker zwart: dat staat goed op de gebruinde huid en past bijna overal bij! Zoals op het volgende item:

Pants Dutch Green – XL € 74,95

De LaLamour Pants zit al meerdere seizoenen in de collectie en ik snap wel waarom. Hij draagt echt superfijn. Hij past bij langere en bij kortere vrouwen en je draagt hem loose of meer form-fitted. Ik houd zelf van de wijde losse snit. Ik heb hem ook in een L gepast maar ik vond zelf de wat strakkere band niet zo fijn. Dit soort broeken moeten ook lekker los om je been zwieren vind ik. Deze pants zijn dit seizoen ook verkrijgbaar in 4 kleuren effen!

Net als afgelopen seizoen is de broek gemaakt van (het nu nieuwe) katoen. En hij draagt werkelijk even fijn als de viscose broeken van de wintercollectie 2019! De broek heeft diepe steekzakken en om hem extra zomers te maken kan je de pijpjes twee slaagjes omslaan. Zo creëer je de nu weer helemaal gehypte eighties look!!

De broek hint naar de bandplooibroek zoals ik die als tiener ook droeg (yep, in de jaren ’80 dus). De band is lekker breed, zakt gewoon niet af en slaat ook niet hinderlijk dubbel. Ik weet dat sommige yogini’s de broek ook dragen bij hun yoga oefeningen en ook daarvoor zijn ze heel fijn.

En dan de print! Wat is die gaaf zeg: de print Dutch is in 3 kleuren uitgebracht. Helaas is de blauwe print niet of nauwelijks gepre-orderd dus zul je deze minder goed vinden. Ik vind het best zonde want bij Margit zag ik de monstercollectie en echt hoor: de blauw is werkelijk schitterend. Maar ik doe nu groen en rood te kort: ook die shinen geweldig in deze print. Kleine engeltjes, mandala’s en mozaïeken… het doet denken aan het Hollandse tegelwerk van vroeger. 

Deze heerlijke zomerbroek heeft een taille van 43 cm en een binnenbeenlengte van 81 cm bij maat XL. 

Blouse Short Sleeves Marble Green – L € 64,95

Deze blouse kan je op 2 manieren dragen. Houd je van aansluitend? Overweeg van een maat kleiner. Voel je je fijner in een wat lossere fit? Kies dan een maatje groter. Ik heb voor de nagenoeg effen print een maatje kleiner gekozen omdat ik dat veel slanker vind ogen. En zelfs dan zit ie zeker niet loeistrak. 

De bloesjes van de zomercollectie van LaLamour zijn echt gaaf! Door de onderkant rond te laten lopen (dus bij de zijnaden hoger) en door de taillering, zitten ze zowel in als over een broek of rok heel erg mooi. Het kleine revers kraagje is lekker stoer en retro en de lengte is super!

De knikkers komen prachtig uit de verf en het groen is een beetje graskleurig. De blouse is gemaakt van biokatoen dus heerlijk draagbaar in de zomer. Fijne korte mouwtjes, een coupe naadje en een plooitje op de rug maakt deze blouse nog meer prachtig qua pasvorm.

De OTO van de maat L 54 cm, de taille is 47 cm en de lengte is 63 cm. 

A-line Skirt Dutch Red – L € 52,95

Dit is een heerlijk leuk zomerrokje die je probleemloos kan dragen. Het is een model die vele labels in hun collectie hebben en dat snap ik helemaal. Deze rokjes zitten altijd goed, staan gaaf en kunnen bij veel gelegenheden probleemloos gedragen worden.

Het rokje is verkrijgbaar in de Dutch print, in de marble print en in de rose print. De A-line skirts zijn gemaakt in het mooie biokatoen omdat die net even wat meer body geeft aan het model. Ze hebben een mooie brede boord en vallen net boven de knie als je het rokje in de taille draagt. 

In deze blog combineer ik hem met het Marble bloesje en daar werd ik wel vrolijk van zeg! Gaaf hoe de kleuren prachtig mengen. En dan met het geel van de Clumpy’s ‘Noor’ erbij en ik zeg: terrasje, feestje of op een (niet al te streng) kantoor en je komt binnen hoor! Maar… ook het mooie Loose Shirt maakt een gave combi!

De taille van dit rokje meet in maat L 42 cm en de lengte is 56 cm. 

Loose Shirt Plain Bordeaux – XL € 44,95

A match made in heaven is dit heerlijke Loose Shirt en het rokje. Het bordeaux matcht echt zo gaaf bij de rode tinten in het rokje. De kleur is echt meer bordeaux dan rood. Als je de modellenfoto’s hebt gezien van LaLamour zou je wellicht een tint of twee lichter verwachten maar op mijn foto’s is de kleur echt zeer goed benaderd. 

Dit Loose Shirt is gemaakt van het o zo fijne MicroModal en valt zoals hij klinkt: lekker los en flowy! Net als de blouses valt ie op de heup en gaat de zoom op de heup iets omhoog. In of over een rok of een broek: beide variaties staan door dit model gaaf. Het shirt is licht getailleerd en heeft een mooi meegeknipt mouwtje zodat je geen naadjes hebt. 

Wellicht zou een L mij ook goed gepast hebben maar met een loose fit vind ik dat ie ook echt los moet vallen. En ik wist dat het MicroModal bij zou dragen aan een mooie val van de stof dus was voor mij de XL perfect. De OTO van dit shirt is 56 cm, de taille is 52 cm en de lengte is 56 cm. Grappig hoe de Clumpy’s ‘Tess’ weer meteen een andere look geven aan je outfit, vind je niet? Nu weer is mijn outfitje heerlijk feminine.

Waar te koop?

Sinds dit seizoen heeft LaLamour een eigen webshop met de mooiste foto’s en de complete collectie waar je vanaf dit seizoen ook kan bestellen, mocht je geen stenen winkel in de buurt kunnen vinden die dit label te koop heeft. 

LaLamour heeft gelukkig ook een up-to-date lijst met verkoopadressen, inclusief adres en links naar website. LaLamour is o.a. te koop bij Hippest Fashion, Bij Tante Pollewop, La Vie en Rose, Kloffieleut en Rok & Billie

Voor mijn volgende twee LaLamour blogs ben ik op reis gegaan en heb ik samen met mijn lief een aantal superleuke fotoshoots gemaakt! Houd mijn blog in de gaten dus… 

Links:

Voor deze blog heb ik de Flared Dress Puffed Sleeves Pink/Green gekregen. 

In deze blog draag ik Clumpy’s van Cwears. Beiden draag ik in mijn eigen maat: 40.

Alle bloem-accessoires die ik draag in deze shoot zijn van Urban Hippies

18 reacties

  • JAAHHH!!! Gaaf hè?!🤩. En als ik me niet vergis zijn de effen pants gemaakt van het MicroModal❤️. Nou, die trek je gewoon niet meer uit hoor!!! En met een hemdje erop van dezelfde kleur, heb je gewoon een übervette jumpsuit😍

   Like

 1. Prachtige items! Blij om te lezen dat Lalamour overgestapt is op katoen en modal ipv viscose. Van jouw mooie foto’s krijg ik helemaal zin in de zomer.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik persoonlijk was niet ontevreden over het viscose: het heeft een groot draagcomfort maar ik vond het geweldig hoe LaLamour echt heeft geluisterd naar haar klanten. Het MicroModal is in alle opzichten prachtig. En nou en of: laat die zomer ajb snel komen😃. Mijn zomerjurkjes willen zoooo graag de kast uit☀️☀️☀️

   Like

 2. Lekker leesvoer en inspirerende foto’s weer! Krijg heel veel zin om alles te bestellen wat je laat zien maar dat vindt mijn bankrekening niet zo’n goed idee 🤣

  Geliked door 1 persoon

 3. 😍 wat een gave collectie! Ik had de shirt en singlet (in het rood) al op het oog en besteld 🙈 en de broek ga ik volgende week passen.
  Thanks lieverd voor weer een prachtige blog! En nu moet ik echt wat afvallen… was zo handig dat ik altijd 1 maat groter dan jij moest hebben 😂

  Geliked door 1 persoon

  • Echt hè?! Zij zijn echt meesterlijk goed in het bedrukken van stoffen❤️. De details zijn spectaculair! En ooh wat mag die zomer keihard losgaan!!! Voor jou niet te heet, voor mij wel warm genoeg voor de kekke, reeds geblogte zomerkleertjes🥰

   Like

 4. […] De Plain basic items van LaLamour zijn deze collectie allen gemaakt van het heerlijke micromodal. Ontzettend zacht en glad materiaal en zo mooi vloeiend vallend. Het is geen dikke stof maar warm genoeg voor onze winters. Wel tekent deze stof ietsje meer. Maar voor mij is dat niet hinderlijk en met goed passend underwear al helemaal geen probleem. Het is ook absoluut duurzaam geproduceerde stof, wat ik al beschreef in een oudere blog (klik hier).  […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.