Tantilly’s warmte in dit koude voorjaar… Broeken en Vesten!

Het wil maar geen mooie lente worden. Telkens lijkt het even alsof de zomer eraan zit te komen, om vervolgens weer teleurgesteld te worden omdat er weer buien zijn, het kwik niet wil stijgen en de zon de enige lijkt te zijn die mag reizen zonder limits en vooral niet ons kikkerlandje wil bezoeken…

Dan rest ons niets anders dan OMDENKEN! Als het buiten koud is, dan zijn wij bofbibsen! Dan kunnen wij gewoon nog even langer genieten van die fijne lange broeken van Tantilly! En van die prachtige vesten van Tantilly, die kortgeleden aankwamen in de winkel… inmiddels in 12 kleuren dus voor elk outfitje een passend vest!!!

Belize Pants, zomervariant XL – € 74,99

De nieuwe Belize pants van Tantilly is gemaakt in een zomers variant: de travelstof is wat dunner nu. En als je denkt, ik ken deze stof… dat klopt! Dress Zoë uit mijn vorige Tantilly blog is gemaakt van exact dezelfde stof. 

Mijn eigen Belize Pants, La Flora, valt net iets ruimer en zit ook wat hoger in de taille. Dit kan ook komen doordat de rek van de travelstof anders is… ik vind deze zomerse stof iets minder rek hebben. Maar even zo goed heeft deze nieuwe Belize pants een fijne snit, dezelfde leuke details zoals het striklint, de fake kontzak en de heerlijke steekzakken. 

Het is een broek die je nu zeker graag wil dragen. Ook is hij te gek is op reis: als travelbroek in het vliegtuig, als kledingstuk die zelfs in een rugzak zich prima houdt en draagbaar blijft! Ik draag de broek in maat XL. Platgemeten heeft hij in die maat een taille van 43 cm en een binnenbeenlengte van 80 cm.

Op dit moment heb ik hem nog niet gespot in de webshop. Hij is wel in de winkel verkrijgbaar en als je een berichtje stuurt naar Tantilly kunnen zij, mits voorradig, alsnog naar je opsturen.

Long Cardigan Noa Nova S/M – € 74,99

Tantilly stuurde mij 3 prachtige nieuwe Noa Nova vesten toe. Inmiddels heb ik jullie al meerdere cardigans laten zien in mijn eerdere blogs. Deze 3 kleuren zijn weer helemaal nieuw: Army Green, True Blue en Bright Purple. Ik had zelf de Petrol nog thuis in de maat L/XL dus die kon ik er nog naast leggen. Ik heb de vesten zelf niet opgemeten. Ik zelf ben 1.74 m lang en heb maat 42.

De vesten pas ik in beide maten. Ik houd zelf wel van een klein beetje oversized dus koos ik de witte Noa Nova in de grotere maat. In principe laat ik vesten altijd los hangen. Ook vind ik de enkele knoop van dit vest niet echt mooi dichtknopen… hij heeft gauw de neiging de stof op spanning te zetten. Wat ik vooral prettig vind van de grotere maat is de ruimere mouw. Van mij mag een manchet op de hand vallen in plaats van keurig op de pols…

Dat gezegd hebbende: het Noa Nova vest is werkelijk een heerlijk draagbaar item. Hij is gemaakt van 70% acryl en 30% polyamide. Het is van dat bobbeltjes-garen, een beetje glanzend en heel erg zacht. Het is geen heel dik garen waardoor de cardigan mooi los valt. Hierdoor word je niet zo’n groot vierkant figuur maar blijft je taille behouden.

De Noa Nova is nu al verkrijgbaar in 12 kleuren dus bij elk outfitje kan je kiezen voor een passende kleur. Dit kan ton-sur-ton zijn maar ook contrasterend is vaak heel gaaf. Kijk maar naar mijn vorige blog waarbij ik het witte vest combineerde op de zwarte Zoë Dress… En bij de vele veelkleurige prints van Tantilly kunnen praktisch alle vesten prachtig staan. Op de Belize Pants hierboven bijvoorbeeld: paars zit er niet in en toch staat de Bright Purple hartstikke leuk op de broek.

De Petrol en de Bright Blue lijken los van elkaar wel op elkaar. Ik dacht eerst ook dat ik dezelfde vest kreeg opgestuurd maar toen ik ze naast elkaar had, zag ik wel degelijk het verschil. De Bright Blue is wat harder, neigt meer naar kobalt blauw. De petrol is ‘wat vuiler’ (sorry, drukkers vakpraat): er zit meer wit en zwart in de menging van de verf. De namen van de kleuren zijn dus prima gekozen.

Links Bright Blue, rechts Petrol

Het garen van deze vesten zijn ook heel erg prettig draagbaar op de zomerdag. De Noa Nova is bij uitstek een vest die je graag pakt als het ’s avonds een beetje is afgekoeld en het net te chilly is op het terras of op de camping.

Tantilly is er dus helemaal klaar voor om ons dit te koele voorjaar mooi gekleed te laten rondstappen. En, omdat Tantilly wars is van seizoenen en vaste collecties, komen er nog steeds prachtige items binnen. Heb jij de nieuwste items al gespot in de webshop, in de winkel in Deventer of op hun social media Facebook, Instagram en Pinterest?

Links

6 reacties

  1. Hoe valt die broek nou op je bovenbeen? Is-ie daar lekker royaal? Ik moet misschien eens even een keer bij Tantilly vragen naar de exacte afmetingen om te beoordelen of die broek een beetje aardig over m’n braces valt. Ik vind het lelijk als die heel erg ‘tekenen’.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.