Denk jij nog bij klompjes nog aan iets anders dan aan de fashionclogs van Clumpy’s?

Nou, ik allang niet meer hoor. Sinds ik overstapte van de Zweedse fashionclogs (zonder buigstukje in de zool) naar de lichtgewicht Clumpy’s van Cwears, ben ik verwoed fan en verzamelaar geworden! Zowel ’s winters als zomers draag ik graag een paar Clumpy’s aan mijn voeten. Inmiddels heb ik een grote kast vol met boots, instappers en sandalen met de bekende houten zool.

Is die zool nog niet helemaal bekend bij jou? Ik leg het graag nog even uit: Clumpy’s unieke zool bestaat een lichtgewicht, populierenhouten zool waar een buigstukje is tussen gezet zodat je alsnog je voet kan afwikkelen. Deze klompjes klossen dus niet zoals andere fashionclogs wel kunnen. Sinds ik Clumpy’s draag loop ik geruisloos door mijn huis en op straat. 

Voor deze zomer heb ik weer twee hele mooie modellen toegevoegd aan mijn toch al ruime verzameling: Clumpy’s modellen Noor en model Tess. Twee echt verschillende zomermodellen die ik jullie graag wil laten zien:

Clumpy’s Tess

Clumpy’s Tess is een heerlijke zomersandaal met twee leren banden kruislings over de wreef en een open teen. Dit klompje heeft een sleehakje waardoor hij mooi sierlijk is omdat de basis smaller is dan de andere Clumpy’s zolen.

De Tess is supervrouwelijk en staat gaaf onder alle stijlen jurkjes. Bohemian of kantoor-chique, terras-vrolijk of theater-klatergoud… alles kan bij dit hakje.

De Tess valt op maat. Ik heb bij de teen wat ruimte over omdat ik niet dieper wegschuif met mijn voeten, de voorste banden in. Zou ik hebben gekozen voor het cheetaprintje (van een ander leer) had ik een maat kleiner gekund: dat leer is zachter & soepeler en dan zit ik verder voorin het schoentje. 

De hakhoogte van de Tess is 7,5 cm maar omdat de zool ook 2 cm hoog is, is de werkelijke loophoogte maar 5,5 cm. De Tess is verkrijgbaar in 9 kleuren. Niet alle kleuren zijn bij alle winkels aanwezig zijn uiteraard. Bij Cwears kan je zowel online als (op afspraak) in de winkel in Scharnegoutum wel alle kleuren (mits voorradig) krijgen. 

Clumpy’s Noor

Deze klomp is naast dat het een lekker zomerschoentje is, ook prima geschikt voor de mindere mooie dagen en zelfs met een maillot sla je met deze leukerd geen modderfiguur.

De Noor is een stoere fashionclog met een vrouwelijke twist. De zool is de klassieke klomp-basis en loopt daarom voor de meeste vrouwen probleemloos. Hij is breder dan de Tess en ook lager. De hakhoogte is 5 cm vanaf de grond gemeten en met een zooldikte van 2 cm loop je effectief dus maar op 3 cm hoge hakjes. Ook de is basis van de hak lekker breed dus super stabiel.

De vrouwelijke twist komt van de hakbandjes: die gaan van achteren kruislings om de enkel waardoor het in de basis wat stoerdere schoentje, toch weer heel sierlijk wordt. Het leer is stevig genoeg dus bang zijn om het uitlubberen van het bandje is niet nodig. Ook de Noor valt mooi op maat.

De Clumpy’s Noor staan geweldig onder een jurk, zeker ook de midi en maxi varianten. Daarnaast vind ik ze geweldig onder een broek, zeker de flarden varianten. Houd je meer van bohemien, alternatief of zelfs hippie-seventies? Dan mag deze leukerd niet ontbreken in jouw kast!

Het leer is een matte variant die weinig onderhoud vraagt. Nou ben ik zelf en slordige loper dus heb ik al snel zwarte strepen en vegen. Ik ben dus niet zo bang ze te poetsen met bijpassend gekleurde schoenpoets. Ze worden dan wel iets glimmend (valt bijna niet op) maar je kan ze zeker ook prima onderhouden volgens de adviezen die Cwears meestuurt bij het kopen van een paar Clumpy’s. De Clumpy’s Noor worden geleverd in 7 kleuren. 

Ik huppel deze zomer blij rond met mijn klompjes. Het is inmiddels een indrukwekkende verzameling fashionclogs geworden… Dan te bedenken dat ik pas 2 jaar geleden mijn eerste Clumpy’s kocht bij Cwears en erover blogte (lees hier)! Dus wees wel gewaarschuwd hoor: deze fashionclogs zijn extreem verslavend hahaha!

Links:

De Clumpy’s Tess kreeg ik voor deze blog, de Noor klompjes kocht ik zelf. De gedragen kleding in deze blog is grotendeels te zien in vorige blogs en zijn, op de Blutsgeschwister jumpsuit na, nog volop verkrijgbaar. 

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.