De ‘Keer-Om’ rok van Tantilly: de Poppy Skirt!

Non non rien n’a changé

Tout, tout a continué

Non, non, rien n’a changé

Tout, tout a continué

Hey ! Hey ! Hey ! Hey !

(Les Poppy’s)

Ik durf erom te wedden dat de meesten van jullie bovenstaande lyricks meteen en zonder aarzelen mee kunnen zingen. De hit van het Franse jongenskoor Les Poppy’s. Het is in ieder geval wel verankerd in mijn geheugen en zingt telkens door mijn hoofd als ik de Poppy Skirts van Tantilly bewonder… Net zo sprankelend als het liedje, net zo retro als de tijd waarin deze hit 25 weken in de top 40 stond (1971).

Gemaakt van een dubbele laag dun gewoven katoen (dus geen stretch) zijn de rokjes prima voor de zomer, maar kunnen evenzogoed met een legging of panty de winter door. Je draagt hem zowel zakelijk als feestelijk. Aan beide zijden heeft het rokje toffe zakken en de details zijn prachtig afgewerkt. De rits is ook dubbelzijdig: het lipje kan aan beide zijden van de stof hangen.

Het is een A-lijn model dus het is geen klokkende rok. Dat maakte mij erg nieuwsgierig hoe dit rokje zich zou houden op de fiets (immers geen stretch). Nou, die test doorstond het rokje GLANSRIJK! Ik kon prima rondtrappen (en ik heb echt geen rokzadel) en het mooie is: hij kroop niet op en waaide ook niet weg!

Deze heerlijke rok is, net als zijn grote jurkenzusjes, een geweldig leuk dubbelzijdig rakkertje! Voor de prijs van 1, heb je toch maar mooi 2 rokjes die twee verschillende uitstralingen hebben. Meestal is 1 zijde rustig, de andere zijde met print, maar niet altijd (zoals je in het filmpje zult zien). Klik op de link op de foto hieronder om het hele filmpje te zien van 4 Poppy Skirt variaties via mijn YouTube kanaal “Letstalkdresses“.

De rokjes komen in veel variatie qua kleur en print. In deze blog zie je 4 rokjes. Ik heb ze plat gemeten in maat XL. Ze vallen iets groter dus dan voorgaande Poppy’s. In deze maat viel de rok bij mij lekker losjes in de taille zonder te knellen. De taille meet 46 cm en de lengte is 57 cm. Met mijn 1.74 m. dus mooi net boven de knie. De rokjes hangen uiteraard in de winkel in Deventer en zijn te bestellen in de webshop. Ze kosten € 69,95

Links:

6 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.