Back to Work – Mooi Vrolijk gaat mee!

De zomervakanties zijn al flink gevorderd en in mijn regio is de laatste week vrij begonnen. Het weer werkt ook al niet zo mee dus eigenlijk alle reden om in een mineurstemming te zakken… Ware het niet dat webwinkel Bij Tante Pollewop een fantastisch middel heeft om je te laten verheugen op dat “Back to Work” gevoel: De AW-2021 collectie van Mooi Vrolijk!!! Een super tof fashionlabel van Nederlandse bodem dat prachtige kleding maakt.

Mooi Vrolijk ‘bedient’ eigenlijk 2 totaal verschillende types vrouwen: de meer ingetogen maar best wel stoere vrouw en de uitbundige, kleurrijke vrouw. En beide stijlen laat Mooi Vrolijk naadloos in elkaar overlopen. Bouke van Bij Tante Pollewop heeft een prachtige selectie ingekocht waaruit iedereen wel iets van haar gading gaat vinden. En ik, de bofbibs, mag jullie de komende blogs van al dat moois heel veel laten zien!

De combinaties van vandaag zijn in mijn ogen allen zeer geschikt voor kantoor. Maar… wel met het comfort van een joggingpak hahaha. Zachte stoffen, aaibaar en warm, in mooie kleurcombinaties. Zelden heb ik kleding aangehad met een zakelijke look en met zoveel bewegingsvrijheid. En ook mooi: geen kreukels tijdens het dragen!!

Mooi Vrolijk – Blouse Flashy Bow Basic Travel Off-White

De eerste combinatie is de Blouse Flashy Bow Basic Travel Off-White met de Skirt Shine Basic Rust Steam Velvet. De blouse is gemaakt van een mooie stevige travelstof. Deze blouse draagt verrassend prettig: de stof is glad en zacht en heeft een stretch.

Echt grappig is het los bijgeleverde striklint. Dat geeft de blouse een mooie touch maar je kan hem ook weglaten. De mouwen zijn best lang waardoor ze mooi bloezen op de brede manchetten, die overigens 3 knopen hebben. Op de rug is een platte plooi.

Ik draag de blouse in de maat XL. De afmetingen zijn: OTO: 55 cm – LENGTE: 67 cm. Een fantastische basis item dat ook geweldig matcht met de travelpants van Mooi Vrolijk! De prijs van de blouse is € 79,95

Mooi Vrolijk – Skirt Shine Basic Rust Steam Velvet

De Skirt Shine in de kleur Rust is een fijn pittig rokje met een mooie elastiek boord in twee kleuren. Gemaakt van Steam Velvet oftewel Velours. Hij draagt instant heerlijk doordat de stof en boord een fijne rek hebben.

De rok valt boven de knie bij mijn lengte van 1.74 cm. Het is een mooi ‘no nonsens’ rokje en kan zich als een kameleon aanpassen. Nu is het een zakelijke look, maar ook als een tof stoer rokje komt hij fantastisch uit de verf. De kleur is een warme roestkleur.

De pasvorm is een lichte A-lijn maar zeker niet te wijd. Ik draag de skirt in XL. De afmetingen zijn LENGTE: 55 cm – TAILLE: 43 cm en kost € 59,95. Bij Tante Pollewop heeft dit rokje ook nog in Steam Velvet ‘Green‘, in Katoen tricot ‘Cranes‘ en ‘Colorful Flowers‘.

Mooi Vrolijk – Blouse Flashy Fantasy Gold

De tweede combinatie is de blouse Flashy Fantasy Gold met de Skirt Nice Long Basic Steam Velvet Black.

De blouse is hetzelfde model als de Flashy Bow Basic Travel, maar door de totaal andere stof (een dunne transparante polyester met een ribbeltje in de stof) valt hij echt heel anders. Veel losser en speelser.

De print is schitterend: een fijn bloemetje in een lichtbruine tint op een zwarte ondergrond en speelse goudstreken over de hele print. Ik draag er een rood hemdje onder, lekker een beetje stout.

Ook deze blouse draag ik in maat XL. Bij het plat opmeten blijkt deze blouse een net is ruimere OTO te hebben: 56 cm. De lengte is gelijk: 67 cm. De prijs is € 69,95. Deze blouse is ook nog verkrijgbaar in een gave bloemenprint in katoen tricot ‘Black Flowers‘.

Mooi Vrolijk – Skirt Nice Long Basic Black Steam Velvet

De Skirt Nice Long draag ik hoog in de taille. Hij valt mij over de knie. De rok heeft een gave split achter voor de nodige Va Va Voom!

In de taille heeft deze rok een eigenwijs strikje van een stof wat voelt als suède. Aan de achterkant van de rok zit elastiek, aan de voorkant is de boord mooi glad.

Het is echt een soort pencilskirt maar dan niet strak. Ik vind hem zowel met hoge laarzen als met een hakje erg mooi en vrouwelijk. Velours heeft een mooie shine die de rok iets beweeglijks en speels geeft. De elasthaan geeft een fijne stretch aan de stof. De binnenkant van alle steam velvet items van Mooi Vrolijk is fijn glad.

Deze rok draag ik in de maat XL. De TAILLE is 43 cm – de LENGTE is 82 cm en de split is 30 cm. Bij mij komt ie tot de knieholte.

Webshop ‘Bij Tante Pollewop’ heeft deze rok in veel varianten ingekocht: In Steam Velvet ook in de kleuren Camel en Blue. Daarnaast is hij er ook in de stof Leather, kleur Green. Ze kosten € 79,95

Mooi Vrolijk – Vest Long Basic Rust Steam Velvet

En alle combinaties worden helemaal compleet met zo’n prachtig vest: de Long Basic Rust Steam Velvet. Omdat kantoren vaak airco’s hebben op standje diepvries, is een vest zowat onontbeerlijk toch?

Het vest heeft twee zakjes die zijn afgebiesd met een zwart randje van het suède achtige stofje (Mooi Vrolijk noemt dit Leather). Dit soort leuke details geven net dat beetje extra. Het vest valt vrij recht en los en heeft geen revers of kraag. Daardoor vind ik hem juist heel fijn dragen met een blouse want geen dubbele kragen.

Dit vest valt lang genoeg op zowel de lange als de korte rokjes. Door de gladde binnenkant valt het vest ook nog heel soepel over het velours van de rokjes heen. Ik draag het vest in de maat XL. Platgemeten is de OTO 57 cm en de LENGTE 107 cm. Het vest kost € 79,95. Bij Tante Pollewop heeft het vest in de kleur ‘Roest’ in de collectie.

Ik word zo blij van de nieuwe collectie van Mooi Vrolijk! En weer anders gecombineerd geven deze items een hele andere uitstraling. Dit zal ik zeker ook in de volgende blogs laten zien. Hebben jullie opgemerkt hoe schoenen een outfit ook weer een hele andere uitstraling geven?

Links:

21 reacties

  • Wat een mooie collectie, geshowd in weer een hele fijne blog. Dank je Caro, altijd fijn om de kleding ‘aan’ te zien.
   Die zwarte velvet pencilskirt zou ik nooit gekozen hebben naar nu denk ik: ‘Toch maar eens passen ergens….’
   Ik was al verliefd op de roest kleurige velvet items….

   Geliked door 1 persoon

   • Dank je wel Carry❤️. Ik ben ook altijd blij met bloggers. Dan komt een item pas echt tot leven of zo🥰. De pencilskirt zit zooooo lekker!!! Nergens knelt ie en het kleedt ook prachtig mooi af!!!

    Like

 1. Wauw! Wat laat jij Mooi Vrolijk fantastisch zien aan iedereen! Hartstikke duidelijk en… hierdoor krijg je zelfs een beetje… een beetje dan hè… zin in het najaarsweer😉
  Thnx lieverd

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.