Kan velours kleding ook SWINGING HOT zijn?

In mijn vorige blog beschreef ik de eerste 3 items van Mooi Vrolijk! ‘Back to Work’ noemde ik de blog want zij zijn zeker geschikt om in de zakelijke wereld ‘hun mannetje’ te staan. Maar, webshop Bij Tante Pollewop heeft het heel goed ingeschat bij haar inkoop: De kleding van dit Friese label is niet alleen zakelijk, het is ook speels, vrolijk, stoer en zeer geschikt om thuis te dragen: it’s all in the combination.

In deze blog laat ik je zien dat velours haar stoffige en deftige imago volledig van zich heeft afgeschud. Steam Velvet is HOT! Ik combineer het nieuwe vest, de Steam Velvet Animal Print en de Sweater Nice Basic Black Steam Velvet met de twee rokken uit mijn vorige blog!!

Sweater Nice Basic Black Steam Velvet + Skirt Shine Basic Rust Steam Velvet

Toen ik het rokje zag, wist ik meteen dat ik hem graag wilde combineren met het velours truitje uit de nieuwe collectie: de Sweater Nice Basic Black Steam Velvet. En ook dat ik graag mijn Dr. Martens eronder wilde dragen. Wat een toffe combi!! Hiermee kan je goed rocken, dansen, shoppen en ook zalig chillen. Het rokje is lekker pittig kort en staat met een dikke panty of maillot helemaal te gek. De sweater is van het zelfde dunne, soepele Steam Velvet als de rokken dus valt prachtig vloeiend en slank.

Normaal ben ik huiverig om truitjes te laten zien in mijn blogs. Ze kleden mij (op z’n zachts gezegd) niet het mooist af. Maar dit truitje logenstraft mijn vooroordeel meteen. Ik voel mij er heerlijk in. De mouwen zijn weer wat langer. Zowel de manchetten als de boord gemaakt van velours dus zitten niet zo strak als een tricot boordje . Fijn, want hierdoor voorkom je dat de trui teveel gaat opbollen en het accent op de heupen komt. Nu blijft de taille zichtbaar en dus ook een slanker silhouet.

Deze Steam Velvet oftewel velours of fluweel is gemaakt van 95% polyester en 5% elastane voor de nodige stretch. De stof is mooi glimmend waardoor de trui, die iets oversized is, speels en bewegelijk blijft. Bij elke beweging zie je weer nieuwe lichtvallen.

Voor de uitgebreide beschrijving van de Skirt Shine Basic Rust Steam Velvet, kan je op de link klikken naar mijn eerste blog: Back to Work.

Mooi Vrolijk is verkrijgbaar in de maten S t/m XXL. Deze toffe sweater draag ik in maat XL. De OTO is 62 cm, de LENGTE is 63 cm en de TAILLE (of de boord eigenlijk) is 55 cm. Hij kost € 69,95. ‘Bij Tante Pollewop’ heeft de sweater in Steam Velvet in de kleuren Black, Rust en Blue. Daarnaast heeft Bouke ook nog de tricot sweater (als je van een printje en meer natuurlijke vezels houdt) in de print Black Flowers en Colorful Flowers. De tricot sweater valt minder soepel dan de velours sweaters.

Vest Shine Animal Print + Skirt Nice Long Basic Black Steam Velvet

Al vanaf het moment dat Mooi Vrolijk haar nieuwe A/W2021 collectie lanceerde, viel mijn (hebberig) oog op het übervette jasje met de ‘dalmatier-print’: het Vest Shine Animal Print. Wat is dat een gaaf vestje/jasje zeg!!! Ik ben superblij dat Bouke die heeft ingekocht en dat ik hem aan jullie mag laten zien… Hij combineert heel goed met zoveel stijlen! Dat zou je niet verwachten hè, van zo’n uitgesproken print. Misschien komt dat omdat de kleuren heel rustig zijn: zwart en wit?

In eerste instantie liet ik de XL klaar hangen, maar die bleek voor mij te ruim te zijn. Inmiddels weet ik dit eigenlijk ook wel: mijn sterkste punt is toch mijn taille. Op het moment dat die niet zichtbaar is, lijk ik zomaar 1 of twee maten groter, althans, zo voel ik mij dan. De L bleek mij dan ook veel beter te passen en stond meteen veel mooier.

Het vestje kenmerkt zich qua model als een licht bloezend kort jackje. Hij heeft relatief smalle boordjes en manchetten van tricot. De mouwen zijn ook iets minder wijd dan bijvoorbeeld de blouses en de sweater. Wel zijn ze mooi lang (houd ik zo van).

Het meest in het oog springende detail van het vest is het kraagje…, of eigenlijk: het ontbreken daarvan! Net als het lange vest van mijn vorige blog (Back to Work), heeft het jasje geen kraag. Ik weet bijna zeker dat dit een bewuste keuze is geweest om hem heel prettig draagbaar te houden op jurkjes en blouses met kraag. Ik zit zelf in ieder geval altijd te hannesen met die twee kragen. Met dit jasje heb je daar, heel fijn, geen last van!

Het stofje is bijzonder! Ja het is Steam Velvet, maar zonder de elastane dus zonder stretch. Hierdoor heeft de stof meer body en draagt het ook echt als een mooi gevormd jasje. Daarnaast heeft het een heel echt ‘vachtje gevoel’: de haartjes gaan meerdere richtingen op.

Tijdens het maken van de foto’s werd ik door zoonlief Cruella de Vil genoemd en hahaha, hij heeft wel een beetje gelijk vind je niet?!

Ik draag het vestje hier op de Skirt Nice Long Basic Black Steam Velvet, waarover ik in mijn vorige blog al schreef. Klik hier voor de link.

Ook dit vest heb ik plat opgemeten, in de maat L. De OTO is 53 cm, de LENGTE is 59 cm en de TAILLE (of boord) is 51 cm. Let er goed op dat het vestje geen rek heeft hoor. ‘Bij Tante Pollewop’ heeft het vestje ook ingekocht in de tricot variant in de print Small Flowers. De vestjes kosten € 69,95

Leestip! In mijn blogs zijn vaak stukjes tekst onderstreept. Dit zijn links naar het item waar ik het op dat moment over heb. Klik je op het onderstreepte woord, dan stap je direct door naar de website. Handig hè?!

Kusje van Caro

Links:

15 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.