Waarom een Long Dress van Mooi Vrolijk niet mag ontbreken…

Ruim 3 jaar geleden zag ik de eerste mididress in een etalage en begreep er niets van. Vlees noch vis vond ik het toen… Nou, dat is behoorlijk bijgedraaid mag ik wel zeggen en inmiddels wedijveren de midi jurken flink met de ‘gewone’ jurkjes in mijn kast.

Dus, toen Mooi Vrolijk ook in deze A/W2021 collectie de midi jurk in haar collectie had, maakte mijn hart een sprongetje. En blijkbaar ook het hart van Bouke, eigenaresse van webwinkel Bij Tante Pollewop, want zij heeft zelfs 3 varianten ingekocht!! In mijn blog laat ik je er 2 zien.

Het meest in het oog springende detail van deze midi dress zijn de lange zijsplitten: zij gaan tot voorbij de knie. Dat maakt de dress een beetje stout, een beetje spannend. En het geeft je tegelijkertijd meer dan voldoende beweegruimte om er lekker mee te kunnen lopen, fietsen, noem maar op.

Wat ik ook echt fijn vind, is dat de knopenrij geheel los te knopen is. Dit maakt de jurk multifunctioneel. Niet alleen als dress is zij te dragen, maar ook als lange blouse/vest op bijvoorbeeld een fijne jeans. Zo creëer je twee verschillende outfits met 1 kledingstuk.

De Dress Long is in principe een vrij rechtvallend model waarbij de taille gecreëerd wordt door het brede striklint. Doordat hij zo breed is, wordt de rugpartij erg mooi geplooid en bloest te jurk heel fijn. Het striklint loopt door evenzo brede lussen in de zijnaad.

De mouwen hebben een 3/4 lengte waardoor de jurk een lekker luchtig profiel houdt. Bij een volle lengte van de mouw, zal deze midi jurk wat massief gaan ogen. De manchetten zijn gemaakt van dezelfde katoen-tricot. De jurk heeft een mooi, niet al te groot kraagje en de knopen zijn doorzichtig bij de Cranes print, zodat zij niet dominant aanwezig zijn.

Het gekozen tricot is van een hele stevige kwaliteit. Het is dus echt een mooie winterjurk; lekker warm en met voldoende body. De binnenkant van de stof is wit, maar schijnt zeker niet door, ook niet als de stof op spanning staat.

De Dress Long is bij webshop Bij Tante Pollewop in 3 prints verkrijgbaar: ik laat jullie de print Cranes en Small Flowers uitgebreid zien, maar er is ook nog de felgekleurde Black Flowers. Ik vind de prints werkelijk heel gaaf. De Cranes (kraanvogels) hebben, als extra verrassing, geen effen blauwe ondergrond, maar er is een mooi lijnenspel in ruitvorm in verwerkt. Deze zie je vooral als je dichtbij staat.

Ook de Long Dress is weer op verschillende manieren te stylen en te combineren. Ik heb het Vest Shine Animal Print op de Long Dress Cranes aangetrokken en gecombineerd met mijn megamoks in panterprint. Ik word wel blij van zulke stoere combinaties. Ook matchte ik onder beide prints verschillende boots. Lange boots maken de jurk ‘sophisticated’, kuithoge westers geven de jurk meer een edge. En heb je Dr. Martens, nou dan ben je helemaal een ruig chicky hoor!

Ik heb ervoor gekozen deze jurk in XL te dragen. Ik zou een L ook kunnen dragen en heb hem ook gepast in die maat, maar dan zit ie wel iets strakker op de buik en heeft dan de neiging wat te gaan tekenen. Omdat ik ook (niets vrouwelijks is mij vreemd hahaha) wisselende dagen heb qua buikomvang, koos ik voor de XL en draag de jurk lekker bloezend.

Ik heb de jurken opgemeten in maat XL. De OTO is 55 cm, de LENGTE is 126 cm en de TAILLE is 55 cm. Bij mijn lengte van 1.74 cm. komt de jurk op de kuit. De jurk is te bestellen bij http://www.bijtantepollewop.nl en kost € 99,95.

Dit is helaas alweer de laatste Mooi Vrolijk blog voor Bij Tante Pollewop. Wat heb ik genoten van het schrijven van deze blogs. En ook van mijn bezoek aan Bouke om uit de nieuwe collectie een keuze te maken. Deze webwinkel biedt jou als klant de mogelijkheid om op afspraak persoonlijk langs te komen. Bouke ontvangt je met zoveel Brabantse gastvrijheid en geeft je fijne adviezen en tips.

De Dress Long Dress Cranes heb ik ontvangen voor mijn blog.

Links:

9 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.