Tante Betsy goes FUNKY!!!

Waar sommige Tante Betsy fans schrokken van de allereerste sneakpeak van de A/W2021 collectie, maakte mijn hartje een 3-dubbele salto. Want wat vond ik het gaaf! Een krijtstreeppak a la Peaky Blinders… zo stoer, zo funky…

Het stond als een paal boven water: dit ‘mannenpak’ moest ik hebben❤️. Ik denk zelfs dat Tante Betsy vaker voor deze stijl zal gaan kiezen, naast de bekende vrolijke prints. De kledinglabels zijn nieuw: zwart met goud en hebben de omschrijving “Happy Sustaniable Fashion for Funky People”.

Ik heb alle items van deze blog besteld bij Tante Betsy’s webshop omdat ik deze combinaties graag wilde maken. Hier was alles in 1 bestelling in mijn maat op voorraad. Uiteraard kan je ook bij de verkooppunten van Tante Betsy kijken. Een link naar de Tante Betsy store locator vind je onderaan deze blog. Wat mij wel opviel, is dat er geen achteraf betaaloptie meer is bij de webshop bij bedragen hoger dan € 300,00. Bij retouren moet je nu wel langer wachten om je geld teruggestort te krijgen.

Ultra Wide Pants Pinstripe Black – L (€ 89,95)

De broek is een echte flared model: zeer wijde pijpen die met mijn lengte van 1.74m. zelfs met hakken aan nog net boven de grond zweven. Zeker wat later op de dag: de zware stof rekt wat uit, zowel in de lengte als in de wijdte. Ik schat ongeveer een cm. Twijfel je over de maat, kies dan liever kleiner. Het gilet doet dat ook maar dat is niet storend.

Tip voor de dames met wat kortere benen: in enkele oudere productiefoto’s op de Tante Betsy site, zie je deze broek nog met een omslag onderaan de pijp. Dat zit er dus niet in maar je zou dus heel eenvoudig (en ook vet gaaf) de broek op deze manier kunnen inkorten! Heb je toch net weer een iets andere look.

De pijpen hebben een gestikte strakke plooi aan de voorkant. Hierdoor blijft de pijp goed in model. En de krijtstreep is waanzinnig leuk uiteraard. Niet spierwit maar een soort ecru. De hoge boord van de broek is een brede elastische band. Hij knelt niet (dus geen last van ‘insnijden’) en heeft geen knoop of rits.

De hele Pinstripe kledinglijn komt in 2 uitvoeringen. Naast het zwart is er ook een Pinstripe Ink variant (donkerblauw). Ook schitterend! Na 1 dag dragen meet de taille van de broek 48 cm en de binnenbeenlengte 83 cm. Uiteraard in maat L!

Gypsy Top Dot Black – L (€ 59,95)

In dezelfde ecru wit als de pinstripe zijn de dots van deze gypsy top uitgevoerd. De top is gemaakt van Ecovero dus dunner dan de suit. Ecovero is heerlijk zacht en prachtig flowy. De blouse heeft wijde 3/4 mouwen met een breed elastiek waarna ze weer wijd uitlopen.

De blouse heeft een ruime sexy halslijn met elastiek rondom en een striklint op de buste. Het lijfje bestaat uit een brede band en een strook eronder. Je creëert hiermee een heel mooi optisch slanke taille.

En inmiddels draag ik dit shirt vrij regelmatig en ik vind hem tot nu toe echt niet koud. Als je er een leuk contrasterend hemdje onder doet, staat dat ook weer echt geinig.

De Gypsy top is verkrijgbaar in 3 kleuren! De OTO is in maat L 50 cm en de lengte is 64 cm. Deze top is wat lastig op te meten door het vele elastiek in de rand van de halslijn.

Waist Coat Pinstripe Black – L (€ 59,95)

Een super cool funky gilet, absoluut Peaky Blinders! Het vestje is mooi getailleerd, heeft twee punten voor + een ronde halslijn. Ook zitten er 2 fake vestzakken in. De stof is, net als de pants, een viscose/polyester/elastaan mix: dat heet Punta di Roma. Een mooie stevige stof. Na 1x wassen heb ik nog geen spoor van een waasje kunnen bespeuren.

Het gilet heeft 5 grote knopen (en net als alle kleding met knopen van Tante: 1 reserveknoop op het waslabel gestikt). De OTO is 52 cm en de lengte is 57 cm. Ik heb het rugpand gemeten omdat deze recht loopt aan de onderkant.

Mirabella Shirt Blouse Blush – XL (€ 64,95)

Deze suit combineert ook fantastisch met de Mirabella Shirt Blush. Het is een dikke gladde tricot van een mix van biokatoen, modal en elastaan. Dat geeft de blouse een soort van matte glans en hij is super zacht. De naam zegt het al: het is geen witte blouse maar het heeft een roze zweem! Deze blouse is in totaal in 6 kleuren te koop.

De blouse heeft mooie plooitjes op de schouders en een gave retro grote puntkraag. De mouwen zijn ook prettig lang. Het shirt is licht getailleerd en heeft meer body dan de reeds bekende blouses van Tante Betsy. Hij kleedt prachtig af❤️. De OTO is in XL 56 cm en de lengte maar liefst 69 cm!

Combineren kan je leren

Door deze blog heen laat ik jullie dit pak zien in diverse combinaties. Van streng zakelijk met een glimmende fuchsia blouse (geen Tante Betsy!) & pumps, naar uitdagend en Peaky Blinders Funky. Die laatste look creëer je natuurlijk helemaal met een vette pet!!!

Met dit pak (wat draagt als een huispak) kan je overal goed voor de dag komen. Deze Tante Betsy stijl smaakt naar meer en ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de volgende collectie🤩

Links:

In deze blog draag ik schoenen van Lien & Giel (pumps), Clumpy’s van Cwears en Empress Boots van MAG Creative Footwear. De sieraden zijn van Gem Kingdom (zwarte armband en ringen) en van So Much Fashion (wit/gouden armband). De pet is van Kloffieleut.

9 reacties

 1. Jaaaaaaaaa, wat een supertoffe looks. Staat je echt geweldig 🤩. Ik vind het ook mooi dat TB meer variatie aanbrengt in haar collectie. Zo is er voor meer dames wat te kiezen. Ik houd zelf enorm van afwisseling, dus dat wordt hiermee ook eenvoudiger binnen 1 merk. Doen ze echt goed 🤗

  Geliked door 1 persoon

  • Precies dat!!! Ik denk ook niet dat zij nu rigoureus zullen afstappen van hun vrolijke prints en kleurrijke jurkjes. Hoe meer keus hoe meer Tante Betsy echt voor iedereen wordt. En dit draagcomfort gun je toch iedere vrouw?!🤩😃😍

   Like

 2. Whooooowww dit is zooo super stoer!! Ik vind het ook zo gaaf juist die afwisseling en als ik dit zie is er hoop voor mij 😂 elastische band klinkt perfect (die broeken met knoop waren absoluut geen succes) en de lengte ook! Mmmm wie weet toch eens een gokje wagen. Het staat jou in ieder geval stunning meis 😍👌

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een waanzinnig pak! Een ‘keurige’ broek die volgens mij draagt als een jogger. Wat wil een mens nog meer? Deze set komt héél hoog op mijn verlanglijstje. Ik krijg nieuwe kniebraces die veel netter aansluiten op mijn benen dan mijn huidige, lompe exemplaren, dus ik vrees dat ik straks helemaal losga met mooie broeken die voorheen buiten mijn bereik lagen. Ik maak mezelf wijs dat het nodig is. 😆

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.