LaLamour’s Jumpsuits springen er uit🪂🪂

Geschiedenis van de Jumpsuit

De allereerste jumpsuits werden gemaakt in 1919 en waren bedoeld voor parachutisten die er dus ook mee uit vliegtuigen sprongen. Verklaart de naam meteen hè?! Later werden ze ook gemaakt voor de auto & motor racesport.

Eind jaren ’30 werd de jumpsuit voor het eerst ontworpen voor fashion. Het was ‘the talk of the Town’ maar hij werd nog niet echt gedragen. Dat veranderde na de oorlog (waar vrouwen werkten in de fabrieken en overalls droegen, bij gebrek aan mannen). Pas in de jaren ’70 werd de jumpsuit echt een hit. Zo ongeveer elke 15/20 jaar komt hij weer volop terug in het modebeeld. Ook nu is hij alweer enkele jaren een vertrouwd beeld.

LaLamour is een groot liefhebber van de Jumpsuit. Al geruime tijd heeft zij dit item in haar collecties opgenomen. Deze jumpsuits blinken uit in comfort, pasvorm, style en vrouwelijkheid. Ze dragen zalig en doordat de broekspijpen lang zijn is de LaLamour jumpsuit geschikt voor ook de langere vrouw! 

In deze blog zet ik twee modellen van de nieuwe wintercollectie tegenover elkaar zodat de verschillen goed zichtbaar zijn. Ik vind ze allebei zo onwijs gaaf. Ik kan niet kiezen welke van de twee mijn favoriet zijn. Spoiler-alert! Ik heb ze allebei gekozen hahaha.

Overslag Jumpsuit Effen Black – XL

Deze jumpsuit is gemaakt van het prachtige micromodal. Een zeer sustainable gefabriceerd tricot. Hierdoor is de jumpsuit heerlijk glad en vloeiend vallend. Schitterend met die wijde pijpen, die je een soort Alexis-luxe gevoel geven. Ze wapperen sierlijk om je heen terwijl je loopt.

De overslag is een soort mix tussen een waterval en een standaard overslag: de stof is omgeslagen en los zodat je meer plooien hebt en meer body bij het decolleté. Er zit dus geen gehaakt kantje langs de rand. De overslag is gelukkig niet ‘plunging deep’ dus je kan de jumpsuit prima dragen zonder hemdje.

De binnenbeenlengte van alle broeken van LaLamour die ik ken in XL hebben standaard een afmeting van 79 cm. Ook deze jumpsuits dus. Dit is vrij lang kan ik je verzekeren. Bij mij vallen de pijpen met een goede hak net boven de grond. Als ik zijwaarts leun, komen ze (doordat ze zo wijd zijn) wel eventjes op de grond. Ik heb zelf een lengte van 1.74m. 

Ik word hier toch wel blij van want ook de langere dames onder ons komen perfect uit de verf met deze lengtes. Ik heb de broeken 1 cm laten inkorten. Hierdoor voorkom ik dat de pijpen buiten af en toe over de grond gaan en nat worden. Kleine moeite als je zelf handig bent met naald en draad; ik ben er toch maar mee naar de kleermaker gegaan. 

De pijpen zijn super wijd. Het geeft de jumpsuit een soort glamour-feel. Het kruis hangt (net als alle jumpsuits) ietsjes lager want anders zit het lijf te krap. Maar het is echt niet hinderlijk zoals sommige andere jumpsuits. Soms moet ik echt een spiekbroekje erbij aan omdat anders het kruis gaat schuren bij de bovenbenen. Daar heb ik nu dus geen last van.

De mouwen zijn lekker lang en aansluitend. Ik trek ze graag een beetje over de pols en dat gaat prima. Ook het omhoog schuiven lukt prima. En, niet onbelangrijk: ze gaan daarna gelijk weer terug naar hun niet uitgerekte stand, dus geen flodder polsen.

Ik vind deze jumpsuit, los van dagelijks gebruik, ook echt perfect voor de feestdagen, feestjes en een avondje uit. En met een kek jasje is hij ook weer uitstekend draagbaar. De stof is niet super warm: hij is wat dunner. LaLamour zelf zegt al dat het een ‘in between’ stofje is. Maar ja, hoe vaak is het in NL nu echt steenkoud? De dunnere stof is iets meer tekenend, zeker ook omdat de stof zelf effen is. Goed passend ondergoed is wel een must.

Deze Plain Jumpsuit van micromodal is verkrijgbaar in 5 kleuren: Green, Caramel, Yellow, Aubergine en Black. Daarnaast is deze overslag Jumpsuit ook uitgebracht in de print Bouquet, op biokatoen gedrukt. Deze is erg hard gegaan dus is het even afwachten of jouw maat nog beschikbaar is.  

Ik heb de jumpsuit opgemeten. Dit doe ik altijd door het kledingstuk plat op de tafel te leggen. De OTO is 49 cm, de TAILLE is 47 cm en de LENGTE (binnenbeen) is zoals al gezegd 79 cm. Ik draag de maat XL. Voor actuele prijzen kan je het beste kijken op de website van LaLamour of één van de verkooppunten bezoeken (klik hier voor de link).

Jumpsuit met Rits – Leaf Black/Green – XL

Naast de wat klassieke jumpsuit wilde ik ook graag een wat stoerdere variant aan jullie laten zien. Ik kon kiezen uit de bedrukte versie op biokatoen, of de gebreide versie met gekleurd garen, in de print ‘Drop’. Omdat ik deze stoffen in eerdere blogs al heb mogen laten zien, koos ik voor de eerste variant: de Leaf Black/Green.

De biokatoenen jumpsuit is in deze collectie in twee prints gemaakt: Naast de Leaf Black/Green is er ook de print Leaf Rainbow. Die liet ik al even zien in mijn blog voor Kloffieleut. Die trouwens ook een gave collectie van LaLamour heeft (check haar Facebook voor actuele informatie). Maar ik viel toch meer voor de wat ingetogener kleuren groen & zwart. De print stelt gehaakte blaadjes voor (jawel, we blijven deze collectie in de haak-prints). Let erop: het is een opgedrukte print, dus de binnenkant van de stof is wit.

Deze jumpsuit is echt anders dan de wikkel jumpsuit: Belangrijkste verschil is het type stof: valt het micromodal vloeiend en sluik, deze biokatoen is dikker en steviger. Hierdoor heeft deze jumpsuit een veel stoerder voorkomen. De pijpen blijven wat wijder staan ook. Heel groot voordeel is dat hij echt niet, tot nauwelijks tekent! En hij is zeker warmer!

De Zipper Jumpsuit is makkelijk aan en uit te trekken. De rits gaat echt tot voorbij de navel open dus ook met een slechte schouder is dit een fijne optie (kleine wc-ruimtes zijn daarentegen wel een mini uitdaging met elke jumpsuit hihihi). De Zipper heeft net als alle andere ritsjes van LaLamour een lipje met een open rondje eraan. Leuk detail. 

De Zipper Jumpsuit Leaf heeft 3/4 mouwen! De andere Zipper jumpsuit (print Drop) heeft net als de Wikkel Jumpsuit lange mouwen. Ik vind dat helemaal prima: negen van de tien keer trek ik mijn mouwen toch op 3/4 hoogte. De mouwen zitten ietsje wijder wat aan- en uittrekken ook iets eenvoudiger maakt.

Alle jumpsuits van LaLamour hebben heerlijke diepe steekzakken die door de wijde pijpen niet tekenen. Ik vind ze fantastisch: zelfs mijn grote iPhone kan ik er even ‘onzichtbaar’ in wegsteken. Ook hebben alle jumpsuits een fijne brede striklint in dezelfde stof als de suit (behalve de Cross Jumpsuit ‘Bouquet’; die heeft een effen karamel kleurige band).

Ook de Jumpsuit Leaf Black/Green heb ik plat opgemeten in mijn eigen maat XL: hij is net ietsje groter dan de overslag jumpsuit: de OTO is 51 cm, de Taille is 50 cm. De binnenbeenlengte is wel gelijk: 79 cm. Ook deze pijpen kunnen op zich wel qua lengte maar ik heb beide jumpsuits na mijn blogs 1 cm in laten korten. Op de foto’s zie je dus de originele lengte!

Voor de actuele prijzen verwijs ik graag naar de webshop van LaLamour of naar 1 van de verkooppunten (zoals Rok & Billie in Wierden, Bij Tante Pollewop of 38 Dresses). Nu de kerst rap nadert, zie je overal mooie aanbiedingen komen dus doe hier zeker je voordeel mee!!

Ik heb deze twee jumpsuits gekregen voor mijn blogserie A/W 2021 van LaLamour.

In deze blogs heb ik de jumpsuits gecombineerd met Golden Clumpy sandalen (helaas niet meer verkrijgbaar), Cow Lienboots en Cactus Lynnboots van Cwears en Empress Boots Cayman Olive van MAG.nl

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.