Bakery Ladies & Bij Tante Pollewop bakken ze bruin😃

Bij Tante Pollewop is fan van mooie, kleine fashionlabels die kleurrijk, duurzaam, origineel en Europees zijn. Nou… daar hoor Bakery Ladies 100% bij natuurlijk!!

Wie is Bakery Ladies?

De vrouw achter dit Dutch Fashionlabel is Marie Mulder. Deze creatieve alleskunner begon in 2003 met het ontwerpen van kinderkleding en legde zich sinds 2015 vooral toe op dameskleding. Daarnaast maakt Marie ook prachtige schilderijen, keramiek, armbanden en tasjes. 

Ondanks dat ik BL al een aantal jaren ken en draag, ben ik gek genoeg nu niet meer in heb bezit van jurkjes van dit leuke label… Toch vind ik haar ontwerpen echt heel leuk en origineel. Dit seizoen is helemaal mijn ding: ik vind alles wat Bakery Ladies heeft uitgebracht super! 

Met Bouke samen hebben we een mooie selectie uit haar ingekochte collectie gemaakt. En dat was best lastig want er was ook bij dit label, gewoon weer zoveel keuze! In deze blog laten wij 2 mooie dresses zien: beiden een Polo Tulsa Dress, maar naast de naam en wat knoopjes, zit er verdere een wereld van verschil tussen beide jurkjes.

Polo Dress Tulsa – Sweet Pink – XL – € 89,85

Dit model jurkje, de Polo Dress Tulsa, zie je in bijna alle zomercollecties wel terugkomen. Dat bewijst ook wel dat het een steengoed ontwerp is: tijdloos, vrouwelijk, veelzijdig en mooi!

Het is onmiskenbaar een polojurkje: Knoopjes die tot de taille doorlopen maar die door de perfecte snit niet gaan wijken bij het dragen! Da’s een heel prettig gevoel. De jurk heeft een mooie eenvoudige A-lijn. De rok valt mij bijna over de knie. Voor mij een prima lengte. 

Bij deze lengte vind ik de korte, mooi aansluitende mouwtjes mooi staan. Ze gaan tot iets boven de elleboog dus mijn ‘kipfileetjes’ blijven mooi uit zicht. Het striklint is breed en wat stevig. Hij frummelt niet meteen op tot een bossie stof. Leuk ook dat de streepjes overdwars staan. Geeft net even meer pit, toch?

De print verdient sowieso meer aandacht! Want dames: kijk eens goed naar de strepen… En naar de zijnaad: JUIST! Wat lopen de strepen prachtig in elkaar over hè?! Ik weet niet of dit toevallig is bij dit jurkje maar ik neig naar geen toeval: Zo mooi passen ze aan elkaar. En als we dan toch even goed kijken: Hebben jullie dat gave gouddraadje gezien tussen de strepen? Tof hè.

Deze Tulsa Polo Dress heeft een supermooie reverskraag. Hij zit hartstikke goed en blijft mooi in model. De gecreëerde V-hals is mooi bescheiden zonder dat ie te braaf is. De pasvorm van deze jurk is flowless, ik kan niet anders zeggen. Ik heb hem, net als alle andere items van BL, in mijn eigen maat XL gekozen. Al zolang dat ik BL draag, kan ik dezelfde maat blindelings bestellen.

Deze jurk is gemaakt van 87% katoen, 8% Lurex en 5% elastane. Het is een mooi tricot met voldoende rek. Bakery Ladies mag het GOTS keurmerk dragen dus weet je bij aankoop van dit jurkje dat er bij de productie rekening is gehouden met niet alleen de milieu-impact maar ook met de werkomstandigheden van de mensen in de  hele productielijn (van zaadje tot laatste draadje).

De afmetingen van deze dress in de maat XL zijn: OTO: 51,5 cm, Taille 45,5 cm en de Lengte 107,5 cm. 

Polo Dress Tulsa Long 3/4 sleeve Capri – Toekan – XL – € 99.95

De naam van deze jurk: Polo Dress Tulsa Long 3/4 sleeve Carpi Toekan is een mond vol, vind je niet? Wel beschrijft hij de jurk bijna perfect hahaha, dat dan weer wel. Ik viel voor deze dress in eerste instantie om zijn waanzinnig mooie kleurcombinatie van het felle blauw met de roodaccenten. Zo gaaf, zo kleurig… LOVE IT!

Daarna ben ik gaan inzoomen op de print en werd toen zo mogelijk nog blijer: wat een toffe print is dit zeg!! We zien heel grappige, bijna retro aandoende toekans die tussen supergave tropische bloemen zitten. De bloemen hebben zulke heldere kleuren: rood, groen, wit, roze en een warme geel…

De bloemen zijn ook zo gaaf retro. De print doet mij een beetje denken aan het memoriespel dat mijn oma vroeger had van mijn tantes en waar mijn zus en ik zo graag en vaak mee speelden. Nostalgie all over! Maar wel in een 2022 jasje!

Deze Polo Dress heeft net als de jurk van net, zo’n mooie, goedzittende reverskraag. En ook hier is de pasvorm, de snit weer perfect hoor. Maar dan zijn er vooral veel verschillen:

Allereerst is er de lengte: de jurk is onmiskenbaar langer. Hij valt mij ruim over de knie met mijn lengte van 1.74m. Ik zou deze lengte zelf geen midi noemen. Daarvoor moet voor mij de jurk echt wel op de kuit vallen en dat doet deze Polo Dress niet.Zelf houd ik van praktisch alle lengtes die bij mij op of over de knie vallen.

Als Polo Dress moet je absoluut knoopjes hebben. Daar waar bij de vorige jurk de knoopjes tot de taille lopen, heeft deze Toekan Dress de knoopjes tot aan de zoom. Wel zijn het dan al fake-buttons want ze kunnen niet open. Ook ontbreekt hierdoor (gelukkig) het toch wel irritante splitje die dan ontstaat en valt de jurk niet ongewenst te ver open.

De jurk heeft het populaire striklintje. Die strik je lekker no-nonsens in je taille, waar de lusjes ook op de juiste hoogte zitten. De kleur van het striklintje is gelijk aan het blauw van de jurk. Maar heb je nog striklintjes van andere jurkjes, dan kan je natuurlijk als accentje ook een ander kleurtje kiezen. Ook echt heel leuk!

WHOOP WHOOP!!! Deze Dress heeft zakken… JAWEL!!! Hahaha, wat kan je ons toch blij maken met deze toegevoegde luxe hè?! Het zijn mooie steekzakjes die in de zijnaden verwerkt zijn. Helemaal blij mee.

De mouwen zijn 3/4 en sluiten aan op de arm. Ik vind ze heel prettig zitten want er zit meer dan voldoende rek en comfort in de stof. Het is een 95% viscose met 5% elastane. Dus geen katoen. Dit draagt, vind ik, iets prettiger. De stof is wat zachter, iets dunner en wat soepeler. Viscose is ook beter geschikt voor de gedetailleerde print van dit jurkje.

De Polo Dress Tulsa 3/4 slv Capri Toekan heeft platgemeten een OTO van 51,5 cm, een Taille van 45,5 cm en een lengte van 122,5 cm.

En, voor de oplettende kijkertjes: zien jullie hoe onwijs mooi de MAG Creative Footwear Sandalen (Megamok 4011) staan bij deze twee Bakery Ladies Beauty’s?? Ik haalde ze, voordat ik bij Bouke kwam, zelf even op bij MAG.nl in Roosendaal. Want ook voor dit te gekke Dutch Label mag ik weer fijn bloggen. Ik kon deze classics niet weerstaan en heb mijn eerste km allang erop weggelopen hahaha.

Links

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.