LaLamour goes La Bohème 🌸

Bohemian Fashion zie je op dit moment overal verschijnen. Iets wat LaLamour al vanaf het begin in het bloed heeft. En in elke collectie zie je vertalingen van deze stijl. Soms meer, soms minder uitgesproken maar altijd aanwezig.

Bohemian Fashion kenmerkt zich om haar bohemische en hippie-achtige invloeden. Het meest bekende verhaal over de herkomst van deze stijl is die van de Bohemien in Frankrijk. Deze zigeuners waren vrije vogels, wilden zich niet conformeren aan de toen geldende normen en cultuur. Zij gingen voor individualisme en vrijheid i.p.v. materialistisch leven.

In deze zomercollectie zijn de items in de print Mandala Tropical en Mandala Sunset wel het meest sprekend voor deze Bohemian Style. Ik laat jullie mijn favorieten zien die mijn hippie hartje stevig doen laten kloppen:

LaLamour Bohemian Dress Mandala Sunset – XL – € 139,95

Al bij de eerste sneakpeaks van de collectie had ik deze prachtige Bohemian Dress al gespot. Een jurk met zoveel mooie details en flair… Hoe kan je hier niet verliefd op zijn??

Het model is helemaal nieuw in de collectie: romantisch, lief, bohemian en vrolijk. En dat wordt nog eens extra aangezet door die prachtige Mandala print met de gradiënt achtergrondkleur. Zelf koos ik de jurk in de Sunset versie: de naam zegt het al: de kleuren lopen over van een fuchsia naar rood naar oranje en geel…, en weer terug. De mandala print die erover heen ligt is het bekende kant wat we ook al zagen in de lounge serie!

De gebruikte stof is het hele mooie micromodal. Deze stof valt zo heerlijk om je heen. Het heeft voldoende body om niet elk rolletje te accentueren maar beweegt wel bij elk zuchtje en briesje. In de zomer zijn dat wel de eigenschappen die je van een stof om je lijf wilt zien. 

De jurk heeft een voor mij heel mooie lengte. Met mijn 1.74m. valt ie mooi op mijn enkel. Het rokgedeelte is wijdvallend in een A-lijn en de horizontale banen van de print komen in de zijnaden mooi naar elkaar toe. Ik merk dat bij LaLamour de prints vaak mooi aansluiten. Ik heb hier wel eens navraag naar gedaan maar hier wordt niet specifiek op geproduceerd. 

Het lijfje heeft een duidelijke scheiding van de rok door de mooie tailleband. Dit is een brede dubbele strook van dezelfde stof. Hierdoor wordt een mooie taille gecreëerd, waaiert de rok mooi uit en bloest het bovenlijfje een beetje. 

Daarnaast kenmerkt het lijfje zich door de kleine knoopjes die het voorpand sieren. Doordat het lijfje los valt, wijken de knoopjes niet. Verder heeft de jurk een mooie V-hals die (net als de Bohemian Blouse), niet te diep is. Je kan deze jurk gerust dragen zonder een hemdje eronder. De decolleté is zomers maar netjes.

Ik vind de mouwtjes van deze jurk echt DA BOMB! Een supermooi vlindermouwtje. Daarmee heb je een mooi luchtig stukje bovenarm bedekking zonder dat het te warm aanvoelt. Door het micromodal valt het nog eens zo zacht en soepel… echt heel fijn.

Uiteraard heb ik deze jurk weer plat opgemeten. Net als alle items van LaLamour, valt ook deze jurk weer schitterend op maat: mijn eigen XL. De OTO is 52 cm, de Taille is 42 cm en de lengte van schouder tot zoom is 145 cm. 

LaLamour Long Skirt Mandala Tropical – XL – € 74.95

In deze zomercollectie zitten best veel nieuwe ontwerpen zeg! Ook deze eigenwijze Long Skirt is weer helemaal nieuw. Hij heeft leuke toffe details en daardoor springt hij er voor mij weer helemaal uit!

Veel lange rokken zijn wat rechtvallend vanaf de heup. Dit geeft natuurlijk een mooi slank silhouet maar het is zomers daardoor ook wel wat plakkerig warm. Deze long skirt is meer A-lijn dus valt wat wijder zonder dat hij echt klokkend is. En ook hier is het micromodal een fantastische zomerstof die deze rok net even naar een wat hoger niveau tilt.

De rok heeft een hele mooie brede tailleband die niet knelt en de ruimte biedt om de rok in de taille of op de heup te dragen. Ik ben duidelijk een taille draagster. Hierdoor komt de rok bij mij boven de enkels uit. Dat vind ik heel mooi: als een long skirt echt over de enkels hangt, oogt ie snel massief. 

De zoom van de rok is naar de naden toe flink opgesneden dus loopt deze mooi rond. Da’s toch wel lekker in de zomer hoor. Blote enkels en een stukje scheenbeen… SEXY!!!

En de echte eyecather van deze rok is natuurlijk een heuse buidelzak aan de voorkant. Dat geeft hem wel die lekkere stoere look, iets waardoor je net ff meer in het oog springt. Ik zou er geen sleutels of zakdoekje in doen… daarvoor is de stof echt te soepel. 

De print is een heerlijk zomerse kleurstelling: van mooi turquoise loopt de kleur ook hier weer over in de warme oranje en gele tinten die gelijk zijn aan de Sunset-kleurenmix. LaLamour is al meerdere seizoenen herkenbaar aan de gradiënt kleuren. Ik vind dat erg mooi. Bij deze rok is de aansluiting van de print minder goed gelukt. Niet dat het mij stoort hoor. En zo zie je maar dat bij de productie er niet altijd rekening mee gehouden kan worden.

De afmetingen van deze rok zijn: Lengte 102 cm (gemeten vanaf het langste gedeelte) en de Tailleband is 42 cm breed. Uiteraard zit hier prima veel rek in.

LaLamour Loose Shirt Mandala Sunset – XL – € 49,98

Dit mooie Loose Shirt mocht natuurlijk niet ontbreken in deze blog. Ik heb hem al uitgebreid beschreven in mijn vorige blog, maar hij staat zo prachtig op de Long Skirt, dan ik hem hier ook echt op wil laten zien.

Ik koos voor de Sunset Print omdat ik wel van contrasten houd. En omdat de Mandala Print wel gelijk is, passen de twee prints perfect bij elkaar. Zou je kiezen voor dezelfde kleur print, de Tropical dus, dan creëer je een mooie dress look! Dat is dan natuurlijk ook weer heel gaaf.

Ik zou de top wel in de rok dragen, maar dat komt omdat ik het moet hebben van mijn taille. Maar vind je dit wat spannend, dan kan je kiezen voor de French Tug of om de top helemaal los over de rok te dragen. Beide varianten laat ik je hier zien.

Het Loose Shirt heeft een OTO van 59 cm, een Lengte van 65 cm en een Taille van 53 cm. 

Alle items zijn te koop in de webshop van LaLamour, maar ook bij de vele verkooppunten in Nederland en buurlanden Duitsland, Belgie, Frankrijk en Denemarken. Hieronder vind je linkjes.

Links

12 reacties

  1. Caro!! Alles staat je weer fantastisch! 💕ikzelf ben ook LaLamour dan en blij dat ik zelf de inkoop die bij KLOFFIELEUT 😉en alles heerlijk kan bestellen want kleding van dit merk verkoop ik graag! 🤙🥰

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.