Let’s jump into the summer – LaLamour’s Jumpsuits☀️

Waarom zijn jumpsuits zo populair? Zijn er nou wel voordelen aan een jumpsuit? Het antwoord is simpel: Wis en waarachtig wel! 

Ten eerste hoef je niet lang voor je kast te staan, twijfelend welke combi je nou weer eens zal maken: het een een one-piece en je bent dus in 1x klaar! Spaart tijd, vind je niet?

Ten tweede hoef je niet meer tijdens de dag te prutsen aan kleding: shirtjes kruipen niet uit je broek, geen blote rug en meer ongemakken. Je bent ervan verzekerd dat je netjes en representatief voor de dag komt

En ten derde: je hebt geen verrassing bij het naar buiten stappen wanneer in het daglicht blijkt dat het shirtje toch niet mooi matcht met je broek! Je outfit is letterlijk ‘instapklaar’! 

En ja ja, jullie hebben gelijk: ze zijn lastiger als je naar de WC moet: zit je toch maar in je bijna blootje in een WC-hokje. Maar hé, tegenover 3 grote voordelen vind ik dat een ‘small price to pay’. Of niet dan!?

LaLamour heeft deze zomer werkelijk weer schitterende Jumpsuits gemaakt. En dat vinden jullie ook want van de twee die ik uitkoos om te laten zien is er eentje al in enkele maten uitverkocht aan het raken… 

LaLamour Loose Jumpsuit Mandala Tropical – XL – € 139,95

De eerste jumpsuit die ik laat zien is dit compleet nieuwe model van LaLamour: de Loose Jumpsuit Mandala Tropical. Deze lekkere no nonsense jumpsuit is naast romantisch ook stoer casual te dragen. Zelfs een beetje boho. 

De print is al reeds gezegd, echt zo mooi! Een heerlijk mandala kantje over het mooie gradiënt kleurpatroon waarbij het turquoise vloeiend overgaat van groen naar warm-geel. Door de verschillende panddelen lukt het niet altijd om prints goed aan te sluiten maar storend vind ik het niet.

Ik vond deze jumpsuit, met zijn smal toelopende pijpen erg geschikt voor mijn Kindreds Spirits enkelboots. Beetje boho – beetje stoer. Maar evenzogoed draag je deze jumpsuit met een sandaaltje of slippertje. De pijpen zijn lang genoeg en vallen mooi op de voet.

De pijpen zijn minder wijd vergeleken met de Jumpsuits zoals wij deze al kennen van LaLamour. Toch draagt ie heerlijk los omdat zowel taille als pijpen nauwer toe lopen. Wel heeft de Loose Jumpsuit dezelfde fijne diepe steekzakken!  

De taille bestaat uit een brede elastieken smock-band. Hierdoor zit je jumpsuit mooi aangesloten in de taille en beweegt het lekker mee zonder te knellen. Er zit een strikbandje omheen die aan de zijkant vast zit. Persoonlijk vind ik dit zelf weinig toevoegen. Je zou er ook een mooie brede stoere of boho riem om kunnen doen.

Het lijfje is licht bloezend. Het heeft kleine drukknoopjes en een mooie V-hals. Het aan- en uittrekken van je jumpsuit gaat dus lekker makkelijk. Fijn, als je haast hebt ;-). De mouwtjes zijn wijd en in één geheel geknipt aan het lijfje dus geen storende of schurende naden. En de print loopt daardoor hier mooi door.

Het gebruikte tricot is wederom van het heerlijk zachte en koeldragende micromodal.  Ik heb dit pak opgemeten in mijn eigen maat XL: de OTO is 59 cm, de Taille is 42 cm (niet uitgerekt) en de binnenbeenlengte is 97 cm.

De Loose Jumpsuit is ook verkrijgbaar in de kleur Sunset. Daarnaast is dit model uitgebracht in de Plain Serie, in 5 effen kleuren. Ook alle items in de Plain Serie zijn gemaakt van Micromodal.

LaLamour Wrap Jumpsuit Crochet Turquoise – XL – € 139,95

Ja jongens… Toen ik deze fotoshoot maakte voor LaLamour, vond ik deze jumpsuit al schitterend maar dat ie ook zo snel de winkel uit zou vliegen… nee, dat had ik even niet verwacht. Hij is er nog wel maar niet meer in alle maten… Onderaan de blog vind je een link met de verkoopadressen van LaLamour. Mocht je er nog eentje zoeken… probeer dan even die link!

De Wrap Jumpsuit Crochet heeft dezelfde overslag als die van de winter wrap jumpsuit. Ik beschreef het toen al als een soort waterval overslag. De pijpen zijn recht vallend: lekker los, lekker wijd, wapper de wapper… hoe fijn is dat?!

En ja, ze zijn weer lang zodat ook de wat langere ladies kunnen genieten van een jumpsuit die past! Op de foto’s draag ik mijn Sendra Boots met 5cm nog hakken. Zoals je ziet past hij dan nog steeds mooi met mijn 1.74cm lengte.

Het lijfje sluit meer aan dan de Loose Jumpsuit. Toch maakt de overslag (de wrap) het juist niet te strak of ‘verstikkend’. Doordat deze jumpsuit nu gemaakt is van het iets stevigere EcoVero, valt hij wel wat anders dan de winterversie. 

Deze jumpsuit heeft een lekker kort mouwtje die mooi aansluit. Voor de zomer is het ook een prima lengte. Het geeft de jumpsuit een fijn geklede uitstraling en is toch niet te warm. Het striklint is van dezelfde print en zit los door 2 zijnaad lussen. Je kan hem ook vervangen door een coole belt o.i.d.

De print is het populaire ‘crochet thema’. Was afgelopen winter de ‘grannies dress’ de hit, nu zijn het de geweldig mooie gehaakte bloemen! Zo mooi geprint, ik ben er weer stil van. Zoals je kan zien bij deze detailfoto: ze proberen echt de print mooi aan te laten sluiten op de naden zodra het enigszins mogelijk is.

Deze jumpsuit is uitgebracht in twee kleurtinten. Naast deze toffe turquoise kleurmix, is er ook nog de pink kleurmix (al te zien in mijn blog van de LaLamour Toppers). In deze Pink variant is deze jumpsuit bij LaLamour nog verkrijgbaar in alle maten!!!

Ik heb de jumpsuit opgemeten in mijn maat XL. De OTO is 49 cm, de Taille is 47 cm en de binnenbeenlengte is 79 cm. Dit zijn dezelfde afmetingen als afgelopen winter dus je ziet: LaLamour is echt maatvast!

Naast deze twee jumpsuits heeft LaLamour nog 1 ander model jumpsuit. Dit is hetzelfde hoogzomer model als de zomerjumpsuit van 2021. Ook gemaakt van micromodal en in de mooie bloementuin-print waarvan ik ook al het jurkje heb beschreven. Ik heb deze jumpsuit niet gepast maar ik weet dat de maatvoering exact gelijk is aan vorig jaar en dus ook gelijk aan de hierboven genoemde afmetingen. De prijs van deze jumpsuit is ook € 139,95 en is in alle maten verkrijgbaar in de de webshop van LaLamour.

Links

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.