De Mooi Vrolijk toppers bij Bij Tante Pollewop…

Mooi Vrolijk is de naam van het eigenwijze kleurrijke Friese modelabel die we inmiddels al goed hebben leren kennen. De vrouw achter dit label is echter best onbekend: 

Froukje Sinnema begon haar ontwerp carrière in 2012 met het het ontwerpen van servies. Na de komst van haar kinderen vond ze haar echte grote passie: het ontwerpen van kleding. Eerst kinderkleding en al snel daarna stapte zij over naar vrouwen fashion. “Je bent mooi precies zoals je bent” is het motto van Froukje. En dat is een waarheid als een koe!

Bouke heeft in haar webshop ‘Bij Tante Pollewop’ een mooie collectie van dit kleurrijke label en daarvan laat ik jullie weer enkele mooie items zien in mijn blog.

Mooi Vrolijk Blouse Flashy Long Happiness – XL – € 79,95

Deze mooie blouse/dress Flashy Long Happiness sprong mij meteen in het oog door de mooie print. Prachtige lisdodde bloemen in een zalmkleur. Een zacht lichtblauwe achtergrond maakt deze jurk een mooie bijna dromerig item in de collectie. 

Dichterbij gekeken, bleek de print nog mooier want er zitten supergave goudspetters in de blouse. Niet schreeuwerig maar juist heel subtiel. Ik snap nu wel waarom de jurk flashy Long Happiness heet hahaha.

Het is echt wel een lange blouse. De stof is geweven viscose dus er zit geen rek in. Het is een luchtige dunne stof dus zeer geschikt voor de zomer. De knoopjes zijn doorzichtig en vallen geheel weg in de print. Dat maakt de jurk lekker rustig ondanks de vele details.

De jurk is geheel los te knopen zodat je hem ook als loshangende blouse op een broek kan dragen. Net zoals je hier ziet, op die even mooie travelpants van Mooi Vrolijk waar ik al eerder over blogde!

De jurk is een vrij recht model. De taille wordt gevormd door het striklint in dezelfde stof. De lengte van deze jurk/blouse is tot op de knie. De mouwen zijn tot op de elleboog. Aan het eind zit een brede wijdvallende manchet van dezelfde stof.

De jurk/blouse valt mooi op maat. De OTO is 54 cm en de lengte is 105 cm. Ik ben zelf 1.74m. 

Mooi Vrolijk Trousers & Top Relax Mint Flowers – XL – € 84.95  en € 59,95

Bij Tante Pollewop heeft naast de broeken van travelstof, ook twee Relax Trousers in de collectie die gemaakt zijn van katoen ipv travelstof. Deze missen dan wel alle voordelen van travelstof (bv sneller droog) maar hebben wel andere voordelen: natuurlijk materiaal, meer ademend en vochtopnemend en eerlijk is eerlijk: minder microplastics in het afvoerwater na het wassen. 

Het draagcomfort en de pasvorm van de trousers zijn super! Het katoen is heerlijk zacht en heeft een beetje body. De buitenkant van de stof voelt fijn glad aan. De broek heeft ook een striklint in de boord. Door de body van de stof rimpelt de boord minder in de taille vergeleken bij de travelstof variant.

Altijd een heel fijn detail zijn de zakken in onze kleding! De steekzakken van de Relax Trousers zitten mooi in de zijnaden en zijn gewoon functioneel. 

De print ‘Mint Flowers’ is echt te leuk! Het zijn een soort passiebloemen lijkt het. Ze hebben voornamelijk blauwe tinten met hier een daar een roze accent. Daar deden mijn roze loafertjes het natuurlijk weer supergaaf onder. 

Zoals je ziet, valt de broek perfect op mijn enkel. De binnenbeenlengte van de broek is dan ook 76 cm. De taille van de broek is platgemeten 45 cm in de maat XL.

Op de broek draag ik van dezelfde stof en print de Top Relax Mint Flowers van Mooi Vrolijk. Deze top is best ruimvallend. De OTO is 61 cm en de lengte is 59 cm. De boord is gemaakt van dezelfde stof en valt mooi op te heupen. Hij zit niet strak dus het shirt kreeg bij mij geen bloezend effect. 

Het shirt heeft fijne korte kapmouwtjes die niet strak op de bovenarm valt. Dat maakt de top lekker luchtig terwijl de stof zeker niet te dun is. Hij zal ook zeker gaaf staan op een effen broek of skirt. 

Het shirt heeft een rond halsje die wat wijder is gesneden maar echt geen boothals effect geeft. Hij is niet te laag, zeg maar op sleutelbeen hoogte. Het is een eenvoudig omgezoomd boordje. Er zit geen gebreid boordje aan dus knelt ie ook nergens.

Leuk detail aan alle kleding van Mooi Vrolijk vind ik de leerkleurige labels aan de zoom van de items. Ook het shirt en de pants hebben weer zo’n grappig detail. 

Benieuwd naar deze items van Mooi Vrolijk of alle andere items van dit label wat Bij Tante Pollewop in haar collectie heeft? Bezoek dan haar webshop: www.bijtantepollewop.nl. Als je dan het tabblad ‘merken’ aanklikt, rolt het menu in alfabetische volgorde uit en klik je op ‘Mooi Vrolijk’. Je krijgt dan het complete overzicht van de collectie!

De foto’s die gemaakt zijn voor de complete Blogserie van Bij Tante Pollewop zijn gemaakt door Bouke zelf. Alle kleding is verkrijgbaar in haar webshop http://www.bijtantepollewop.nl. De schoenen die ik draag, ook in deze blog, zijn eigen bezit en helaas al niet meer verkrijgbaar.

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.