Waarom iedere jurkjesfan ook een Belize broek van Tantilly wil hebben…

Het aan de broek krijgen (=ermee opgescheept worden)

Veel van mijn volgers zijn fervent rokjes/jurkjes dragers. Ook ik verkies 9 van de 10x een jurk boven een broek (lees jeans). Maar dat is lang niet altijd zo geweest hoor. Tot mijn 35e had ik wellicht 1 à 3 jurkjes in mijn kast, welke ik meestal alleen droeg in de zomer. Maar hoe anders is het nu: de kasten hangen vol met jurken en een heel klein stapeltje broeken vult een klein hoekje van een legplank.

Achter de broek aan zitten (=opjagen)

Boots La Pintura / Vest Noa Nova

En toch…, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Veel van mijn favoriete labels hebben zich de afgelopen jaren ook gestort op het ontwerpen en produceren van broeken. Uiteraard niet zomaar een broek. Kleurige en fleurige broeken met flair. En allen met nog een overeenkomst: ze zitten, lopen en dragen net zo comfortabel als een jurkje of rokje.

De broek aan hebben (=de baas spelen (vrouw over haar man) / het voor het zeggen hebben)

Gehaakt vest Zomercollectie Tantilly / Boots van Clumpy’s

Tantilly brengt sinds vorig jaar ook broeken uit. De eerste serie werd in hun eigen atelier in Nederland op bestelling gemaakt. Afgelopen najaar kwam de serie ‘casual chique‘ uit: effen broeken in felle kleuren in een (voor mij te) dunne stof. Van dit zelfde model is nu een winterserie geproduceerd. De stof, in prachtige bloemenprints, is veel dikker nu. De stof is gelijk aan de Sophie jurken uit de wintercollectie 2019 (zelfs 2 gr. zwaarder, dus iets dikker) Fantastisch materiaal: glad, soepelvallend  en vrij robuust in de was. Het is een PU/elastaan mix wat we ook wel travelstof noemen.

De broek lappen en het garen toegeven (=er veel verlies aan overhouden)

Wraptop Petrol Tantilly / Boots La Pintura

De broek heeft een brede elastische taille, een striklint door de lussen (die kan er ook uit, maar ik vind het een leuk detail) en een perfecte lengte van 105 cm (gemeten van boord tot zoom) in de maat XL. Hierdoor kan ik de broek zowel op hakken als met sneakers dragen zonder dat de zoom over de grond schuurt. Ik draag de broek gewoon in de taille, maar op de heup kan ook voor een meer baggy look.

Het een eind uit de broek laten hangen (=royaal zijn)

De maatvoering is, als je Tantilly maten gewend bent, wat aan de kleine kant. Draag ik normaal Tantilly in L, deze pants draag ik in XL (wat bij de meeste andere labels mijn maat is). De broek heeft superfijne diepe steekzakken. Daar ben ik altijd fan van. Ik mis ze echt als die er niet in zitten. Ook heeft de Belize 2 nepzakjes op den kont. Leuk detail als je graag shirtjes in de broek draagt. Met mijn bolle bibs hangt er wel een shirt of vest overheen hoor hahaha.

Zij hebben een te grote broek aangetrokken (=een doel op zich genomen waarvoor men niet de benodigde capaciteiten/financiële middelen heeft)

Dubbelzijdige sjaal / wraptop PaarsSuperstar sneaker Adidas

De Belize Broek wordt in 5 uitvoeringen aangeboden. In deze blog zie je de “La Flora” en de “Zoet Fuchsia”. Tantilly heeft per broek een mooie maattabel gemaakt dus kijk vooral even via de linkjes in deze blog bij deze tabellen voor je gaat bestellen. Deze broek kost € 74,99 en combineert zoals je ziet met enorm veel leuke wrapshirts, lange vesten, korte vestjes, blouses en truien. Ik draag er graag westernboots onder, klompjes of sneakers. 

Blouse zomercollectie Tantilly 2019

Water in de kelder hebben staan (=een te korte broek aanhebben)

Tantilly Ikat vestje

De Belize pants draag je thuis, maar ook op kantoor sla je geen flater. Heerlijk toch want hij zit zo lekker als een joggingbroek. Op feestjes rock je de tegels uit de dansvloer en bij je vriendin zit je opgekruld op de bank elkaar je avonturen te vertellen. Vergeet niet hoe lekker hij zal zitten op reis!!! Een allround broek dus, die je alleen in hoogzomer en zeer straffe winters op de plank zal laten liggen. Ik vind het oprecht een hele fijne topper in de uitgebreide collectie van Tantilly die iedere vrouw zou moeten hebben.

Tantilly’s Bloemen

In deze fotoshoot zien jullie de Tantilly bloemenriemen. Deze zijn niet specifiek te koop maar worden vaak bij aankopen cadeau gegeven. Tantilly laat deze bloemen maken van reststoffen in hun atelier in India. De vrouwen maken deze bloemen en verdienen zo een extra inkomen. De bloemen zijn dus niet zomaar mooi, maar ook goed & mooi! Ik ben zelf niet zo van de riempjes maar zie al heel veel mooie vrouwen hun outfits opleuken met deze bloemen. Wat ik wel leuk vond, is om ze in mijn kapsel te strikken.

Links naar de getoonde artikelen in deze blog:

Blouse Shoeby – Fred van Leer collectie

De Belize Broek “La Flora” heb ik gekregen voor mijn blog(s).

11 reacties

  • Hahaha ja joh! Ik zit altijd met taal in mijn kop en ik ben gek op spreekwoorden🥰. Ik heb in mijn notities op de iphone een maatlijstje met mijn OTO, taille, heup, minimale rok & jurklengte, broeklengte. Maar ook ringmaat en polsmaat. Zo handig😃

   Like

 1. In een straffe winter doe je er toch lekker een legging onder? Lijkt me heerlijk! Vroeger op de fiets naar school (we moesten een flink eind fietsen) had ik in de winter ook regelmatig een dikke panty onder m’n broek.
  Hoe ruim zitten de broekspijpen van die Belize? Denk je dat ik m’n braces eronder kan verstoppen zonder dat ze meteen aftekenen als ik gewoon zit? Bij aansluitende broeken en leggings draag ik ze er altijd overheen en om die reden had ik deze broeken eigenlijk altijd links laten liggen, maar ik vraag me af of het eigenlijk niet gewoon omgekeerd kan? Misschien moet ik eens een pb’tje sturen om te vragen hoe breed die pijpen op het bovenbeen zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Hi Henny. Je hebt helemaal gelijk hoor: bij echte kou kan er prima een thermo legging onder natuurlijk. Ik schrijf het zo op om aan te geven dat deze broek alleen niet warm genoeg zal zijn in echte vorst etc😊. Ik heb mijn broekspijp even plat opgemeten: echt op het dijbeen is de pijp 32 cm, dan gaat ie terug naar 26,5 cm. Let wel, dat is in XL hoor. Ik weet niet hoe dat uitpakt in andere maten. Ik vind de pijpen vrij los vallen maar ivm jouw brace zul je het denk ik gewoon moeten proberen. De stof is wel glad dus glijdt ie wellicht mooi soepel eroverheen…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.