Upsa Fashion’s underwear blijft verrassen! Hoe een Dutch label haar kleding succesvol invisible maakt…

Na mijn review van de nieuwste set van Upsa! in mei van dit jaar, mocht ik toch ook de twee andere nieuwe sterren van Upsa! voor jullie uittesten. En dat doe ik ontzettend graag want oooohhhh meiden, wat een heerlijke undies maakt Lilian van dit toffe Nederlandse fashionlabel toch.

Ik koos deze keer voor het bruine setje (hemd en broekje) zonder het kantje. Daarnaast mocht ik ook nog het lange hemdje oftewel onderjurkje uitproberen. Over deze laatste had ik mijn twijfels: ik was bang dat mijn jurkjes langs de stof omhoog zouden kruipen zoals zij doen bij corrigerende jurkjes. Of dat het Upsa! jurkje zelf telkens omhoog zou kruipen…

Upsa! Rood lang hemdje met kant:

Nou…, na uitgebreid testen kan ik zeggen…: “Waarom heb ik dit jurkje niet veel eerder gekocht???” Echt, ik heb veel onderjurkjes. Ik draag ze bijna dagelijks. Ik doe dit om te voorkomen dat mijn jurken aan de benen kleven, omhoog kruipen of omdat jurkjes mij iets te uitdagend omhoog waaien en ik wel heel veel Caro laat zien hahaha. 

De meeste onderjurkjes hebben ergens wel naadjes of andere frutseltjes die door de stof heen duwen zodat je er altijd wel iets van ziet. Bij het onderjurkje van Upsa! zag ik echt geen lijntjes, ribbeltjes of wat dan ook! 

Modal (ook wel kunstzijde genoemd) is een stof, gemaakt van beukenhout. Middels een chemisch proces wordt houtpulp omgezet in superlichte en toch hele sterke vezels. De stof ademt goed en valt schitterend. Net als bv. viscose hoort Modal bij de natuurlijke kunstvezels.

Website Upsa Fashion

Het tweede twijfelpunt, het opkruipen, werd ook weggenomen. Het jurkje is net als de broekjes en hemdjes gemaakt van modal. Tricot en polyester blijven niet kleven aan deze stof! Ook kroop het jurkje zelf niet omhoog tijdens het dragen! Het is geen warm jurkje. Het is een goede oplossing voor dames die wel hele mooie polyester jurkjes hebben maar de stof niet prettig vinden dragen op de huid. 

De pasvorm is vooral recht. Het jurkje is aansluitend en dat zit verrassend prettig. Sterker nog: je voelt het hele jurkje niet eens als je hem aanhebt. De lengte is perfect: dit jurkje draagt ook goed onder kortere jurkjes! Ik ben 1.74m lang en hij valt mij boven de knie. Het kantje kan wel een mooi detail worden voor de iets diepere decolleté.

Ik draag met mijn L/XL lijf Upsa! in maat M/L. Dat zit echt fijn. Het jurkje is verkrijgbaar in VAVAVOOM rood met een kantje en spaghetti bandjes. Hij is prettig geprijsd: voor € 29.95 staat ie in de webshop. Vind je rood en kant te frivool? Er is ook een zwart lang hemdje met brede bandjes, zonder kant. Dit onderjurkje is verkrijgbaar voor € 28,95.

Upsa! Hemdje en broekje Bruin, zonder kant en met brede band:

Voor ongelofelijk veel prachtige vrouwen is deze bruine set een geweldige uitkomst! Er is zo weinig mooi lingerie en onderkleding te krijgen in deze kleur en als je een mooie donkere huid hebt, wil je toch ook graag een set die goed kleurt bij jouw huidtoon? 

Maar, daar is deze set zeker niet exclusief voor bedoeld. Ook op een lichtere huid staat deze kleur prachtig. Op dit moment ben ik zeker nog niet op mijn zomerse teint en voor mijn doen nog bleekjes. Zelfs nu vind ik deze warme zachte bruintint al gaaf.

Ik wilde naast het setje met kant ook een set zonder proberen. De hemdjes zonder kant hebben standaard bredere banden. Hierdoor blijven bh-bandjes mooi onder de stof en kan je het hemdje zelfs als topje dragen i.p.v. een undie. Ik vind het hemdje iets losser vallen dan het rode kanten hemdje.

Door het broekje zonder kantje te dragen, zit ie op de dij net iets prettiger. Het kantje is gewoon niet zo zacht als modal en ik denk ook iets minder rek. Hierdoor voel je het kantje en heeft ie iets meer de neiging op te kruipen. De broekjes zorgen er perfect voor dat je benen niet gaan schuren. Ook niet als het pijpje iets omhoog komt. En omdat ze niet warm en corrigerend zijn, vind ik ze een prima optie voor de zomerdag. 

De hemdjes en broekjes zonder kant kosten ieder € 25,95 per stuk en zijn verkrijgbaar in de kleuren bruin, donkerblauw, rood, zwart en wit.

Conclusie:

Ik raad de undies van Upsa! zeker aan. Ze dragen zeer comfortabel, zijn onzichtbaar onder jouw kleding en zijn gewoon ontzettend mooi. Modal is sterk dus je doet heel lang met een setje. Het is de investering waard. Ja, het broekje wil bij mij iets opkruipen maar niet storend of veel te ver. Alles valt en staat wel met het kiezen van de goede maat! En geen enkel lichaam is gelijk: wat voor de één goed werkt, kan voor iemand anders toch net weer anders zijn. Prijstechnisch zit Upsa! in een hogere categorie vergeleken met textiel-supers maar die kunnen qua comfort en kwaliteit echt niet tippen. 

Links:

Voor deze review kreeg ik van Upsa! het rode lange hemd/onderjurkje en het bruine setje toegestuurd.

2 reacties

    • Ik heb onderjurkjes en broekjes van RJ gehad. De broekjes zijn inderdaad korter en hielpen daardoor niet tegen het schuren. Ook zijn het geen dunne stoffen, eerder dik en polyester-achtig… Qua draagcomfort niet in de buurt van het modal van Upsa!🥰

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.