LaLamour haakt in op de haak-trend met de Granny Dress!

Long Classic Cross Dress

Als er 1 ontwerp een smashing hit genoemd mag worden dit winterseizoen, dan is het wel deze giga mooie midi-dress van LaLamour: de Long Classic Cross Dress🧶 in een über retro granny-print. De meesten van jullie zijn verwoed haakster of hebben in ieder geval wel iets gehaakt in huis. Maar… voor de zekerheid: Granny’s zijn die kleurrijke gehaakte vierkantjes die je aan elkaar kan maken en waar je werkelijk van alles van kan maken. Granny’s zijn super retro. Ik ben een echte haakwerk-dummy dus toen ik in het vroege voorjaar Margit Pronk in haar eigen ontwerp zag bij onze eerste ontmoeting, wist ik meteen dat ik deze dress wilde hebben! Eindelijk ook een granny outfit zonder het gekriebel van wol!

Pasvorm

Het model is een bekend model wat elk seizoen terugkomt: zomers als mouwloos model. Deze winter is deze jurk uitgevoerd met 3/4 mouw. Niet iedereen is hier fan van. Ikzelf, met mijn eeuwige neiging om mouwen op te trekken, wel😄. De mouwen zitten mooi gevormd om de armen maar zeker niet knellend.

De halslijn is een mooie overslag dat vrij hoog kruist. Hierdoor is een hemdje om de decolleté te bedekken zeker niet nodig. Maar mocht je iets meer cleavage willen laten zien, dan kan dat ook: je trekt simpelweg de twee overslagen onder de buste door. Zoals altijd, zijn de randen mooi afgewerkt met een kantje.

Het model heeft een boven- en onderstuk. De naad zit redelijk hoog, net onder de buste. Vanaf de taille loopt het rokgedeelte uit in een A-lijn die wel vloeiend om je valt zonder echt te wijd te zijn. De benen hebben meer dan voldoende bewegingsvrijheid.

Print

De print is echt DA BOMB!!! Ik vind grannies supergaaf maar ik kan 100% niet haken. Laat staan dat een jurk ooit in mijn bereik zou kunnen komen. En eerlijk is eerlijk: een echt gehaakte jurk is natuurlijk verre van praktisch (hoe retro dan ook). Nee, dan is deze mooierd van LaLamour werkelijk een top jurk.

En dat zijn vele jurkenzusjes het met mij eens geweest. Binnen 24 na lancering van de nieuwe collectie van LaLamour was deze beauty overal al zo goed als uitverkocht😱. Gelukkig reageerde LaLamour bliksemsnel en heeft onmiddellijk de productie opgestart voor een nalevering. En die kwam vorige week in de winkel. 

Wederom heeft LaLamour met deze collectie laten zien op eenzame hoogte te staan qua prachtige prints in hun collectie. Tel daar de fantastische pasvorm bij op en je hebt bij elk item een juweeltje in je kast hangen.

‘Granny serie’

Deze complete ‘Granny’ serie is gemaakt van een hele mooie en zachte biokatoen. En ondanks dat het een mooi soepel vallende tricot is, is het zeker geen dunne stof. De complete serie bestaat, naast de Long Classic Cross Dress, uit een langere A-lijn skirt, een blouse, een loose shirt en een Tuniek jurkje. Dus, mocht de lange variant jouw mooie body niet goed uit de verf doen komen, dan zijn er genoeg gave varianten in deze print! 

Afmetingen

Uiteraard heb ik de jurk nagemeten voor jullie. Ik draag deze jurk in mijn vertrouwde maat XL. Afgelopen zomercollectie schommelde ik tussen L & XL maar van deze wintercollectie heb ik alles in XL. De OTO is platgemeten 52 cm, de Taille is 49 cm en de lengte is 134 cm. Mij valt de jurk heel mooi op de kuit. Voor mij is het met mijn 1,74 m echt een midi-dress maar ik heb ook wat kortere vrouwen gezien die hem als een maxi-jurk dragen. 

4 Looks

De jurk draagt geweldig als een beetje boho, een beetje hippie. Maar hij kan net zo goed in een andere stijl gedragen worden. Ik heb met enkele simpele wijzigingen 4 looks gecreëerd. Zo kan deze Granny mee naar kantoor, tijdens een feestje, naar het kerstdiner als ook lekker thuis op de bank.

Wear & Tear

De jurk gaat in de loop van de dag iets losser zitten, maar zeker niet storend. En aangezien ik deze jurk mocht houden voor mijn blogs, kon ik ook de was-test doen. Ik was altijd mijn jurkjes apart van de rest van de was, in de machine. En ook daar komt deze dress weer glansrijk uit! De stof blijft prachtig. Geen waasje, geen pilling en geen krimp.

Ik keer mijn jurkjes altijd binnenstebuiten en draai een extra kort programma op 30 graden. Als wasmiddel gebruik ik Seepje vloeibaar Bont. Niet alleen heel lief voor mijn jurkjes, ook lief voor het milieu. Daarnaast gebruik ik wasparels zodat mijn jurkjes heerlijk fris ruiken. Ik gebruik geen wasverzachter of natuurazijn! Bij veelvuldig azijngebruik wordt namelijk de elasticiteit van de stof aangetast (en ook dat van de rubbers van de wasmachine maar dit terzijde)

Close-up van die prachtige print!

Waar te koop?

Deze heerlijke dress is weer volop verkrijgbaar bij de vele (web)winkels zoals bijvoorbeeld Kloffieleut, Bij Tante Pollewop, So Much Fashion etc etc. Voor de actuele prijzen, check de webshop van LaLamour (klik hier), Ook heeft LaLamour een mooi overzicht van de verkooppunten in NL en ook daarbuiten (klik hier). 

Voor de oplettende lezers: zagen jullie al enkele sneakpeak LaLamourtjes? Ja hè?! In mijn volgende blogs laat ik ze uitgebreid zien😍

12 reacties

  1. Wat heb je een prachtige blog gemaakt. Hele mooie foto’s en heel goed in beeld gebracht en natuurlijk die geweldige Grannyprint!
    Met zoveel kleuren te combineren! Ik heb inmiddels de rok en ben er heel blij mee! Groetjes

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.