Een bezoek aan MAG Creative Footwear

Wie kent de megamoks uit de jaren ’90 van de vorige eeuw nou niet? Iconisch waren ze en eerlijk gezegd: zijn ze nog steeds. Maar zoals wel vaker, op een gegeven moment verdwenen zij uit het straatbeeld en uit de winkels. Maar, het label MAG Creative Footwear is zeker niet uitgestorven! Nadat het bedrijf over ging in de handen van de nieuwe eigenaar, Maurice Bovée, werd er gekozen voor een nieuwe koers.

MAG Creative Footwear ging terug naar zijn basis: een goede schoen, fantastisch draagcomfort en gemaakt met liefde. De Megamok kwam weer uit in een fris nieuw jasje en MAG werd een Online Only label. Hierdoor kon het schoenmerk met een klein team weer rustig uitbouwen naar het gerenommeerde label wat het nu weer is. Inmiddels heeft MAG veel nieuwe modellen ontwikkeld en blijft het nieuwe modellen ontwikkelen. En de schare trouwe fans blijft groeien.

In 2019 ontmoette ik Maurice en zijn team al op de Margriet Winterfair en sindsdien hebben we contact gehouden. Ik mocht jullie al de nieuwe schoen, de Empress Golden Web, laten zien (klik hier voor de blog). Maar omdat dit model in zoveel nieuwe uitvoeringen uitkomt, is het een mooie aanleiding om af te reizen naar Roosendaal, naar het bedrijfspand van MAG.

MAG Creative Footwear heeft een zeer goed lopende website, prachtige fotoseries en filmpjes en geweldige productfoto’s. Wie nu verwacht dat er een super gelikte showroom met pracht en praal staat te shinen in Roosendaal… die kan nog wel eens raar opkijken. Maurice is het type ondernemer naar mijn hart: eerlijk, recht door zee, geen opschmuck en geen overbodige luxe (want dat kost geld en levert niets op). Liever steekt hij zijn geld in het blijven ontwikkelen van nieuwe schoenen en het laten groeien van zijn label. Er wordt keihard gewerkt om ons van de mooiste schoenen te voorzien en naast topkwaliteit staan de klant zeer hoog in het vaandel bij MAG. 

En weet je wat gaaf is? Jullie blogster mocht een uitgebreid kijkje nemen in het schoenenarchief van dit label. Zo ontzettend leuk om al die modellen van welleer eens terug te zien. Kratten vol met jeugdsentiment kwamen voorbij! De eerste Megamoks die echt wel anders waren en wat denk je van die enorm comfortabele westerboots met die MAG-twist? Puur genieten. Zo jammer dat deze enkele jaren te vroeg kwamen: de markt was pas jaren later rijp voor de westerboots!

In de showroom annex kantoor kan je, op afspraak, ook zelf langskomen om in real life jouw schoenen te komen passen en kopen. Ook heb ik meerdere soorten en maten Empress boots aangetrokken. De één nog mooier dan de andere. De kuitlaarzen in kleur Golden Earth… man man man wat is deze GAAAAFFFF!!! 

Net nieuw binnen waren de Empress Olive Cayman boots: omdat deze boots te laat voor de fotoshoot arriveerden, zitten ze niet in de filmpjes op de socials. Maar meiden: deze schoen is werkelijk te mooi om niet te laten zien. En als je nu klikt op de website naar deze schoen… moet jij eens kijken wie er op de site staat… (klik hier). Ik mocht deze topper ook meenemen om uit te testen en te fotograferen.

Empress Olive Cayman – maat 40

Gemaakt van iets steviger leer dan de Golden Web, moet je deze schoen ook heel eventjes inlopen. Maar dat is echt binnen een dag al gepiept. Hij zit zo fijn, zeker voor een hak-model schoen. Omdat het een vetermodel is, zit deze Empress heel mooi aansluitend aan de enkel dus het bewegen van je hak is minimaal tot niet bij het lopen. Uiteraard strik je hem alleen de eerste keer: het in en uittrekken gaat daarna met het ritsje aan de zijkant!

Het leer van de schoen heeft een krokoprint en de hak en zachte toprand zijn net iets donkerder van kleur, zonder krokoprint. Dat maakt deze boots extra leuk! En het draagcomfort wordt vergroot door de zachte tong & voetbed. De kleur is een gave olijfgroen die bij ontzettend veel kleuren goed staat. 

Deze schoen draag je zowel casual als gekleed, onder een rok of onder een broek. Door de zoolhoogte van 2,4 cm is de effectieve hakhoogte maar 4 cm ipv de 6,4 cm die hij meet van grond tot voet. Dat is wel gaaf toch? Lekker hoog maar heel comfortabel. 

Koekoek! Wie staat daar nou in de webshop?

De pasvorm is wat smaller dan je van de megamoks gewend bent en hij is wat langer. Dus zit je tussen 2 maten in, neem dan de kleinere maat. MAG heeft hele goede maatadviezen op hun website staan (klik hier). Kijk hier eerst ook goed naar: per schoentype is er en uitgebreid advies. Meten is Weten!! 

Terwijl ik zat te kletsen met Team MAG, te passen en te geinen met elkaar, kwam uiteraard ook de nieuwe Margriet & Libelle Winterfair 2021 ter sprake. Deze zou vrijdag 19 november starten maar helaas heeft Corona roet in het eten gegooid. Maurice en team staan daar ook altijd met een grote stand. Nu hebben zij de bakens verzet en komen zij in 2022 met een gave stand op de Libelle Zomerweek☀️😎🛍

Helaas gaat dit feest niet door in 2021😢

Test

Uiteraard wilde ik de proef op de som nemen wat betreft MAG’s claim dat zij schoenen willen maken waar je de hele dag mee door kan. Dus trok ik met Loki erop uit! Op de Empress Olive Cayman welteverstaan. We liepen heerlijk door het Zwolse buitengebied, zo’n 5 km en eerlijk is eerlijk: het ging prima.

Normaal wil ik meteen de schoenen uitschoppen maar nu ben ik er daarna nog op wezen boodschappen doen (+ een spontaan bakkie thee met mijn zus die ik op het plein tegenkwam😂). Geen centje pijn. Dus ja, ik durf te stellen dat dit echt een schoen is die je de hele dag door kan dragen.

Links

Ik kreeg de MAG Empress Olive Cayman boots om ze uit te testen en te fotograferen. Deze blog is een review van mijn ervaringen. In deze blog zie je tevens outfits van Tante Betsy, 4 Funky Flavor, Seasalt Cornwall en Iez! De legging met borduursel is van Lien & Giel.

8 reacties

 1. Super!!
  Maar bepalen vind ik toch steeds zo moeilijk
  Ik val dus ook echt tssn 40 en 41 en heb ze dus beide hier al staan 🤪
  Mooi gemeten en nu maar hopen dus he 😉
  Weer een super leuke blog!

  Geliked door 1 persoon

 2. … en een prachtige jas van Bluts!
  Die schoenen zien er echt mega comfortabel uit! Zo’n rits aan de zijkant is altijd handig. Als je de dikte van de zool in ogenschouw neemt, valt de hoogte van de hak eigenlijk ook enorm mee.

  Pssst… achter de link van de schoen ontbreekt .html. Nou werkt-ie niet.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel! Ja slim hè, de hak optisch naar 6,5 cm trekken en stiekem toch maar 4 cm lopen😃. En wel lekker comfy en ‘bouncy’ dus de voeten raken amper vermoeid. Ik ben er heel blij mee. Ik ga de link aanpassen, dank je voor de tip😘

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.