MAG Creative footwear stijgt naar nieuwe hoogtes!

Dacht ik vorig jaar dat MAG (ja… die van de heerlijke megamoks!) mij niet meer kon verrassen na het uitbrengen van die gave Megamoks veterboots… (klik op deze link voor de blog), hebben zij mij toch weer helemaal uit mijn dakje laten gaan met weer een nieuwe schoen…: de Empress Golden Web!

MAG Empress Boots

Dit najaar is de nieuwe serie “Empress” uitgekomen. Een prachtige stoere enkelboot met een hoge hak. Niet zomaar een hak. Nee, een MAG hak: stoer, robuust en lekker chunky… Just the way I like it. Afhankelijk van de kleur van het schoenleer komen zij in een lichte of in een zwarte zool.

De Empress lijn wordt ‘as we speak’ nog steeds uitgebreid. Inmiddels zijn er veterboots, gespboots, boots met een rits en ook de hogere kuitlaars. Ik viel als een blok voor het enkellaarsje met rits in de Golden Web print. En die mocht ik van MAG Creative Footwear uittesten… Oohh lucky me!

Dress van Who’s That Girl

MAG Empress Boots Golden Web

Deze Empress boots zijn helemaal HOT & HAPPENING! Hoge hakken dragen maar geen gewiebel of gezwik want het is de vertrouwde chunky & bouncy zool. De hak is 6,5 cm hoog maar de zool is ca. 2 cm dik dus effectief is de hoogte van jouw hak maar 4,5 cm.

De laarsjes met het ritsje hebben leuke curve in de bovenrand. Voor en achter is t ie iets hoger. Maakt hem toch weer wat speelser. De boots passen perfect in het stoere chuncky straatbeeld wat we nu steeds meer gaan zien. Door de hak blijft hij toch vrouwelijk.

De schoen is van buiten weer helemaal 100% met leer afgewerkt. De voering is ademend, chroomvrij, antibacterieel en antistatisch. De Golden Web print lijkt er digitaal te zijn op geprint. Het maakt het laarsje een echte eyecatcher😍. De Empress Boots zijn verder ook te krijgen in glad effen leer of in krokoprint en lak minikrokoprint, in diverse kleuren. Voor elk wat wils dus!

Pasvorm

De pasvorm is in mijn beleving iets meer een uitdaging dan de megamoks (die werkelijk uitmuntend zitten). Uiteraard komt dat door de hogere hak. Dat voelt altijd anders dan geen hak. Ook zijn de Empress boots iets smaller. Dat voelde ik in het begin vooral bij de voorvoet en kleine teen. Dit komt omdat de zool van de Empress wat hoger doorloopt dan andere MAG schoenen. Hierdoor zit je voet als het ware in een kommetje. Daarnaast zijn de schoenen ook iets langer dan de klassieke megamoks.

Ik heb gekozen voor het ritslaarsje Golden Web in maat 40. Ik twijfelde nog om een maat kleiner te nemen door de lengte van de schoen en de ruimte bij de wreef en enkel. Maar omdat deze enkellaars smaller is aan de voorkant, heb ik na doorpassen van beide maten toch gekozen voor mijn gebruikelijke maat 40.

Wel heb ik een anti-slip hakje in de schoen gedaan zodat ik niet meer zo in en uit schiet. Kies je nu voor een veterboot of de gesp variant, dan zit de Empress sowieso ook aansluitend op wreef en enkel. Ik heb ook deze varianten uitgetest. Maar daarover meer in mijn volgende MAG blog!

Dress van LaLamour

Conclusie: 

De Empress Rits Boot is niet altijd meteen een ‘aantrekken-en-weglopen’ schoen. Hoe comfortabel ook, het is en blijft een hakschoen en hij is iets smaller dan je gewend bent. Maar nu, naar wat meer inlopen, is het toch echt een schoen waar ik een hele dag probleemloos op weg kom. Ik ga er (nog) niet een dag mee shoppen of een lange wandeling lopen met Loki, maar dat doe ik met geen enkele gehakte schoen. 

Prijs

De prijzen van de Empress Boots variëren van € 169,90 tot € 199,90. Voor die prijs krijg je dan wel handgemaakte schoenen die met liefde en zorg zijn gemaakt in Portugal. Op de facebookpagina van MAG staat een leuk filmpje waar je een kijkje kunt nemen in de fabriek. Ook lees je hier wat over op hun website (klik hier en hier voor de linkjes). Loopt toch veel lekkerder als je weet dat jouw schoenen eerlijk en veilig zijn gemaakt met respect voor het milieu?!

Ik was al fan van de Megamoks maar schrijf nu ook met veel plezier de Empress bij op mijn fanlijst. En jij? Wat is jouw favoriet? Kies jij liever voor de Big Moc, Hi*Britt, de MPS of misschien wel de Sympasneaker? Ach de keuze is reuze hè? 

Jas van Tante Betsy

Maatadvies

Ik zal geen maatadvies geven deze keer. Schoenen zijn zo persoonlijk en voeten evenzo divers. Ik raad je aan, mocht je willen bestellen: kijk goed op de maatadviezen op de website: meten is weten! Per model heeft MAG een uitgebreid maatadvies waardoor je altijd online de passende schoen vindt. En een geruststelling: zowel verzenden als retourneren is bij MAG Creative Footwear helemaal GRATIS!!!

Outfit van Tante Betsy

Je kan op afspraak ook live komen passen en kopen in Roosendaal. Het is geen echte winkel maar team MAG heeft echt aandacht en tijd voor jou. Ook kan je ze via email altijd bereiken voor vragen en advies. Nog een tip: van 19 t/m 25 november staat MAG Creative Footwear met een hele grote stand op de Margriet & Libelle Winterfair in de Brabanthallen in Den Bosch!!! Scoop: ik zal daar ook 2 dagen aanwezig zijn in de stand dusss…. Zie ik jullie dan daar??

Libelle

Wist je trouwens dat MAG ook leuke accessoires heeft? O.a. prachtige leren tassen en er is een samenwerking tussen Libelle en MAG. Zij hebben onwijs mooie Jan Jans en de Kinderen truien en shirts ontwikkeld. Ik kreeg ook zo’n mooi sweatshirt. Toegegeven, prijzig zijn ze wel maar… het is echt een prachtig model trui welke ook zo milieuvriendelijk mogelijk is geproduceerd. Geen vormeloze hobbezak maar echt mooi qua pasvorm. Ik ben onder de indruk want ik heb hem al meerdere keren met plezier gedragen (en dan niet eens als thuistrui hè, wat ik meestal wel doe met sweaters). 

Sweater van de Libelle samenwerking met MAG

Links

12 reacties

 1. Wat super tof dat je bij de stand gaat staan! Die truien zijn zooo leuk, echt jeugdsentiment 😊
  De schoenen zijn minder mijn ding, maar jij rockt ze! Ik hoop dat Mag weer de cowboy laarzen gaat maken die ze vroeger hadden, die waren echt da bomb!

  Geliked door 1 persoon

  • Ja hè? Twee jaar geleden voor Tantilly en daar leerde ik team MAG kennen. Een hele toffe klik😃. De sweater is echt te mooi. Ik heb mogen snuffelen in het echte schoenenarchief van MAG!!! Daar lagen er nog een heleboel westernboots… zo ontzettend gaaf! Helaas is het nu technisch onmogelijk geworden ze weet opnieuw te gaan produceren. Ik heb het natuurlijk meteen gevraagd hahaha. Da’s jammer hè?

   Like

 2. Ha leuk! Ik heb deze ook in het zwart. Mijn eerste van dit merk dus geen vergelijk en ik liep er zo op weg, aangedaan en de rein maar Parijs gepakt om daar lekker de stad te verkennen, 21 km per dag gelopen op deze laarsjes en dat ging prima!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.