LaLamour’s Zipper Dress Eye Black/Taupe

Ik vond het moeilijk om dit jaar een keuze te maken uit de collectie van LaLamour. Ik probeer met mijn blogs altijd een doorsnede te maken van wat er dat jaar uitkomt maar door de veelzijdigheid van Margit Pronks designs vind ik het lastig. Er is zoveel leuks te zien en ik kan niet alles laten zien natuurlijk.

Toch vind ik de Zipper Dress echt een basic model Jurk die niet voor niets bij bijna alle (Dutch) designers wel in de collectie zit. Dus volgens mij ook bij elke vrouw wel in de kast. De Zipper Dress is bij uitstek een No Nonsens, bijna sportieve jurk. Geschikt voor op het werk, maar ook enorm prettig thuis. Je bent niet gauw over- of underdressed met het Zipper jurkje.

Waar ik heel blij om ben, is dat LaLamour niet een hele lange rits in de jurk heeft. Omdat ik namelijk een holle rug heb staat een lange rits mij totaal niet. De rits is een stug item en dwingt de stof opzij. Hierdoor heb ik bij ritsen tot op de navel altijd veel te veel stof over op de rug, wat weer geen gezicht is want verder is de jurk dan helemaal goed op pas. 

De rits van de LaLamour Zipper Dress gaat tot onderaan de buste. Je kan hem helemaal gesloten dragen (beetje preppy) of zelfs heel sexy bijna helemaal open. Ik zit er een beetje tussenin. Lekker safe zonder saai. De jurk heeft een mooie stevige kraag die de wel een beetje retro aanvoelt. 

De mouwen van de Zipper Dress zijn mooi aansluitend, maar zeker niet te strak. Op de pols sluit ie mooi aan en ze zijn best lekker lang dus valt ie iets op de hand. En het is ook geen enkel probleem om ze op te stropen: rek zat.

Ik heb gekozen voor de print-kleur combinatie Black/Taupe. Hij doet eerlijk gezegd ook wel wat grijs aan, maar taupe is best wel een kameleon kleurtje. Mix je hem met bv. roze dan neigt hij meer naar roze. In het najaar/winter vind ik zelf dit best een gaaf kleurtje. Net als bij de Tunic Dress is de stof een tricot dat met gekleurd garen is gemaakt, dus door en door gekleurd. LaLamour staat voor een beter milieu en gebruikt uiteraard alleen biokatoen.

De jurk valt mij, met mijn lengte van 1.74 m. mooi op de knie. Nagemeten is de lengte 103 cm, de taille is 48 cm en de OTO is 52 cm. Zoals je ziet aan de afmetingen, is het echt een A-lijn model. 

De Zipper Eye Print is ook gaaf te combineren met de Cardigan Drop. Ik heb het groene vestje erbij gepakt om je een beeld te geven. Wil je meer informatie over dit vestje: kijk dan nog even terug naar mijn vorige blog: KLIK!

De Zipper Dress is dit jaar ook uitgevoerd in een bedrukt tricot in de prints Rainbow en Leaf Black/Green. Deze twee jurkjes hebben dus echt een andere feel en een dichter gebreid tricot (met een witte binnenkant want bedrukt). Nog een verschil: de bedrukte zippers hebben 3/4 mouwen i.p.v. lange mouwen. Kijk voor de actuele prijzen op de website van LaLamour: http://www.lalamour.nl/store.

Waar te koop?

De website van LaLamour bestaat uit een eigen webshop en uit een lijst met verkooppunten. Je kan goed bij LaLamour zelf bestellen met behulp van hun maattabel. Of je kijkt in de lijst naar een verkooppunt dicht bij jou in de buurt.

Deze blog is de één na laatste in de serie van LaLamour. Woensdagochtend a.s. komt de allerlaatste blog van de wintercollectie online: een blog waar ik stiekem best trots op ben. Mijn twee grote favorieten laat ik jullie dan zien!

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.