Surkana Betsy Bell Bottom Jeans

Hintte 2021 al naar de seventies…, in 2022 zien we absoluut de jaren ’70 in vele facetten terug in fashion. Surkana, een lekker eigenwijs Spaans label (zie deze blog van 2021), timmert ook heel hard aan de weg met deze supervette trend!

Op het shop-feestje van Kloffieleut, eind februari, heb ik al veel items gepast en laten zien op de socials (en nam ik een prachtige zomerdress mee), maar op de één of andere manier sloeg ik de jeans in het overweldigende aanbod over… Boy was I wrong! Toen ik op Facebook de jeans geshowd zag worden was ik meteen head-over-heels en moest ik hem hebben.

Surkana wordt in steeds meer winkels verkocht (zowel stenen als webwinkels) dus hoefde ik niet lang te zoeken naar de jeans (Kloffieleut was helaas al uitverkocht in mijn maat). Ze gaan wel superhard, de prijs is erg vriendelijk en de pasvorm is fantastisch! Deze jeans zag ik ook nog te koop bij o.a. Topvintage, Love Peace & Joy en Halsoverkop!

De Betsy Bell Bottom heeft een fraaie hoge taille (tot op de navel) en heeft 2 opgestikte zakjes voor. Achter zitten twee nepzakjes dus ook geen extra stof wat raar kan gaan zitten. De jeans heeft onwijs veel rek dus knelt nergens! Hij flatteert geweldig goed! Ik heb geen echte ‘broek-billen’ maar in deze jeans lijk ik zelfs slanker dan ooit!!!

De pijpen zijn, de naam zegt het al, lekker wijd en groovy. De lengte is niet overdreven lang. Met mijn lengte van 1.74m. kan het net als je houdt van op de voet vallende lengte. Ik vind dat zelf wel het mooist, maar de modellen van Surkana dragen de broek boven de enkelknoop. Ook mooi maar minder seventies look.

De binnenbeenlengte is 76 cm in maat XL. Ik kan van Surkana altijd mijn eigen maat dragen. Door de mooie stretch knelt de broek op de band echt niet. De taille in maat XL gaat van 84 naar 90 cm volgens het maattabel van Topvintage.nl (waar ik de broek uiteindelijk heb besteld). De broek kost daar € 79,95.

Deze gave broek komt in vele kleuren: de denim variant zoals ik hem heb gekozen, maar hij is er ook in een appelgroen, een lichtblauw, een roze en een zwarte kleur. De laatste twee kleuren heb ik zelf nog niet gespot in een (web)winkel.

Surkana heeft ook fantastisch matchende tops uitgebracht deze collectie! Echte seventies gebreide truitjes en hemdjes o.a. Maar ook tricot tops, dus neem vooral een kijkje. Bij Kloffieleut heb ik dit hemdje bijvoorbeeld al gepast:

Omdat het nog geen hoogzomer was nam ik die (nog) niet mee, ik koos voor dit gave truitje van het Ierse sustainable fashionlabel Circus. Ik dacht dat dit soort truitjes mij tuttig zouden maken maar dit model: licht bloezend lijfje met een goed boordje in de taille, bleek perfect te zijn voor mij.

En kijk toch eens hoe leuk hij staat op de jeans! Ik draag hem in mijn eigen maat, 16/XL. Hij is gebreid en 100% biokatoen en hij kost bij Kloffieleut € 62,50. Er zijn verschillende soorten truitjes en vestjes verkrijgbaar van dit label. Vind je Leens te ver weg? Je kan ook bestellen via hun Facebook-pagina.

Links:

8 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.