LaLamour’s nieuwe zomercollectie… een feest voor het oog!

“After years of lockdowns, get ready for years of love in this hip Dress!” 

{LaLamour.nl}

Flared Dress Puffed Sleeve

Dat schrijft LaLamour op haar website bij de beschrijving van deze prachtige Flared Dress Puffed Sleeve die ik jullie ga laten zien. En hoewel ik het zo 100% eens ben met ontwerpster Margit Pronk, denk ik dat ze bij deze schitterende jurk ook een andere typering had mogen gebruiken:

“A gorgeous Dress with a print so beautiful… it puts Monet and Van Gogh in the shadows”

{Lets Talk Dresses}

Schilderij

Ik ken echt geen ander Dutch fashion label die zulke prachtige prints jaar na jaar weet te maken! In deze jurk ben je echt een wandelend landschapsschilderij. Een secret garden in volle bloei. Een lusthof vol met bloeiende kleurenpracht. 

Je wilt het trapje oplopen naar de gazebo om daar te genieten van de zwoele zomergeuren terwijl je kijkt naar de majestueuze bergwanden aan de andere kant van het dal… Op afstand is de hoofdkleur een soort purper te noemen. Hoe dichterbij je komt, hoe meer de vele andere tinten weer naar voren komen. 

Model

Het model (flarden puffen sleeve) is vorig jaar succesvol geïntroduceerd in die prachtige grafische hippie print. Het is dus geen verrassing dat hij weer terug is in deze zomercollectie. Het model is vrij eenvoudig qua belijning. Het enige echt frivole aan dit model zijn de 3/4 pofmouwen. Het lijfje is glad met een wijdere ronde hals. De rok is iets wijdvallend, je mag het een A-lijn noemen. De lengte is voor mij perfect, over de knie. Ik weet dat Margit ontwerpt voor de noord Europese vrouw. Die zijn over het algemeen de roklengtes ook wat langer.

Micromodal

De stof is wel één van mijn favoriete tricot-mixen: 95% micromodal met 5% elastane. Deze stof is zo glad en zacht. Een vriendje voor je huid en voor het milieu! Micromodal wordt namelijk mens en milieuvriendelijk geproduceerd (net als al het andere textiel waarmee LaLamour werkt – niet voor niets mogen zij het GOTS keurmerk dragen). Daarnaast is micormodal volledig biologisch afbreekbaar, gemaakt van beukenhoutvezels (gewonnen van FSC productiebossen in de regio). De stof is vochtafvoerend, licht, ademend en sneldrogend. Daarnaast is dit tricot kleurvast en krimpt bijna niet. 

Maatvoering

Net als altijd is LaLamour enorm maatvast. Ik mag dit seizoen weer een grote collectie laten zien en alles wat ik draag, is in mijn vertrouwde maat XL! LaLamour heeft een maatbereik van S t/m XXL. Deze jurk heeft in maat XL de volgende (door mij opgemeten) afmetingen: OTO – 49 cm, Lengte – 109 cm, Taille – 43 cm. Met mijn lengte van 1.74 cm valt de jurk net over mijn knie.

Naast deze jurk, is de print ook verkrijgbaar in andere modellen. Ik weet niet of ze allemaal zijn ingekocht en/of geproduceerd maar via een inkijkje in het lookbook van LaLamour krijg je een mooi overzicht van de andere mogelijkheden.

Waar te koop

LaLamour heeft gelukkig veel verkooppunten dus er is vast wel eentje bij jou in de buurt. Of bezoek één van de toffe (kleinere) webshops. Vrijwel alle winkels en webshops die LaLamour verkopen worden gerund door een zelfstandig onderneemster. Zij doet haar best om elk jaar voor ons een prachtige collectie samen te stellen en heeft dat de hele coronaperiode volgehouden. Daarom zou het geweldig zijn om ook te proberen daar onze kleding te kopen. 

LaLamour heeft op haar eigen website naast een eigen webshop, ook een lijst met verkooppunten. Kijk daar ook vooral eens naar. In de links (onderaan mijn blog) vind je dan ook een aantal van mijn favoriete verkooppunten die sowieso deze Flarden Dress Puffed Sleeve hebben ingekocht. De verkoopprijs van deze mooier is € 99,95

Links

Deze jurk kreeg ik van LaLamour voor mijn blog

15 reacties

  1. Wateren prachtige blog weer Caro en wat ben jij toch een super geschikt fotomodel! Ook deze jurk staat je weer zo mooi en top vrouwelijk! En na jouw blog zie ik de jurk toch echt anders dan gewoon op een productie foto.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wow Caro, zoals met al jouw blogs : wat heb je er weer een feestje van gemaakt! Ik hou van je kunst altijd een mix van duidelijke en goede info, gecombineerd met styling-tips en een hoop lol neer te zetten. Het is een schitterende print en aan jouw lijf een echt kunstwerk

    Geliked door 1 persoon

  3. Volgens mij staat alles jou prachtig. Je bent een mooie vrouw. Lalamour is een hele mooie kledingmerk. Ik heb inmiddels 14 kledingstukken in totaal van Lalamour. En 4 kledingstukken van het nieuwe seizoen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.