Mooi Vrolijk in mijn Trousers Relax Basic Travel Bij Tante Pollewop👖

.

Op mijn wenslijstje voor mijn blogs dit seizoen stond hoog bovenaan de Trousers Relax Basic Travel van Mooi Vrolijk. En die heeft webshop Bij Tante Pollewop (uiteraard zou ik bijna zeggen) ook in haar collectie. Dit blije ei heeft zich met de passessie in Oudenbosch dus ook echt heerlijk uitgeleefd… Lees maar 🙂

De Mooi Vrolijk Trousers Relax Basic Travel lag bij aankomst al te lonken. De kleur, een donkere soort van legergroen, vind ik fantastisch. Hij combineert mooi bij met mijn metallic roze loafers. Maar er kan verrassend veel kleur op gedragen worden, naast roze ook lichtblauw, cerise, zalm, mint groen etc etc. Houd je van stoer…? Kom maar op met zwart, bruin, leer, denim etc etc… 

Travelstof

Wat is travelstof nou eigenlijk? Heel kort gezegd is travelstof een combinatie van elastane en polyamide. Elastane heeft, zoals het woord al zegt, een grote elastische rekbaarheid. Polyamide is een textiele vezel die extreem vormvast is. De stof neemt geen vocht op en is snel droog. Realiseer je wel dat travelstof minder goed voor het milieu is…

Travelstof kleding blijft fantastisch in vorm (dus ook geen kreukels). Travelstof was je op 30 graden, slijt weinig en is kleurvast. Het is dus perfecte stof om me op vakantie te nemen. Vandaar ook de naam natuurlijk. Maar ook in het gewone dagelijks kan je travelstof kleding prima dragen. 

Trousers Relax Basic Travel Green – XL

Eerlijk gezegd dacht ik dat deze travelbroek voor mij niet geschikt zou zijn: ik stond niet achteraan de rij bij het uitdelen van de billen zal ik maar zeggen. Dus met de taps toelopende pijpen van deze broek was ik bang dat het accent teveel op den derrière zou komen te liggen. Bouke (zij van Bij Tante Pollewop) nam voor de blog-serie wederom alle foto’s en overtuigde mij van het tegendeel. Dit broekie mag ook bij mij gezien worden.

De travelstof van Mooi Vrolijk is zomers lekker dun. Het is glad en ik vind het niet zweterig. Sowieso is travelstof koeler dan tricot of denim dus een perfecte broek voor de zomer. In de winter zou ik minimaal voor de winterversie van deze broek gaan, de zomerbroek is dan echt te koud.

De broek heeft achter in de boord elastiek en voor een striklintje in een verder gladde boord. Ik heb de neiging het striklint strak aan te trekken maar dat is niet nodig. De boord zal dan ook wat gaan rimpelen en dat is niet mooi. Het striklint is afgewerkt met 2 mooie metalen spiraalkralen. 

De Trousers Relax Basic Travel heeft 2 steekzakken aan de voorkant en twee kontzakken. De steekzakken hebben een lichte neiging tot wijken maar dit vind ik niet storend. De snit van de broek is van boven ietsje losser (mede dankzij de kleine plooitjes aan de voorkant) en van onderen, zeker bij de kuiten en enkels, aansluitend. Je kan hem goed wat lager op de heup dragen. Dat maakt de look ook echt stoer.

Deze heerlijke travelpants heb ik meegenomen naar huis. Ik heb hem daar ook gecombineerd met een kek enkellaarsje van Clumpy’s en met een langere blouse erop. Ik word daar heel blij van, vrouwelijk en stoer! Ook fijn: bij het hondenlosloopveld wilden de jonge pups de stof ook even testen: in no-time had ik prachtige hondenpootjes op mijn effen broek. Zo leuk dat je dit gewoon weer af kan vegen! Kom daar maar eens om met een tricot broekje.

Maatadvies

Deze broek zal zeker veel gedragen worden. Ook straks op vakantie zit hij in mijn reistas! Om de hierboven genoemde redenen hahaha. Ik heb deze broek plat opgemeten. De binnenbeenlengte is 76 cm, de taille is 44 cm in mijn eigen maat XL.

De pijp valt mij precies op de enkel. Ik ben 1.74m lang. De broek kost € 79,95. Bij Tante Pollewop heeft deze zomerbroek in travelstof in meerdere kleuren: Groen, Rood, Zwart en Petrol. De maten gaan van S t/m XXL.

Top Gold Mooi – XL

Bij Tante Pollewop heeft dit seizoen niet heel veel tops van Mooi Vrolijk ingekocht. Wel het gave witte shirt met het gouden logo erop dus besloot ik deze op de pants te dragen tijdens de passessie bij Bouke. De combinatie is verrassend leuk! Omdat het shirt recht is, moet ik hem wel in de broek dragen om mijn taille niet te laten verdwijnen. 

Het shirt is van een dunner katoen-mix tricot. Het halsje is wat wijder en zit erg fijn. Goedkopere shirts hebben vaak zo’n strak boordje en dat wil je niet in de zomer. De mouwtjes zijn losjes aansluitend en niet te lang of te kort. De stof schijnt een klein beetje door. In de zomer vind ik dat meestal niet hinderlijk. Hij valt mooi op maat en kost € 39,95. Ik draag hem in XL.

Links

Ik heb de Trousers Relax Basic Travel Green gekregen voor mijn blog(s)

8 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.