LaLamour zegt het met bloemen…

Vandaag zet ik de bloemetjes buiten hoor. Geen probleem voor LaLamour: De prachtige prints staan ook dit seizoen weer garant voor een kleurexplosie. Geweldig mooie veldboeketten zijn uitgestrooid over klassiekers van modellen. En toch… door slim gebruik te maken van verschillende achtergronden, moet je wel 3x kijken om te ontdekken dat het dezelfde bloemen zijn

In deze blog laat ik je uit de serie Orchid Flowers de mooie blouse en pants zien en de Long Singlet Dress Spring Reed. De pants en blouses hebben 3 verschillende achtergronden: 2 effen kleuren (groen en cyclaam) en een schitterende fotoprint achtergrond van gevlochten rietstengels.

Zoals altijd bij LaLamour: ik draag alle items wederom in dezelfde maat: mijn eigen XL. In deze tijd van internet-shopping, webshops e.d. is dat een groot pluspunt van een fashionlabel. Je weet gewoon welke maat je moet kiezen. Maar… meten blijft weten. Altijd een goede tip: meet de OTO (oksel tot oksel), de taille en de lengte van jouw favoriete kledingstukken op door ze plat op de tafel te leggen. Zet deze gegevens in een notitie van jouw mobieltje en je hebt altijd jouw maten bij de hand.

Gaat bovenstaande altijd op? Nee. Helaas niet. Je zult ook echt kennis moeten hebben van jouw eigen lichaamsvorm en welke modellen hier het best bij passen. Ik heb echt geluk: ik ben een ‘omgekeerde driehoek’ gecombineerd met een ‘zandloper’. Hierdoor staan veel modellen mij. Dit leerde ik tijdens een workshop bij Diezijner in Groningen. Hierdoor leerde ik ook veel over welke modellen hierbij passen en ook welke stoffen mij wel en niet flatteren. Kortom… heb je meer kennis en ervaring over modellen en welke jou het beste complimenteren, dan wordt kleding kopen, zelfs online, echt succesvoller.

LaLamour Pants Spring Orchid Flower Pink – XL – € 74,95

De LaLamour Pants is een echte klassieker in de collectie die ik al jaren terug zie komen. Een heerlijke bandplooibroek, wijd van boven en met smalle pijpjes. En… lekker diepe zakken!

De plooitjes onder de brede tailleband zijn mooi plat gestikt en geven de broek de wijdte op de bovenbenen terwijl tegelijkertijd de taille wordt geaccentueerd. Het kruis hangt niet te laag (wat je vaker wel merkt bij dit type broeken) zodat het geen irritatie kan geven tijdens het dragen op een warmere dag.

De print, ik zei het al, is onvolprezen prachtig. Was (en is) het voor veel andere labels next to impossible om op katoen schitterende fotoprints te drukken… LaLamour draait daar haar hand niet voor om. De ontwerpen van Margit Pronk zijn vol details en levensecht. En dat blijven ze ook op de stof! Zelfs het dauwdruppeltje wil je aanraken om te kijken of je hem eraf kan vegen hahaha.

De hele Orchid Flower & Reed serie is gemaakt van biokatoen en heeft het GOTS keurmerk. Een zeer compleet keurmerk wat jou als koper verzekert van gegarandeerde veiligheid voor zowel het milieu als ook voor de medewerkers. En dat dan het hele productieproces door: vanaf het planten van het zaadje tot het afknippen van het laatste stikseldraadje!

De broek valt mij mooi in de taille en op de enkel houd ik met mijn 1.74m. voldoende stof over om lekker losjes te vallen. En natuurlijk heb ik hem ook voor jullie opgemeten in mijn maat (XL): de tailleband is 44cm breed en de binnenbeenlengte is 83 cm.

LaLamour Blouse Orchid Flower Pink – XL – € 74,95

In dezelfde kleur en print koos ik ervoor om ook de blouse te laten zien. Dit model is ook al langere tijd een succesvol item in de collectie en door dezelfde print te kiezen kan ik laten zien hoe je de blouse op en over de broek kan dragen waardoor en two-piece ook one-piece kan worden.

Het katoen tricot is fijn draagbaar bij warmere temperaturen. Het model is losjes en luchtig. Katoen is bijzonder goed ademend en vocht absorberend dus je hebt geen last van plakkerigheid.

De blouse is licht getailleerd en heeft een ronde, bij de zijnaden oplopende, onderkant. Ik vind dit altijd heel mooi bij blouses omdat hierdoor het accent extra komt te liggen op de taille. Een rechte onderkant laat mijn taille verdwijnen en dan wordt mijn torso een vierkante doos. Niet echt flatterend dus.

De mouwtjes zijn kort en rank. Het maakt de blouse wat meer ‘petite’ en ook zeker geschikt om zakelijk te dragen onder een colbertje. Daarbij is een reverskraagje ook een fijn detail. De reverskraagjes van LaLamour vind ik altijd mooi blijven vallen. Lekker strak en goed in vorm.

Op de rug zijn enkele miniplooitjes gemaakt. Hierdoor heeft de blouse iets meer wijdte waardoor hij toch net iets losser valt. Grootste pluspunt hierbij? De knoopjes gaan niet wijken! Zelfs niet bij de buste. Let er dan wel op dat je de juiste maat kiest. Ook de buste maat is hierbij een bepalende factor: met mijn cupmaat C zal mijn ervaring anders zijn dan bij een maatje F…

Ik heb de blouse ook plat opgemeten in maat XL: de OTO is 57 cm, de Taille is 50 cm en de lengte is 65 cm.

LaLamour omschrijft de kleur achtergrond als pink, wat uiteraard klopt maar ikzelf noem het liever cyclaam… Het is een mooie felle kleur. Maar overschreeuwt de kleurdetails uit de bloemenprint absoluut niet. Best knap.

De blouse staat gaaf op de bijpassende broek, zeker omdat je hem dan als een one-piece kan dragen, maar ik vind hem ook super staan op een fijne jeans! Het is een kleurrijke basisitem die jarenlang in jouw kast zijn weg kan vinden…

LaLamour Long Singlet Dress Spring Reed – XL – € 109,95

Bestaat er een meer zomerse jurk dan deze??? Ik denk het niet hoor. Die print is toch ‘To Die For’??? Ik ben echt hardcore flieft op deze dress… De gevlochten rietstengels als achtergrond doen mijn denken aan de augustus zomeroogsten. Aan lange luie zomeravonden waarbij de kleine mugjes zoemen boven het water terwijl de zon langzaam oranje kleurt en zakt achter de horizon.

De bloemenprint is gelijk aan de items hierboven maar de achtergrond geeft het een volledig andere uitstraling. Ik vind de print echt een feest om naar te kijken! En lekker speels: de zomen van de top van de dress zijn mooi omzoomd met een cyclaam-kleurig bandje met kantje.

In deze dress flaneer je heerlijk langs boulevards, op een tuinfeest, op een bohomarkt maar ook gewoon lekker, thuis, boodschappen doen (want ja, dat moet ook hoog zomer), met je kids naar de speeltuin. Kortom: een alleskunner mag je deze mooie dress wel noemen.

Het is een echte singlet jurk. Het heeft een mooie overslag die echt wel zonder topje gedragen kan worden, maar houd je van een iets meer gesloten decolleté, draag er dan rustig een hemdje onder of een sportbehaatje van elastisch tricot ipv cups…

Zoals al gezegd, de hele Orchid Flower collectie is gemaakt van heel fijn biokatoen. De stof is niet te dik en zeker ook niet te dun. Eventuele oneffenheden worden mooi bedekt want de stof tekent echt niet.

De jurk is door mij plat opgemeten en heeft een OTO van 48 cm, een Taille van 48 cm en een Lengte van 148 cm. Voor mij is dit een prachtige lengte want hij valt met mijn 1.74m. op de enkelknoop. Hierdoor blijft je silhouet mooi rank. Komt een maxidress echt tot op de grond dan is de kans dat het beeld te massief wordt.

De singlet dress van LaLamour is echt een A-lijn dress. Vanaf de heup waaiert hij wat wijder uit terwijl hij op de torso nog mooi aansluitend is. Hierdoor heb je een mooi slanke uitstraling, zeker ook omdat de schouderbanden breed zijn. Ook fijn dat je bh-bandje dan lekker er onder kan verdwijnen.

Waar te koop?

LaLamour is te koop in diverse winkels door heel Nederland. Je vindt ze online of als stenen winkel. Op de website van LaLamour vind je een lijst met verkooppunten. Klik hier voor de link. Ook kan je in de webshop van LaLamour zelf jouw items kopen. Klik hier voor de link. Niet alles zal voorradig zijn: LaLamour staat op het standpunt dat hun afnemers, jouw favoriete winkel, altijd voor gaat bij levering. Wat niet uitgeleverd wordt, vind je terug in de webshop van LaLamour.

Links

10 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.