Paisley Print is hip! LaLamour weet dat…

Paisley is de aanduiding voor een gestileerdtextielmotief, dat grofweg een soort van bladvorm met een spits toelopend einde voorstelt, een soort grote komma. De naam is afkomstig van de in de regio Strathclyde in Schotland gelegen stad Paisley. Deze stad was in de 19e eeuw een belangrijk centrum van de textielindustrie.

{Wikipedia}

Niet dat de Schotten het motief bedachten hoor. Maar wel zeer clever namaakten nadat dit motief populair (want duur) werd onder de hogere klasse. Soldaten importeerden kasjmir shalws vanuit India, die de print al in de 3e eeuw vanuit het Perzische rijk begonnen te gebruiken. Met hun eigen wol maakten de Schotten het (stukken goedkoper) na op hun jaquardgetouwen.

En nog steeds is dit motief vooral in het Verenigd Koninkrijk zeer populair. Het Paisley motief werd wereldwijd een enorme trend bij de opkomst van de hippiebeweging. En zo komen we weer bij ons eigen oer-Hollandse modelabel met het bohemian hart: LaLamour!!!

Dit seizoen heeft LaLamour een hele lijn gemaakt met de prachtige paisleyprint. In mijn blog laat ik je 2 items zien maar hier zie je snel even het complete assortiment:

LaLamour Zipper Dress Paisley Blue – XL

Het model is het vertrouwde en zeer succesvolle zipperjurkje. Een klassieker die in veel dameskasten is te vinden en die bijna iedereen complementeert. Ook kan de Zipper Dress moeiteloos mee naar kantoor, de stad in, een avondje uit of gewoon lekker rondom het huis!

De Paisley Blue Zipper Dress heeft een fijne rits die net onder de buste eindigt. Ik heb een wat holle rug waardoor ik hier heel blij mee ben: Als de rits langer is, zeg tot de navel, dan houd ik met zipperjurkjes altijd een enorme hoeveelheid losse stof over op de rug. Zeg maar een soort zak. Met deze ritslengte dus niet. Hoera!

‘This dress fits like a glove’, zeggen de Britten dan. En dat klopt. De maatvoering is, zoals ik het van LaLamour ken, perfect! Het jurkje is een A-lijn met de bekende langnaden op zowel het voor- als achterpand zodat je een prachtig lijntje creëert.

De mouwtjes zijn lekker aangesloten zonder strak te zitten. Ze eindigen net boven de elleboog dus eventuele kipfilets zitten lekker in de verpakking zal ik maar zeggen.

De hele Paisley serie is uitgevoerd in bedrukt biokatoen. Dit betekend dus dat de binnenkant van de stof wit is. Voordeel van biokatoen is dat het heel goed vocht op kan nemen. Dat draagt zeker prettig.

Deze print Paisley is niet heel klassiek, ik zou zeggen een beetje met een funny twist. En wat strakker van design. De kleine over all dotjes maken het speelse effect nog groter. Leuke lieve kleine bloemetjes zijn het eigenlijk wel.

De Zipper Dress is ook in het najaar lekker door te dragen omdat de stof niet al te dun is. Daarnaast is het dus ook enigszins verbloemend wat betreft onze curves. Altijd zeer fijn! Ik heb de jurk plat opgemeten in mijn eigen maat XL: de OTO is 49 cm, de Taille is 45 cm en de Lengte is 108 cm. Met mijn 1.74cm valt ie dus net op/over de knie. Een all time classic die te koop is voor € 99.95

LaLamour Singlet Dress Paisley Black – XL

Het andere model wat ik jullie mag laten zien is de Singlet Dress. Ik heb dit model al vaker gehad. Herinner je nog de prachtige groene Singlet met de witte margrietjes? Een heel fijn en ongecompliceerd zomerjurkje dus.

Ik koos ervoor om de Singlet dress in de zwarte uitvoering te laten zien. De kleurdetails van het fuchsia roze kantje langs de top vond ik zo gaaf. En dan zie je die zelfde kleur ook weer terug in de dotjes en in de bloemetjes.

De Singlet Dress van LaLamour kenmerkt zich door een wat diepere overslag. Zeker voor een echte hoogzomerjurkje is dat niet zo erg maar ik weet dat niet iedereen zich hier heel gelukkig bij voelt.

Door als stof nu biokatoen te kiezen, die wat stroever is dan viscose of ecovero, blijft de overslag naar mijn beleving wat ‘beschaafder’ zitten. Maar je kan er altijd even een klein steekje aan wagen zodat de overslag wat hoger vast blijft zitten. Of draag er een hemdje onder. Tegenwoordig heb je ook van die lapjes die je aan je bh kan klippen zodat je een kantje achter de overslag hebt.

Plat opgemeten in de maat XL meet deze jurk een OTO van 48 cm, een Taille van 46 cm en een lengte van 108 cm. Wat is LaLamour toch heerlijk maatvast!

De jurk is in 3 kleuren leverbaar: naast Black en Blue, ook nog in Red! Bestellen kan via de webshop van LaLamour: http://www.lalamour.nl maar er zijn ook veel verkooppunten die LaLamour verkopen. Denk aan Bij Tante Pollewop, Rok & Billie, Kloffieleut, etc etc… De prijs is € 79,95

Fotolocatie

De hele blogserie van LaLamour hebben we gefotografeerd op een wel heel bijzondere locatie! Samen met mijn partner zochten wij, best nog vroeg in het seizoen, een mooie groene locatie maar helaas was er nog weinig blad in de boom. Mijn tuin, meestal wel een favoriet plekje, was nog in winterstand dus dat ging ook niet.

Nou hebben wij (voor wie dit nog niet wisten) een eigen sport en recreatie bedrijf: Klim & Outdoorcentrum Yosemite in Zwolle. En wij hebben ook een eigen paintball locatie! En daar zijn alle foto’s gemaakt. Ik vond het wel grappig om het contrast tussen het mooie bohemian dromerige van LaLamour extra uit te laten komen tegen de rauwe werkelijkheid van het paintball.

Mocht je het leuk vinden: neem eens een kijkje op http://www.yosemite.nl. Onze trots en al ruim 26 jaar een begrip in Zwolle en omstreken.

Links

8 reacties

  1. Wat leuk om te lezen over die Paisley print, dat wist ik nog niet. En de kipfilets in de verpakking.🤣 Prachtige foto’s erbij, gaaf bij jullie in het bedrijf!

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat weer een leuk blog om te lezen! Een prachtig merk Lalamour en mooie printjes!
    De foto’s komen erg goed over. Het ‘rauwe’ van de locatie gaat heel goed samen met de mooie stoffen én het model! 😄

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.