Jungle avonturen met LaLamour…

Here is adventure. Here is romance. Here is mystery. Tropical rivers – silently flowing into the unknown. The unbelievable splendor of exotic flowers … the eerie sound of the jungle … with eyes that are always watching. This is Adventureland.

Walt Disney

Mijn laatste blog voor LaLamour over deze heerlijke zomercollectie is mijn bonbonnetje… Die heb ik bewaard voor het laatst. Net zoals je het lekkerste chocolaatje bewaard om de smaak zo lang mogelijk te behouden. De jurk en de print die ik nu laat zien sprong zo ver boven de hele collectie uit, ik wist vanaf dag 1 dat ik deze jurk echt wilde hebben!

Margit Pronk heeft met deze print zichzelf werkelijk overtroffen. Wat onwaarschijnlijk veel leuke tafereeltjes zie je in haar jungle. Heerlijke nostalgische poëzieplaatjes die vloeiend overlopen in meren, weelderige bloemen en palmbomen. Ondeugende aapjes lachen de krokodillen uit terwijl de giraffe het meisje een ritje gunt op zijn rug.

Deze dromerige print heet ‘Tropical’ en hiervan is een hele serie items uitgebracht. Naast de Long Cross Dress is er de Singlet Dress. En houd je van combineren? Kijk dan eens naar de Blouse, de Tunic Dress (ook als jurk geschikt voor de kleinere vrouwen) en het A-lijn rokje! De complete serie is uitgevoerd in biokatoen en is uiteraard GOTS gekeurd.

Ik ben groot liefhebber van de Maxi en Midi lengte dus is het geen verrassing dat ik koos voor de Long Cross Dress van LaLamour…

Long Cross Dress Tropical – XL – € 99,95

De Long Dress is al sinds 2018 in de zomercollectie en kwam in 2020 met lange mouwen in de wintercollectie. En nu, zomer 2022 is er een nieuwe variant van de Long Cross Dress: met en klein mouwtje! Hoera hoera want niet iedere vrouw is fan van een singlet dress maar houden juist van een iets gedektere schouder/bovenarm.

Nu is de overslag van de Cross Dress wel iets anders dan de overslag van de Singlet Dress hoor: De Singlet Dress overslag gaat tot halverwege de buste en de naad zit direct onder de buste. De Cross Dress overslag loopt tot de zijnaad. Hierdoor sluit het decolleté hoger. Ook zit de naad van het lijfje lager, ongeveer op taille hoogte.

De Cross Jurkjes in deze print hebben beiden een mooi roomwit randje met kantje langs de overslag. Deze steekt heel mooi helder af van de print zonder uit de toom te vallen. Ik vind het persoonlijk een extra sierlijk detail aan de jurk.

Het katoen houdt zich prachtig, ook na het wassen. Ik draag de jurk graag en het heeft al enkele wasbeurtjes gehad. Ik was wel altijd mijn jurkjes voorzichtig: Binnenstebuiten gedraaid in een extra kort programma op 30 graden. Geen wasverzachter of azijn (dat tast de elasticiteit aan van de stof), een biologisch vloeibare wasmiddel (Seepje) en voor de lekkere geur: wasparels. De jurkjes mogen niet in de droger en bij voorkeur ook niet in de volle zon laten drogen.

De pasvorm van de jurk is voor mij perfect. Ik heb het al eens genoemd: Mijn lijf en dat van Margit komen aardig overeen. Margit neemt haar eigen maten altijd als uitgangspunt en dat maakt dat LaLamour vaak ook prachtig staat bij de wat langere en vollere vrouw, zonder de kleinere en/of slanke vrouwen uit het oog te verliezen!

De mouwtjes zijn aangesloten en niet te lang. Erg fijn voor de warme zonnige dagen. En, zo kan je er ook prettig een vestje, jackje of spijkerjasje overheen dragen.

De jurk heb ik voor jullie opgemeten in mijn eigen maat XL. Hij valt bij mijn lengte van 1.74cm mooi net boven de enkel. Hierdoor behoud je een ranker silhouet wat ik erg prettig vind. De OTO is platgemeten 49cm, de Taille is 46cm en de Lengte is 144cm.

LaLamour is verkrijgbaar in veel leuke webshops en stenen winkels. Van het verre noordelijke Leens (Kloffieleut), via Leeuwarden (38 Dresses) naar het Oosten bij Rok & Billie, tot het zuiden (Donna Donna) en Zeeland (Het Zwaailicht)…en nog veel meer leuke winkels in heel Nederland. Je vindt een complete lijst van verkoopadressen HIER! En uiteraard kan je ook via de eigen webshop van LaLamour bestellen: http://www.lalamour.nl

Jullie snappen het al dat ik deze schoonheid mocht houden van LaLamour als dank voor mijn blogs. Ik ben Margit, Ton en Dax ook onwijs dankbaar dat ik weer zulke prachtige items mocht laten zien aan jullie. Het was weer een groot plezier.

Ook wil ik mijn lief bedanken voor het eindeloze geduld die hij met mijn heeft als het gaat om mijn bloghobby. Niet alleen leest hij kritisch mee, hij beoordeeld elk jurkje, heeft deze hele fotoserie gemaakt en helpt actief mee met het bedenken van nieuwe leuke locaties.

Ik wil Klim & Outdoorcentrum Yosemite in Zwolle bedanken voor het beschikbaar stellen van hun paintball locatie. Het enige wat deze zondag werd geschoten waren de foto’s!

8 reacties

  • Dank je wel❤️ Weet je nog dat je vroeger een maxirok voor ons hebt gemaakt? In Hoogezand was dat. Zwart met bloemetjes dacht ik. Ik was er zo trots op. Zie me nog staan op de rand van de zandbak. Denk ik altijd nog aan als ik maxi draag😍

   Like

 1. Heerlijke blog weer, je enthousiasme over dit maxi pareltje werkt aanstekelijk!

  De Disney quote nodigt uit, jouw verhaal en fijne detailfoto’s nog verder. Geniet hier met je mee Caro, dank! 🐒🦁🐅🐘

  Dit model staat je, net als alle andere beauties van Lalamour, weer geweldig. 💚

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.