Op pad met een lege waterfles… is dat slim?

Toen ik hoorde over de Puritii Waterbottle was mijn eerste reactie “eerst zien, dan geloven”. Tijdens mijn maanden van thuistesten voor de GGD in de 3e lockdown, gebruikte mijn collega dagelijks deze fles… Een mooie transparante fles met een groot wit filter er in.

Zij vertelde mij de importeur te zijn en ik mocht zo’n fles uitproberen. Ja, op kraanwater is dat natuurlijk een makkie. Dus ik besloot hem mee te nemen op vakantie en tijdens onze kanotocht op de Dordogne lekker uit te proberen.

De Puritii Waterbottle is bijzonder. Er zijn inmiddels veel soorten en merken filterflessen maar de Puritii biedt garantie dat het 99.99% zuivert. Het water gaat door het unieke, gepatenteerde filter heen.

In het filter zit o.a. actieve kool en kokosdeeltjes die de smaak en geur van het water neutraliseert. Het filter zuivert het equivalent van 450 plastic waterflessen en de fles + filter zijn gemaakt van milieuvriendelijk en duurzaam tritant.

Het filter vangt bacteriën, zware metalen, radioactieve stoffen, pesticiden, algen, schimmels en chemicaliën op. Nou, dan durf ik gerust mijn fles in de rivier te steken en hier lekker uit te drinken. Mijn collega verzekerde dat het filter zelfs urine zuivert en drinkbaar maakt. Handig voor in de woestijn maar je begrijpt dat ik dat echt niet ga testen hahaha.

De inhoud van de fles is 740ml. Logisch want het filter is best groot. Maar wat is het fijn om tijdens een lange wandeling of bergtocht, een kano avontuur of noem maar op, je altijd zeker bent dat je drinkwater hebt?? En, dat je (niet onbelangrijk) je niet met 2 volle waterflessen hoeft te vertrekken. Grammenjagers weten hoe fijn dit is, toch?

In gebruik is de fles lekker handig. Je draagt hem eenvoudig mee aan de lus. De drinktuit is beschermt door de dop. Deze opent zich door 1 druk met de duim. Daarna wip je de drinktuit omhoog en drink je ZONDER de fles te hoeven kantelen (zoals ik wel deed op de eerste foto’s – alle begin is moeilijk). De drinktuit is van een zacht en stroef kunststof dus erg prettig in de mond, tussen de lippen en tegen de tanden.

Het onderhoud is simpel: het mag in de vaatwasser! En het filter is los te koop dus eenvoudig te vervangen. Hoe fijn! Hij is wel flink aan de prijs: de fles met filter kost € 104,95… Dat is een flinke uitgave. Een los filter is € 34,95. Maar je bent dan wel verzekerd dat je een goed gezond en duurzaam alternatief hebt t.o.v. de huidige mogelijkheden en de ‘wegwerp’ waterflesjes.

Waar te koop?

Ik heb zelf geen verkooppunten voor je maar je kan rechtstreeks contact opnemen met http://www.water-wish.nl. Zij importeren de flessen en kunnen ook rechtstreeks leveren. Op hun website vind je ook alle informatie over wat er precies wordt gefilterd en hoeveel patenten etc. het systeem heeft.

En, mochten er retailers zijn die deze milieuvriendelijke fles in hun collectie op willen nemen? Ook zij mogen gerust contact opnemen met Waterwish. Een veilige en mooie duurzame oplossing in het assortiment!

Ik kreeg mijn Puritii Bottle van Waterwish om uit te testen en er een review over te schrijven.

2 reacties

  1. Prachtige fles! Lijkt mij ideaal op vakantie en tijdens onze wandeltochten door de bergen. Ik schhrok even van de prijs, maar eerlijk is eerlijk.. je krijgt er ook veel voor terug! Ik ga mij nog even goed inlezen op de site van water-wish en ga dan beslissen. Bedankt voor deze verrassende tip!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.