Jouw favoriete foto als schilderij aan de muur? Zo doe je dat…

Na mijn heerlijke kleurrijke reis door Indonesië met mijn bestie Peggy, had ik een waanzinnige stapel kleurrijke foto’s, de één nog kleurrijker en mooier dan de andere. En natuurlijk maak je hiervan een mooi fotoalbum maar dan staat ie maar een beetje te stoffen in de boekenkast en komt er op hoogtijdagen nog eens een keertje uit…

Ik heb nu 2 unieke manieren voor jou om van jouw favoriete foto een prachtige muurdecoratie te maken. Jawel, zelf doen…, dus niet een foto op canvas. Nee, lekker creatief bezig zijn en dan jouw eigen schilderij kunnen ophangen. Hoe leuk is dat? Ik koos voor de optie Schilderen Op Nummer. Ken je dat nog van vroeger?

Schilderen op nummer

Ik ging naar de website via deze link: Bestel nummer schilderen op de website Fotocadeau.nl en zocht tussen alle opties en maten en koos voor de 60 x 40 cm canvas. Je kan kiezen voor een meer of minder gedetailleerd pakket (36 of 48 kleurnuances) waardoor je meer of minder details kan schilderen. Ook kocht ik er nog een extra setje penselen bij. En dan is het wachten…

Unboxing

Ruim binnen de beloofde 21 dagen ging de bel: het pakket kwam binnen! Ik heb er een unboxing videootje van gemaakt:

Wat een mooie set en wat veel kleuren en details!!!! Ik heb mezelf wel wat op de hals gehaald hoor hahaha. En dat in mijn drukste tijd van het jaar! Ik ben inmiddels wel al begonnen maar het eindresultaat duurt te lang om deze blog erop te laten wachten. Ik heb wel enkele tips voor jullie om rekening mee te houden, wil je zelf ook zo’n mooie foto als schilderij aan je muur:

  • Bedenk goed of je 36 of 48 kleuren wil: meer details is prachtig maar ook veel kleinere kleurvlakjes (binnen de lijntjes blijven is een dingetje hoor met een penseel)
  • Ik koos voor een foto met waanzinnig veel details en kleur: prachtig natuurlijk maar even lekker doorkwasten is er niet bij.
  • Kies je voor een portret, zorg er dan voor dat het gezicht niet te klein is: dan gaan details echt verloren en lijkt ie straks niet zo mooi als dat je had gewild
  • Je zult vooral de kleinste penselen gebruiken. 
  • Ik kies ervoor zoveel mogelijk vlakjes te vinden van 1 kleur en die te schilderen. Zorg ervoor bij een uitschietertje het voorgedrukte nummer van dat andere vakje leesbaar te houden (zet een doosje wattenstaafjes hiervoor bij je werk).
  • Was na een kleurwissel meteen je penseeltje af en sluit het potje goed.

Het schilderen op nummer is een nieuw product van Fotocadeau. Ik denk dat er wel enkele verbeterpuntje zijn. Allereerst: hoe werkt de lijst? En moet je eerst het hele doek schilderen en dan achter de lijst timmeren? Of eromheen vouwen? Of moet je eerst het doek in de lijst spannen en dan gaan schilderen? Kortom: waar is de handleiding? De enige uitleg is dat je de potjes moet nummeren met de kleine stickers. Ook zou ik wat meer tips/aanwijzingen willen hoe je het schilderen het beste kan aanpakken voor het beste resultaat. Kortom, dat vind ik een beetje jammer. Maar goed, we gaan er proefondervindelijk wel achterkomen.

Weet je wat trouwens ook leuk is? Samen schilderen. Mijn lief gaat soms tegenover mij zitten en kwast gezellig mee. Samen lekker ontspannen en lekker kletsen. Prima te doen. En… als het resultaat klaar is zal ik het jullie zeker laten zien. 

Diamond Painting

Vind je dit nou ook een goed idee, maar ben je niet zo van het schilderen? Fotocadeau heeft ook Diamond Painting!!! Daarmee maak je ook prachtige zelfgemaakte ‘schilderijen’ voor aan je muur. Meer weten? Klik op deze link: Diamond painting volwassenen bekijken bij Fotocadeau

Links

Voor prijzen en mogelijkheden verwijs ik je graag naar de website van Fotocadeau. Er zijn simpelweg teveel variaties om hier op te noemen. Klik op de vermelde links in de tekst en wie weet, heb je binnenkort ook zoiets moois aan je muur hangen.

Voor mijn blog ontving ik van fotocadeau deze schilderen op nummer set

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.