Zeldzaam Mooi In Zwolle…

Vandaag bezocht ik de Zeldzaam Mooi markt in Zwolle. Jaren terug kende ik het nog als de Hip & Handgemaakt markt maar ook deze opzet is bijzonder leuk om te bezoeken. Het is een soort reizende markt die op verschillende plaatsen in Nederland landt…

Dit zeggen zij zelf:

Zeldzaam Mooi organiseert verschillende gratis toegankelijke evenementen, markten en festivals met respect voor natuur, cultuur en mens op bijzondere locaties door heel Nederland. Wij willen bezoekers en deelnemers laten genieten van evenementen, markten en festivals die iets bijdragen aan de omgeving, in plaats van ten koste gaan van de omgeving.

Denk hierbij aan een markt met zeldzaam mooie producten van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Alle producten zijn handgemaakt, zelfontworpen of in kleine oplages (lokaal) geproduceerd. Daarnaast worden er ook ambachtelijke (biologische) lekkernijen verkocht.

Er waren veel kleine bedrijfjes met leuke handgemaakte items zoals Hippers uit Epe. Zij maakt prachtige tassen en armanden etc van gerecycled leer (denk oude leren banken) en jeans… Een superleuk label waar ik al jaren verlekkerd naar keek en waar ik nu eindelijk mijn tas en armband van heb❤️

Trendgevoelig is de markt ook: er is een ruim aanbod aan leuke hippiekleding! Ik kocht een supergave kleurrijke hippierok bij Flex Moda en vond een bijpassende top bij Paisleys. Ik heb mijn hippiehartje kunnen ophalen!

Er is ook veel plek voor sieraden die in kleine ateliers worden gemaakt, gave vogelhuisjes (Catbirds) die elke tuin opfleuren! En wat dacht je van Pliens Kunst… een lieve jonge startende kunstenares die in haar werk een heerlijke dromerige sfeer weet te vangen…

Ik keek mijn ogen uit, had leuke gesprekken en kon ook nog heerlijk ruiken en proeven want ook dat is Zeldzaam Mooi: ruimte voor de lekkerste streekproducten: zeepjes, kazen, honingrum etc etc etc…

Wil je zelf ook een keer een middagje jezelf cadeau doen? Kijk dan op de website: http://www.zeldzaammooi.com. Of bezoek hun facebookpagina. Zij organiseren nog meerdere markten en elke keer is het aanbod verrassend en anders!

Ik ben superblij met mijn nieuwe aanwinsten😍. Weer toffe items waar bijzonder leuke herinneringen aan vast zitten💕

16 reacties

 1. Hippers ook een merk waar ik verzot op ben en daar idd vanmiddag ook een tas heb gekocht naast de brillenkoker. Oef te leuk. De andere van mij wordt zeer veel gebruikt. Is idd van resten bankleer etc. Markt was idd super leuk, leuk om even weer in Zwolle te zijn.

  Geliked door 1 persoon

   • Jazeker. K was er ook. Ik wilde perse graag de brillenkoker, omda tdie ook aan riem etc kan. En een heuptas, zelfde vorm die jij hebt zag ik net. Ik had al eens het kleinere formaat en de Hippertas A4 formaat gekocht die ik altijd voor mijn werk gebruik. Daarnaast nog een armband handgemaakt. Ben ff de naam kwijt van de dame die ze maakte. Enne kokoskoekjes, zo lekkah vonden ze thuis haaha

    Geliked door 1 persoon

 2. Hip en Handgemaaktmarkt was de aanzet tot het bedrijf van onze zoons…Indusigns!
  Ook zelf met Kip twee keer deelgenomen, ook in Zwolle. Ik maakte daar met kinderen moois van kosteloos materiaal. Heerlijke tijden❣️
  Was dit keer helaas verhinderd. Die Hippers ben ik inmiddels een verzamelaar van geworden. Zeker na een live bezoek aan haar werkplaatsje in Epe. Echt geweldig. Die outfit van jou..met de Hipper is echt mega mooi. 😍

  Geliked door 1 persoon

  • Wat leuk!! Misschien heb ik je daar ook al eens ontmoet zonder het te weten😃 Ik ga eens googlen. De hippers zijn zo leuk!!! En jij bent al eens bij Renate geweest. Zo gaaf, die kijkjes in de keuken❤️

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.