When art meets fashion: Margot’s escapism into Art… bij So Much Fashion!

MWM Margot is een brutaal en funky kledinglabel uit Denemarken. Zij staan voor kwaliteit en originaliteit. Ik heb al meermaals wat laten zien aan jullie en ook nu, met deze nieuwe A/W collectie 2022, blinkt dit label weer uit in waanzinnige prints, mooie kleuren en goede kwaliteit…

Een aantal weken geleden organiseerde Mieke voor de 5e keer een shopevent in haar prachtige tuin, samen met So Much Fashion. Daar wilde ik ook bij zijn, zeker toen ik hoorde dat voornamelijk de zeer uitgebreide Margot collectie meegenomen zou worden door eigenaresse Binnie. Nou, en of ik heb ingeslagen! Niet alleen bleek ik ruim 2 maten te zijn geslonken en paste ik in een S(!!!), ook scoorde ik meerdere jurkjes in de SALE en nam ik de jurk mee die mijn hart had gestolen bij de allereerste preview die ik spotte:

Foto gemaakt door Binnie waarbij wij allemaal bij Mieke het jurkje pasten

Dress Helen Frankenthaler – S – € 159,95

Deze autumn/winter collectie van Margot is geïnspireerd op kunst: “ Art is therapy – Artists are healers” zegt Margot. Deze prachtige collectie vindt haar inspiratie bij geweldige vrouwelijke kunstenaars die allen uitblinken in kleurrijke werken die gedurfd, brutaal (en zeker in hun tijd) met lef zijn gemaakt. Kunstenaars die tegen stromen in moesten zwemmen en pas nu erkenning krijgen die zij, net als hun mannelijke collega’s, al lang hadden moeten hebben gekregen. 

“There are no rules. That is how art is born”

(Helen Frankenthaler)

Helen Frankenthaler, een Amerikaanse schilder (1928 – 2011), was een belangrijke vertegenwoordiger van het abstracte expressionisme en Clolorfield Painting. Als je haar werk bekijkt, zie je ook de inspiratie voor deze print in deze jurk!

De jurk is best eenvoudig van snit. Maar juist met zo’n uitgesproken print, vind ik dit een hele goede zet. Wel kent deze dress weer grappige details zoals het groene polokraagje, de vintage ogende buttons en de pofmouwtjes! Persoonlijk vind ik het wollige, gebreide randje aan de 3/4 mouwtjes ook een erg subtiel en verrassend detail.

De Helen Frankenthaler Dress is een echte A-lijn polo dress. Onmiskenbaar slank gesneden komt bijna iedereen mooi tot zijn recht in deze dress. De pofmouwtjes (hoewel lastig te fotograferen) geeft de broodnodige volume op de schouders. Dit maakt dat de dress meer body heeft dus goed in verhouding blijft.

Het groen van het kraagje zie je ook weer terug in de print. Die bestaat uit kubussen die weer zijn uitgevoerd in bijna psychedelische grafische voorwerpen die in de jaren  ’60 en ’70 zo kenmerkend waren. Zelf deden zij mij onmiddellijk denken aan een memoryspel die bij mijn opa en oma in de kast lag voor de kleinkinderen. Prachtig hoe een print je zo terug kan brengen naar de heerlijke logeerpartijtjes die wij hadden.

Margot blinkt helaas niet uit in lengte… De jurkjes zijn (in mijn ogen) wat aan de korte kant. Ik houd van jurkjes die minimaal halverwege de knie vallen. Liefst er net helemaal overheen. Margot komt bij mij meestal net op of net boven de knie. Mijn lengte is 1.73m, dus redelijk het Nederlands gemiddelde. Nou vind ik dit bij de wintercollectie minder lastig: dan draag ik meestal een legging of dikke panty + hogere laarzen. Dan vind ik het wel mooi in verhouding blijven.

Margot MWM maakt al haar kleding met het OEKO-TEX keurmerk. Dit betekend zoveel als dat alle materialen waarmee zij werken gekeurd en getest zijn op schadelijke stoffen. Die mogen niet aanwezig zijn. Het is met name een gezondheidskeurmerk voor de eindgebruiker maar heeft wel raakvlakken met de ecologische dimensie van duurzaamheid. Het is dus geen biokatoen. De stof is steviger dan de zomerjurkjes en zeker geschikt voor de winter. Wel draag ik er bij mijn lagere stooktemperaturen graag een vest overheen ’s avonds.

Ook Margot is niet ontkomen aan de prijsstijgingen die wij nu op zoveel vlakken meemaken. De jurken zijn gemiddeld zo’n € 10,00 duurder geworden. Wel jammer want zij waren al niet de goedkoopste. Aan de andere kant begrijpelijk want echt, werkelijk alles is schaarser en/of duurder geworden…

So Much Fashion

So Much Fashion heeft dit label in NL (durf ik wel te zeggen) flink laten groeien. Zij hadden al vroeg een ruime collectie in huis en hebben ook dit seizoen een geweldig mooie collectie ingekocht. So Much heeft een stenen winkel in Heerenveen, mocht je van live-shoppen houden. Maar gelukkig hebben zij ook een fijne webshop waar je ook alles kunt bestellen. En vind je iets niet? App of bel gerust. Binnie of zus Ida zoeken het graag voor je uit.

Afmetingen

Uiteraard heb ik mijn jurkje voor jullie opgemeten. Dat doe ik altijd door het jurkje plat op tafel te leggen en na te meten. Vooral de OTO, de taille en de lengte zijn voor mij belangrijk dus die geef ik altijd aan. Denk erom: ik heb tegenwoordig draagmaat S en ook dit jurkje is maat S:

 • OTO: 42cm
 • Taille: 39cm
 • Lengte: 98cm

Op de website van SoMuch staat dat de jurk kleiner valt. Maar mijn eigen ervaring is dat de kleinere maten van dit label op maat vallen, de grotere maten vaker iets aan de krappe kant. Maar dat is mijn mening hoor, geen waarheid als een koe!

Conclusie

Ik vind de Dress Helen Frankenthaler een kwalitatief goede jurk die mooi in model blijft, prachtig van print is en een schitterende snit heeft. De details zijn spot on. Met deze jurk kom je ergens binnen. Je blijft zeker niet ongezien. Hij had mijns inziens wat langer gemogen maar dat zegt misschien meer over mij dan over de Dress hahaha. In het segment waarin Margot haar fans heeft, zit ze prijstechnisch aan de hoge kant. Omdat zij zo creatief, kleurrijk en origineel zijn heb ik mij toch dit jurkje cadeau gedaan.

9 reacties

 1. Wat hadden jullie weer een gezellig shopuitje.. Wat zie je er goed uit zeg en nu draag je zelfs maat s echt zooo knap!

  Zo leuk dat er zoveel keuze in jurken/broeken e.d is!! Hou zo van retro en al deze mooie printjes! 🧡🤎❤️Tot snel!

  Lieve groetjes, Douwien van @kloffieleut

  Like

 2. Super leuk staat ie je. Prachtige jurk. K koop het merk idd zelf niet omdat ik toch altijd met die lengte zit en grotere maten krapper zitten zoals je zelf ook hier vermeld. De jurken vallen bij mij altijd ver boven de knie en dat vind ik niet mooi. Ik vind ’t zelf mega mooie prints en kwaliteit.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.