De Tante Betsy Brandstore… ben jij al geweest? Kijk gezellig mee!

Brandstore Tante Betsy

Sinds 1 december 2021 heeft Tante Betsy naast haar webshop en vele jarenlange vaste verkooppunten door het land, nu ook haar eigen brandstore. In Oosterbeek startte Alisa Sprikkelman, de creatieve motor achter dit label (miss Tante Betsy herself…) haar nieuwste avontuur. En wat voor één! Een prachtige smaakvolle retro gestylde winkel bomvol met schitterende Tante Betsy kleding. Ontworpen door bureau ‘Vandatsoortdingen’ die als totaalconcept ook het beeldmerk onderhanden nam waardoor wij nu allemaal genieten van het beeldmerk met een smile: Tante Betsy Happiness in a dress

Shoppen met Annelieke

Vandaag combineerden mijn toffe gewichtsconsulente Annelieke en ik ons weegmomentje met een ‘long overdue’ bezoekje aan deze mooie winkel. Wil je wel geloven dat deze Tante Betsy fan nog niet in de brandstore was geweest? Annelieke wel hoor. De bofbibs woont ook best dichtbij dus tja… dan hop je toch net iets makkelijker even langs. Het werd een reuze gezellig uitje dus. En nu is de winkel sinds zaterdag ook nog eens gevuld met de eerste drop van de nieuwe A/W2022 collectie dus kon ik eindelijk naar hartelust passen en bepalen wat ongeveer mijn nieuwe maat zou moeten zijn bij dit label.

We zijn zo onwijs druk geweest met passen, kletsen en lachen, dat er zegge en schrijven maar 1 foto is gemaakt waar wij samen opstaan… niet al te florissant maar ik deel hem toch maar met jullie hahaha…

Annelieke laat hier al een prachtige selectie jurkjes zien van de nieuwe collectie. Daar waar ik impulsief en vrij snel beslis wat ik mooi vind en wat ik graag wil hebben, is Annelieke bedachtzamer en heeft uiteindelijk nog niets gekocht (verstandig want de keuze is best overweldigend). Zij heeft vooral jurkjes gepast die ze beloofde te showen aan meerdere dames. Slim hè, hoe jurkjenzusjes samenwerken.

Omdat ik al vrij veel veel te ruime kleding heb kunnen verkopen via Vinted, heb ik gelukkig een fijn ruim budget voor winterkleding. Moet ook wel want echt, niets past mij meer… Ik heb dus alles wat mij al triggerde bij het zien van al die leuke filmpjes op het YouTube kanaal van Tante Betsy (gisteren weer een heleboel nieuwe geplaatst!) lekker gepast. En toen na de lunch Annelieke naar huis moest, ben ik nog een keer terug gegaan en deed het e.e.a. nog even dunnetjes over (ja, je bent er dan toch hihihi). Het is in ieder geval meteen duidelijk geworden welke maat ik nu redelijk veilig kan kiezen bij Tante Betsy (deze collectie): maat S.

Full Circle Skirt Big Dot Black S – Raglan Sweater Velvet Red S (een waanzinnig wijde rok!)

Meten is Weten

Natuurlijk is het belangrijk om een goed passend jurkje na te meten. Dit ga ik zeker ook nog doen. Het kennen van je OTO (oksel tot oksel), je taille en jouw favoriete lengte, helpt enorm bij het kopen van kleding via webwinkels. Tante Betsy geeft deze afmetingen tegenwoordig ook steeds vaker aan op haar website. Hoe je deze maten zelf opmeet? Leg een goed passend tricot jurkje plat op de tafel en meet deze op. Doe dit ook met een gewoven (non stretch) jurkje! Je zult namelijk zijn dat die groter zal zijn omdat die geen rek heeft… Tip van Flip: zet die maten, inclusief je echte taille, buste omtrek, in een notitie op je telefoon. Die heb je altijd bij je. Enorm handig!!

Dress Vera Lynn Remi Choco S (die volgens mij langer is dan eerdere lichtingen)

De A/W 2022 collectie

De collectie is zoals wij gewend zijn: speels, een tikje ondeugend, een tikje retro en vooral: kleurrijk!!! Ja natuurlijk zijn de winterstoffen iets gedempter van kleur. Dat is na zo’n mooie zomer even wennen. Maar zoals elk seizoen: dat gaat supersnel en voor je het weet zie je de fans allemaal in die mooie collectie rondstappen. Deze fan in ieder geval!

Dress Lola Space Choco S (deze jurk valt denk ik wat ruimer maar geen hele maat. De stof is in verhouding met de rest van de collectie wat dunner).

De collectie is, heel eerlijk gezegd, behoorlijk gestegen in prijs. Dat was uiteraard ook wel te verwachten en ik reken dat Tante Betsy ook echt niet aan: de kosten zijn waanzinnig de pan uit gerezen: grondstoffen, brandstof, personeelskosten, stookkosten, transportkosten etc etc etc. En eerlijk: alle modelabels hebben noodgedwongen hun prijzen moeten verhogen.

Wat ik wel vind: de kwaliteit is navenant ook gestegen: prachtige dikke stoffen. Echt sommige stoffen zijn zeer stevige winterstoffen. Die boeten daardoor wel in aan stretch maar werkelijk… geweldig om te voelen. Niet alle stoffen zijn zo stevig hoor. Maar de prints zijn geweldig. De maten schommelen minder dan voorheen en net als altijd: er is niet bezuinigd op funky details!

Dress Auntie Midi Butterfly Beam Navy S (zit echt precies pas! De stof is mooi stevig)

Door deze blog heen laat ik diverse items zien die ik heb gepast. Uiteraard heb ik niet alles mee genomen en ook niet alles wat ik wilde passen was er in mijn maat. Op dit moment blijken met name de kleinere maten wat leveringsproblemen te hebben. Diverse items waren niet beschikbaar in maten S, M en ook sommige L’etjes ontbraken. Dat was wel jammer maar niet echt een groot probleem. En over drie weken, verzekerden de lieve gezellige dames van de brandstore, zal dit probleem zijn opgelost! Houd daar wel even rekening mee als je binnenkort naar de brandstore in Oosterbeek wilt afreizen.

Ik wilde zeker niet de Heidi serie maar man o man, deze blouse is wel zo gaaf!!! Check hoe retro hij is, I love it!

Ik zal de kleding van de nieuwe collectie, welke ik wel gekocht heb, uitgebreid beschrijven in een aantal nieuwe blogs die ik ga maken. In deze blog past dat niet meer… er was al zoveel te laten zien. Onder de items heb ik enkele kenmerken beschreven. Dan heb je wel wat houvast!

Locatie en parkeertip!

Al met al vond ik het een geslaagde dag met een fijn shopmaatje. Samen lunchen tegenover de brandstore was ook helemaal prima. Ik zie op foto’s dat heel veel ladies ons hier ook al voor zijn geweest. En jazeker: het was een verstandige lunch hoor, die prima paste in ons dieet. De winkel ligt aan de Utrechtseweg 154A. Parkeren is vlakbij de winkel goed te doen. Zorg wel dat je een parkeerschijf hebt. En als je ietsjes verder wilt lopen (nog steeds super dichtbij); aan de Pastoor Bruggemanlaan ligt een parkeerplaats buiten de blauwe zone en daar parkeer je gratis zonder tijdsbeperking.

Dress Sixties Sally Remi Choco S (check nou toch die gave knoopjes op de linkerschouder!)

SALE!!!

Naast de nieuwe collectie hangt er nu nog een grote collectie SALE beneden bij de paskamers. Bij 3 stuks of meer krijg je zelfs 60% korting! Dat is echt veel en dus heb ik ook daarvan nog 2 jurkjes gekocht. Van de nieuwe collectie kocht ik de Dress Sixties Sally Leafy Green in maat S en de Dress Swirley Velvet Purple in maat M. Hierover komen binnenkort dus nog 2 blogs…

17 reacties

  • Ja het is echt een uitje waard! Het is er ook heel gezellig💕. Nee met ‘bloedend hart’ het pak achter gelaten😊… ik heb in korte tijd al 3 pakken gekocht hahaha… Maar DAMN… wat is t ie gaaf😍😍😍

   Like

 1. Wat leuk om via jouw blog een kijkje te nemen in de winkel en vast wat aan-foto’s te zien van de nieuwe collectie. Wat hangt er veel moois en jeetje wat is jouw figuur veranderd! Het pak staat je echt gaaf! Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de nieuwere polyester-stofjes zoals van de shabby rose. Voelen die fijn aan? Niet zweterig?

  Geliked door 1 persoon

 2. Kanonnen zeg, ik zou daar zó hebberig worden! Daar heeft Alisa toch maar weer een mooie winkel uit de grond gestampt!
  Die rode sweater, die je draagt op die cirkelrok, wat een beauty is dat overigens! Daar moet ik eens even werk van maken, ben ik bang.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.