Benieuwd naar Tantilly’s wintercollectie? Kom gauw pareltjes bewonderen…

Er was eens een jong meisje in Deventer die een droom had: de wereld mooier en beter maken. Hoe? Dat wist ze nog niet maar ze vertrouwde erop dat het pad dat zij zou bewandelen haar zou leiden. Nou, dat klopte: Het pad van dit jonge meisje leidde naar een ieniminie klein kralenwinkeltje die na een voorzichtige uitbereiding met leuke jurkjes, uitgroeide tot een begrip in Deventer: een schitterende kleding/cadeau shop in hartje centrum. Met een altijd wisselende collectie die deze (inmiddels jonge vrouw) samen met kleine ateliers in India, Nepal en Indonesië zelf ontwikkelt en laat maken.

Chantal, want ja, over haar heb ik het natuurlijk, bleef haar pad vol zelfvertrouwen bewandelen en zo ontmoette zij op haar reizen prachtige mensen. Zij trok zich het leed van de mensen aan en zag kansen. Kansen om levens ten goede te keren. Een steen in de rivier wilde zij zijn. Ze richtte Tantilly Foundation (click) op. Met deze foundation gaat zij proberen van nog grotere betekenis te zijn in het verbeteren van leefomstandigheden van mensen in de landen waarin zij graag reist, meeleeft en samenwerkt. Zo is haar droom gecombineerd en maakt zij het waar… Wat een kracht en inspiratie heeft/geeft zij. Daarom ben en blijf ik fan van Tantilly.

Ik ga in deze blog enkele nieuwe items voor de komende winter laten zien. Nieuw zijn vooral de prints, de modellen zijn alom vertrouwd. Sterker nog: mijn aller aller eerste jurkje van Tantilly is de Maddie Dress! En laat ik die nu in 2 prints voor jullie reviewen.

Wat alle items van deze blog gemeen hebben is dat ze zijn gemaakt van het overbekende Tantilly stof: een polyester/elastaan mix. Een heerlijk warm en zacht stofje dat enorm prettig draagt, soepel valt, onverwoestbaar mooi blijft en aaibaar! Een slimme keuze nu wij deze winter ons moeten gaan opmaken voor warme kleding en zeer zuinig stoken!!!

En ja, er kleven ook nadelen aan deze stof: het is wat zweteriger dus ik was deze items vaker en ja, polyester is bij het wassen milieu onvriendelijker ivm verliezen van micro vezels. Gelukkig zijn er nu waszakken in de handel die de losgeraakte microvezels opvangen. Deze zijn het aanschaffen echt waard!

Maddie Dress Malinda en Ocean Retro Flowers – Maat M, € 69,99

De Maddie Dress is een bijna rechtvallend jurkje die je zowel loose fit als wat strakker kan dragen. Kies je voor een losse pasvorm, kies dan zeker jouw eigen maat. Kies je voor meer form-fitted, dan is een maatje kleiner aan te raden. Ik heb de jurk in mijn eigen (nieuwe) maat M laten komen maar heb voor de mooi toch even het jurkje iets versmald (buiten beeld). Ik zou dus beter een S kunnen dragen. Ik heb een holle rug een een zandloperfiguur dus rechte modellen zijn niet mijn meest voordelige modellen.

Model Maddie is een speels model. Op de taille zitten 2 optische bandjes (dus niet echt) met aan het einde een knoop. Beiden zijn in dezelfde stof uitgevoerd dus is het een subtiel detail. Leuk is de contrastof aan de onderkant van de dress. Bij de print Malinda is deze zwart, bij de Ocean Retro Flowers donkerblauw.

De mouwen zijn zeer prettig op lengte en niet te wijd. Ik hou ervan mouwen over mijn polsen te trekken maar zodra ik wat ga doen in de keuken o.i.d. trek ik ze altijd op. Ook dat is bij dit model geen probleem. Het jurkje heeft een kleine boothals, niet te veel want dat zou te koud zijn in de winter.

Ik heb de jurk opgemeten in maat M. De OTO is 46cm, de Taille is 44cm en de lengte van schouder tot zoom is 97cm. Zoals je ziet, is de dress niet al te lang. Met mijn lengte van 1.73m valt t ie tot op de knie. Met mijn nieuwe afmetingen vind ik de verhouding been/torso weer goed kloppen dus stoort het mij niet meer. En ’s winters draag ik vaak een legging of panty etc. Dan is de lengte van een jurk ook minder doorslaggevend.

Dress Amy Yellow Dot en Autumn Paisley – maat L, € 84,99

De Amy Dress is weer zo’n veelzijdige alleskunner van Tantilly. Van dit label is al sinds lange tijd bekend dat zij graag kleding ontwikkelen die op meerdere manieren gedragen kan worden. De allereerste Amy Dress begon ik vooral te dragen als een lang vest op een jeans. Dat deed ik omdat ik hem als jurkje net te kort vond: hij viel toen boven de knie. Ik was stapelgek met mijn ‘Amy-vest’. Toen ik hem ook zo droeg op de Margriet Winter Fair in 2019 werd het een doorslaand succes en bleek de Amy niet aan te slepen hahaha.

Ook al is de Amy Dress nooit helemaal weg geweest, is hij nu echt weer volop in beeld. En hoe!! De jurk heeft een kleine wijziging ondergaan: hij is echt een stuk langer geworden! Hij valt nu bij mij net onder de knie en daar wordt ik wel heul blij van hoor!

De Amy Dress is een zeer mooi getailleerde jurk met lange lengte naden in het voorpand. Dit creëert een mooi aansluitende pasvorm. De jurk heeft grote stoffen knopen die op korte afstand van elkaar zitten dus gaat ie als jurk niet/nauwelijks kieren. En ook superfijn: hij heeft ZAKKEN!!!

De lange mouwen zijn afgewerkt met een fijn boordje in dezelfde stof. Hierdoor krijgt de jurk meteen een wat luxere uitstraling. Ook heeft de Amy Dress een superleuk kraagje. Ik zou deze dress zeker ook gaan dragen als vest maar als dress is t ie ook geweldig.

Ik laat de dress zien in 2 prints. De Yellow Dot is verrassend leuk in de details: Om de gele punt zit een blauwe cirkel die weer in een bruine cirkel zit. De onderkleur is zwart en tussen de cirkels zie je bruine driehoekjes. Dat maakt de jurk geschikt voor vele kleuren leggings en boots! Je kan hier los op styling hoor. Denk eens aan een stoere riem!

De Autumn Paisley print is in de basis erg rustig en ingetogen van kleur. Niet van print want tjonge… paisley is een drukke bedoening hoor. Het doet wel Bohemian aan van dichtbij. Van veraf is het dus een rustig ogend jurkje. Naast veel mooi zeeblauw, zit er ook spatjes oud roze, crème en zalm in de print. En natuurlijk donkerblauw/groen achtig. Deze print schreeuwt om een felle steunkleur dus droeg ik er de gave fuchsia kleur legging onder.

De pasvorm van de Amy Dress is slank en getailleerd. De Amy valt klein, dus raad ik je echt een maatje groter te kiezen. Ik draag op de foto’s een maat L die perfect past. Niet te strak want je wilt geen wijkende stukken tussen de knopen. En zou je de knoopsluiting dan gaan dichtnaaien, dan kan je hem niet meer dragen als vest… zou jammer zijn. De jurk is plat opgemeten in maat M: OTO 45 cm, taille 40 cm en lengte 104 cm.

Leggings – maat S/M, € 24,99

Op de foto’s draag ik 3 prachtige leggings van Tantilly. Zij staan erom bekend de mooiste kleurrijke leggings te hebben. Gemaakt van Rayon (viscose) zijn ze heerlijk zacht en sterk! Ze blijven goed in vorm en pillen nauwelijks (geen garantie want tegen ruwe stukjes van laatschachten is niets bestand uiteraard). Ik draag nu maat S/M maar die zou ook nog gedragen kunnen worden in maatje L.

Shirt Lilou Long Sleeve Ocean Retro Flowers & Amore Flowers – maat L, € 79,99

De laatste twee items die ik laat zijn zijn ook alweer zeer bekende modellen van Tantilly. Blouse Lilou kennen wij in verschillende hoedanigheden: korte mouw, dress en met lange mouw. Een echte klassieker dus.

Lilou is een getailleerd bloesje die zeer comfortabel draagt, zowel in als over de broek (of rok)band. Ook nu weer zijn de mouwen zeer prettig lang en afgewerkt met een boordje in dezelfde stof. Doordat de blouse licht getailleerd is, paste maat L mij wel maar ik denk dat ik een maat M ook zeker prima had kunnen dragen. Maar toen de items mij werden toegestuurd zat ik nog volop in de afvalrace en kon ik niet vermoeden al zo snel zoveel te zullen gaan afvallen…

De print Ocean Retro Flowers is een zeer bekende print van Tantilly. Een eenvoudig & gestileerd bloemetje die sterk hint naar de sixties. Het roze hart van de bloemetjes maakt weer de vrolijkste combinaties mogelijk. De veelkleurige print Amore Flowers vind ik vooral knipogen naar de fifties. Een mooi bloemenboeket die zoveel kleuren heeft dat combineren al helemaal geen probleem kan zijn. De ondergrond van deze prints is donkerblauw.

Wat ik super vind aan de blouses van Tantilly? De knoopjes! Die zitten echt heel dicht bij elkaar en hierop wil Chantal ook niet bezuinigen. Doordat de afstand tussen de knoopsgaten klein is, is de neiging tot kieren als je gaat zitten echt heel minimaal. Dat vergroot het draagplezier aanzienlijk! En de Lilou shirts hebben natuurlijk zo’n vette retro kraagje… Zo gaaf.

De Lilou blouse draag ik dus in maat L. Die heb ik ook plat opgemeten. De OTO is 48cm, de taille is 42cm en de lengte is 66cm.

Ik hoop jullie met deze blog een fijn inkijkje te hebben kunnen geven in de nieuwe wintercollectie van Tantilly. Maar het is maar een mini kijkje door het sleutelgat hoor! Tantilly wordt met grote regelmaat aangevuld met weer nieuwe items en prints. Chantal is er maar razend druk mee. Blijf dus vooral de website http://www.tantilly-shop.com in de gaten houden en/of bezoek de winkel in de Kleine Overstraat in Deventer.

Voor deze blog kreeg ik van Tantilly de prachtige Dress Amy Yellow Dot.

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.