Vrouwelijk & toch stoer? Check dit pak van Surkana!

Afgevallen

Zoals jullie vast al wel hebben gemerkt op de socials: ik ben afgevallen. Niet zonder hulp, maar met het 1op1 dieet dat ik ben gaan volgen bij Annelieke uit Zevenaar (👈click). Zij begeleidt mij sinds 1 juni en omdat dit mijn allereerste lijnpoging ever is, denk ik denk ik dat het beter dan naar verwachting is gegaan… Ik ben al ruim 18 kg afgevallen. Daar ben ik super blij mee maar… het geeft ook wel wat problemen: niets past meer!!! En wat mij nu wel past… geeeeeeen idee?!

Shoppen – wat is mijn maat nu?

Afgelopen weekend ben ik dus gaan shoppen met mijn bestie Peggy, in ons stadje Zwolle. Daar hebben we veel leuke winkeltjes maar mijn favoriet is wel Villa Mooi (👈click) in de Sassenstraat. Daar hangt al sinds heugenis mijn favoriete kleding zoals King Louie, Le Pep, Danefae en sinds vorig jaar ook Surkana! Tijd om weer eens ouderwets te gaan neuzen.

Nou, dat ging supersnel: ik trok vrijwel onmiddellijk dit pak uit de rekken want man-man-man wat een gaaf grafisch printje met retro kleurtjes. Het stofje is zo zacht en lekker warm… dat wil je aantrekken. Wat ik dus ook prompt deed hahaha.

Ik koos voor maat M om te gaan proberen en dat bleek in 1x goed te zijn. Ik vermoedde al een M te zijn geworden dus heeft mijn ervaring mij nog niet helemaal in de steek gelaten. Deze Surkana Suit zit heerlijk! De broek heeft weliswaar geen rek in de boord, maar de pijpen hebben wel lichte rek. Evenals het jasje: de mouwen hebben wat rek, het lijfje niet. Dit komt door de linnen voering.

Surkana Suit bij Villa Mooi in Zwolle

Surkana heeft het pak uitgevoerd in een viscose/polyester/elastane mix. Nou heeft viscose de pech dat het snel vezeltjes omhoog laat komen bij het wassen, waardoor een vaal ogend waasje ontstaat. Heel jammer want daardoor kiezen vrouwen soms juist niet voor viscose terwijl het wel een duurzamere oplossing is t.o.v. katoen. Zelfs biokatoen is minder sustainable. Deze mix heeft ook polyester dus ik heb goede hoop dat het euvel zich in dit pak minder laat gelden. Na een eerste wasbeurt van de pants ben ik optimistisch: totaal geen verschil met het nog ongewassen jasje en absoluut geen waasje.

Was-tips!

Wassen dames, doen wij altijd wel heel voorzichtig hè?! Een extra kort programma, met een fijnwasmiddel (zoals Seepje – ook beter voor het milieu) en op lage temperatuur. En natuurlijk binnenstebuiten gekeerd en nee, geen wasverzachter of natuurazijn! Wasverzachter tast juist de vezels aan en azijn tast de rekbaarheid van de stof op den duur aan. Wil je een lekker geurtje aan je was? Kies dan voor wasparels of een wasparfum…

Pasvorm & Maatadvies

De broeken van Surkana hebben de neiging wat aan de korte kant te zijn voor ons, Nederlandse lange dames. Het is immers een Spaans merk. Maar deze broek is juist voor mij met mijn 1.73 (jahaaa ik krimp want over de 50!) perfect op maat, zelfs op hakjes. Ooooh hoera!! Het jasje is ook weer prima op maat: mooie lengte van de mouw, met 1 knoopje bij de manchet dus oprollen is ook makkelijk (en vind ik nu sportiever + je ziet je armbanden nog).

De broek zit fijn hoog in de taille dus mijn Mommy-tummie blijft mooi achter de broek. De wijde pijpen zijn prima om te fladderen maar niet wijd genoeg om erin te blijven haken zodat weinig elegante struikelpartijen achterwege blijven. Natuurlijk heb ik broek en jasje voor je opgemeten: De OTO van het jasje is 48cm, de taille is 43cm en de lengte is 60cm. De taille van de broek is 38cm, de binnenbeenlengte van de broek is 80cm. Alles is plat gemeten en zowel jasje als broek zijn in maat M.

Waar te koop en prijs

Zoals gezegd, ik kocht deze set bij Villa Mooi in Zwolle. De Pants kost € 79,00 en het jasje kost € 115,00 Maar Surkana is ook te koop bij bijvoorbeeld Kloffieleut in Leens (Groningen), Lovepeacejoy.nl en Eigen Stijl in Arnhem. Of zij dit pak ook in de collectie hebben genomen weet ik niet maar kijk vooral eens even of vraag het even na.

Combinatietips

Wat draag je nou onder zo’n pak? Zoals je ziet op de foto’s kan je prima gave Clumpy’s kiezen. Lopen heerlijk en matchen bij veel (en zomers mooi onder een jurkje). Een vette sneaker maakt het pak meer masculien en stoer. Boots zijn altijd een goed idee maar denk ook eens aan een kekke loafer! Die zijn ook weer helemaal HOT!

Dit pak draagt zeer comfortabel. Ik zou zeggen geschikt voor doordeweekse dagen, lekker bij huis. Maar ook een prima pak voor naar je werk of naar een feestje. Een echte alleskunner dus.

15 reacties

 1. Caro wat ga je hard zeg met afvallen. Knap van je. En je bent nog steeds mooi. Want ook twee maatje me voller vond ik je al een prachtige vrouw.

  Dit pak… ik ben er helemaal weg van. Had de broek al online gespot voordat jij m postte op Fb maar twijfel ZO over de maat. Ik moet binnenkort naar zwolle voor mijn werk en weet nu dat ik dat iets ruimer ga plannen om even te gaan passen bij Villa Mooi. Hoop dat ze mijn maat nog hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • Wat lief, dank je wel. Ik was ook niet echt ontevreden met mijn oude maatje. We hadden deze afvalsnelheid niet zoen aankomen maar ik ben er wel heul blij mee.

   Goed dat je even gaat passen. Hij zit onwijs lekker! En Villa Mooi is sowieso een bezoekje waard, maar een belletje vooraf voorkomt evt. teleurstelling 🤗

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.