Tantilly verrast met de Malana Pants!

Dat Tantilly allang niet meer alleen jurkjes en rokjes ontwerpt, dat wisten wij natuurlijk al. Ik heb de afgelopen jaren ook al wat pants van Tantilly laten zien. Maar deze zomer is Tantilly ook weer meer haar Bohemian kant op gaan zoeken en daar kwam nu ook de Boho Malana Pants in de collectie…

Niet een echt onbekend model overigens maar toch, het is onweerlegbaar en onmiskenbaar een Tantilly design: de prints zijn zo passend bij de al uitgebreide collectie van dit eigenwijze label uit Deventer. Ik kan mijn vinger er niet op leggen maar Chantal lukt het elke keer weer haar eigen signatuur op haar prints en ontwerpen toe te passen.

De Boho Malana Pants zijn heerlijke zomerbroeken die gewoon lekker zitten. De gebruikte stof is Rayon of Katoen: beiden zijn dun gewoven stoffen die vochtopnemend en luchtig zijn. Ze zijn sterk en licht, maar hebben zelf geen stretch. De broeken dragen door de stofkeuze heerlijk koel.

Toch knellen deze pants niet: van achter is de boord gemaakt van een ruim rekkend elastisch smokwerk, er zijn geen knopen of ritsen in verwerkt en de broekspijpen bestaan uit hele wijde lappen die rondom het been dragen, zonder dat het inkijk geeft bij het lopen. 

Aan de voorkant komen de lappen dan weer bij elkaar wat een heel mooi Bohemian effect geeft. Vooral wanneer Tantilly met twee kleuren stof werkt, zie je dit effect heel erg goed.

Door de rek in de rug en door de grote overslag per broekspijp, is de Boho Malana ruim te dragen voor meerdere maten. Tantilly heeft op haar website bij deze broeken een prima maattabel die je kan raadplegen.

De taille van de broek zit in principe hoog, maar je kan voor een extra boho effect de tailleband ook op de heupen dragen. Ik koos voor de taille dus de pijpen eindigen bij mij net op de enkelknoop. Ik ben zelf 1.73m lang.

Met lopen valt de broek heerlijk wapperend om je heen. Met fietsen moet je wel even opletten… voor je het weet laat je meer dij zien dan je lief is hahaha (ook wil je je broekspijp niet in je achterwiel klem laten komen). Je kan natuurlijk altijd een fijn spiekbroekje eronder dragen hè?!

Tantilly heeft de Malana Pants in heel veel uitvoeringen. Ik laat jullie er 3 zien: de Boho Malana Galaxy Flowers (blauw), de Boho Malana Summerly (rood) en de Boho Malana Seventies (groen). De broeken zijn € 64,99. Ze zijn te koop in de webshop http://www.tantilly-shop.com of in de stenen winkel in de Kleine Overstraat 45 te Deventer. Echt een stad die een bezoek waard is!!!

Ik draag de broeken in maat L-XL. Toen ik de pants kreeg doorgestuurd en ging passen, was ik nog een ruime L. Inmiddels zijn er weer meer kilo’s af dus ik vermoed nu een M/L te zijn. Wellicht had ik een maatje kleiner gekund, maar nodig is het niet: deze maat zit mij zeer comfortabel.

Ik heb de broeken gecombineerd met de altijd mooie wraptops van Tantilly en die al jaren in de collectie zitten! Ik draag hier de korte mouwen variant die in veel kleurtjes verkrijgbaar is. Aan beide kanten van de top zitten mooie platte plooitjes zodat je altijd een mooie fit kan creëren.

De mouwen zijn net boven de elleboog en sluiten mooi om de bovenarm. Op de foto’s draag ik de maat XL maar die bleek mij inmiddels echt te groot geworden! Ik had mij prima kunnen redden met een maatje M.

De halslijn is zeker niet te diep dus hoef je niet te frutten om de shirts netjes te dragen. De Wraptops met korte mouw kosten € 39,99 en zijn van S t/m 5XL verkrijgbaar.

De Malana Pants kan je dragen met een lekker sandaaltje of een mooi open schoentje. Ook zijn slippertjes of Tom’s een hele mooie combi. Ik heb laarsjes eronder geprobeerd maar daar werd ik niet blij van: de stof is zo dun en zomers: dan lijken de laarzen snel te lomp.

Ik draag op de foto’s twee paar MAG.nl schoentjes eronder en een paar Clumpy’s (model Tess). In mijn oudere blogs hierover kan je er alles over lezen…

Voor deze blog mocht ik de Boho Malana Pants Seventies houden.

6 reacties

  1. Ik ben ook fan van deze broeken, heb er inmiddels twee. Uiteraard ook een aantal van die wraptops. Ik heb ze met lange mouwen. Ik heb wel een aantal van die watervalshirtjes met korte mouwen en ook twee haltershirtjes die er ook prima bij passen.
    Als je zo’n vestclipje, die je een poos geleden liet zien, net boven je kruis even aan de panden van deze broek maakt, vallen op de fiets die panden denk ik niet zo ver open. Zo doe ik het althans in m’n elektrische rolstoel ook om te voorkomen dat de boel openwaait.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.