Sixties inspired fashion by Tante Betsy… Hot or not?

Fashion in de Sixties

Wie denkt aan fashion in de sixties denkt al gauw aan 3 stromen: Jacky Kennedy, Mary Quant en Flower Power… En dat is niet gek: alle 3 deze stromingen kwamen tot bloei en domineerden het straatbeeld in dit veelbewogen decennium.

Tante Betsy grijpt met haar Autumn/Winter collectie zeer zichtbaar terug naar de Mary Quant stijl: haar minirok was in de sixties een ware revolutie en Mary Quant verkocht deze in haar boutique in Londen: Bazaar. Geïnspireerd door de jeugd, popmuziek en space, ontstond de “Mod” movement. Eenvoudige belijningen, spacy prints en nieuwe materialen waren het adagio. 

Dress Sixties Sally Leafy Green – S – € 119,95 

Dit heerlijke winterjurkje vind ik ook weer zo’n fantastische vertaling van de sixties fashion naar deze tijd. De print is een prachtige grafische bloem, perfect symmetrisch waarin je trouwens ook hartjes kan zien hahaha. Het roept herinneringen op aan die tijd dat de badkamertegeltjes veelkleurig en druk waren, de gordijnen groovy en de meubels minimalistisch maar vol kleur!

De print is op de stof gedrukt. Deze stof, Punta di Roma, is door en door gekleurd: de lichtgroene tint is de basis. De andere groentinten en het paars zijn daar overheen gezet. Na 1x te hebben gewassen vind ik de print zeer goed blijven, evenals het model. De stof blijft erg stevig. Heel fijn voor het verhullen van oneffenheden die er natuurlijk mogen zijn, maar niet noodzakelijkerwijs in de etalage hoeven te worden gezet.

Het model van Dress Sally is een zogeheten prinsessenlijn: de jurk valt vanaf de buste al wijder in tegenstelling tot een A-lijn (die vanaf de taille wijder valt). Het mooie hiervan is dat er iets meer ruimte is op de buik. Dat is weer bijzonder prettig na een avondje tafelen… 

Zoals je kan raden: deze jurk is net als de Pinafore niet al te lang (klik hier voor mijn blog). Hij valt echt boven de knie, zoals het een mini-jurk betaamt. Ter indicatie: Mijn lengte is 1.73m. Op de foto’s draag ik er een 40 dernier panty onder. Maar een legging of katoen maillot staat ook super. En i.p.v. de wat bijzondere koeien-clumpy’s is deze jurk ook prachtig af te stylen met hoge boots, plateauzolen of een kittig sandaaltje. Ook de Mary Jane schoenen staan hier gaaf bij.

Het allerleukste detail van deze jurk vind ik de grote stofknopen en de stoere plooitjes op de linkerschouder. In de printversie van deze jurk is dit detail wat subtieler, bij de bijna effen Remi stof valt het veel meer op. Ik houd van dit soort eyecatchers in kleding. 

Funfact: Alisa vertelde mij dat zij de inspiratie voor dit detail vond in de verlovingsjurk van Maxima: die droeg toen een grote broche op ongeveer dezelfde plek! Vind ik dan weer zo leuk om te weten…

2001-03-30 18:55:55 NLD-20010330-DEN HAAG: (Vlnr) Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander, Maxima Zorreguieta, en prins Claus poseren op paleis Noordeinde in Den Haag na de bekendmaking van de verloving van het jonge paar. ANP FOTO/POOL/MARCEL ANTONISSE

De Sixties Sally Dress heeft lange mouwen. Zij vallen mij precies op de pols. Gedurende de dag willen ze door draagplooitjes die dan ontstaan iets boven de pols vallen. Ik zou ze liever iets langer willen hebben, maar ach…: negen van de 10x heb ik mijn mouwen toch opgetrokken. De mouwen vallen niet al te strak maar ook niet te wijd. Mooi in verhouding van de slanke snit van de jurk.

Meten is weten

Natuurlijk heb ik voor jullie de Sally Dress opgemeten. 

  • OTO: 48cm
  • Taille: 41cm
  • Heup: 46cm
  • Lengte: 95cm

Ik draag bijna de hele collectie in maat S. Ook dit jurkje dus en hij valt wederom prachtig op maat. 

Dress Sixties Sally Leafy Green is ook uitgebracht in twee Remi prints: Choco en Black. 

Conclusie

De Sixties Sally Leafy Green is een heel mooi jurkje in een supervette print. Hij valt goed op maat en is echt een mini-jurkje. In de winter vind ik dat wel een gave lengte, je kan er je mooie dikke panty’s onder dragen waardoor je toch netjes gekleed blijft. De stof en de print zijn van een goede kwaliteit en de pasvorm is slank zonder strak te zitten. Nice! Ja, de prijs is flink. Dat is wel een nadeel. Helaas zal dit zeker met de tijdsgeest te maken hebben. 

Ik kocht dit jurkje in de brandstore van Tante Betsy tijdens mijn bezoekje enkele weken terug. 

6 reacties

  1. Gisteren in handen gehad. Helaas niet mijn model maar wel super mooi. Ik was meteen verliefd op deze print maar zowel de jurkjes als het pak zijn geen match voor mij. Gelukkigers er genoeg ander moois.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.