Schitterende zijden kimono’s van Tantilly. Zo combineer je ze!

Tantilly stuurde mij laatst hun nieuwste kimono’s in 6 prints. Ik vind kimono’s echt prachtig. Deze zijdemix kimono’s zijn met hun spectaculaire mouwen, kleurrijke prints en een mooie volant onderaan, echte snoepjes!

Maar ja… hoe draag je ze nou? Daar worstelen we allemaal mee, zeg nou eerlijk. Hier in ons echt wel fiets-landje, met zijn wisselende klimaat, is normaal gesproken ‘praktische’ kleding de meest voor de hand liggende, snel gemaakte keuze toch?

Divana MaxiDress/Kimono – Viva Spain

Een kimono is eigenlijk best wel een ‘spaken-risico’ bij het fietsen, de mouwen hangen tijdens het koken in de pan (of erger: in de vlam) en ja… je bent op het schoolplein tussen de andere ouders al snel overdressed.

GOED! Allemaal geluiden om niet voor de kimono te gaan. Maar… HIJ IS ZO LEUHEUK!!!!! Zo flowy, zo bohemian… Hij ademt vrijheid, vrouwelijkheid en een joy de vivre… Hij laat je roepen “ik wil ‘m, ik wil ‘m, ik wil ‘m!!!”

Ik zal je alvast 5 draagtips geven waardoor je echt veel plezier hebt van jouw mooie nieuwe kimono:

1. To the beach

Dan lig je lekker op het strand en heb je zin in een ijsje… Dan loopt het toch 1.000x gaver als je met je mooie kimono wapperend in de zon & wind komt aanlopen ipv je omgeslagen badhanddoek (vol zout en zand)?!😁.

2. At the party

Op een feest/receptie/theaterbezoek enz enz maak je met een gave kimono eenvoudig en simpel een verpletterende indruk! Draag hem bv op een LBD met hakken voor glamour of op een jeans met colletje voor fancy stoer. En wat dacht je van een beachparty in een wit mini-jurkje, een sandaaltje en een fijne boho-tas?!

3. Go shopping

In de zomer is het fijn om te stralen in een winkelstraat! Draag je denim shorts met je kimono en je bent zowel heerlijk luchtig, als ook niet te bloot gekleed. Of in je zomers witte jurkje! De kimono is superdun en licht: koel als het warm is, en warm als het fris is!

4. Let’s stay at home

En natuurlijk natuurlijk is de kimono heel geschikt als peignoir!!! Lekker net uit je bedje, kimono aan en dan ontbijten. Of ‘s avonds lekker chillen in je kimono! 

De kimono past altijd wel in je koffertje. Echt een fijn reisartikel (okay… als je richting de wintersport gaat wellicht niet😄). 

5. Dress up

Je kan de kimono ook als jurk dragen. Ik zelf zou er niet snel voor kiezen. Er is bij dit model namelijk maar een kleine overslag en in combinatie met de gladde stof, glijdt ie mij te snel open. Met een onderjurkje die gezien mag worden kan het best wel, als jij je daar senang bij voelt. Ik vind de kimono juist vet gaaf op een jeans! 

Divana MaxiDress/Kimono – Green Happiness

Kortom: de kimono is echt wel een item die in menig kast een prima plekje verdient! Ik had al een andere zijden kimono-blouse van Tantilly, maar deze echt exotische variant mag zeker blijven!!! I LOVE IT😍

Divana MaxiDress/Kimono made by Tantilly

Deze waanzinnige Divana kimono’s van Tantilly zijn maar in beperkte aantallen gemaakt in het eigen atelier in India. En, ze zijn one-size. De kimono’s zijn gemaakt van een zijde-mix. Hierdoor zijn ze namelijk veel sterker. 

Ze zijn flink lang; rond de 140cm. Ik ben 1,73m en ze vallen mij ruim op de kuit! Er zal onderling wel wat verschil in lengte kunnen zijn: het blijft mensenwerk. Zowel het opmeten door mijzelf, als ook bij het maken van de kimono’s.

De prijs van deze leukerd is €89,99 en is in 3 prints te bestellen via http://www.tantilly-shop.com. De namen van die 3 prints staan onder de foto’s. Maar, wil je één van de andere prints, stuur dan even een berichtje via mail, een PB (Facebook) of DM (Instagram)… dan regelen zij het supersnel voor je. 

De Divana kimono ‘ethnic print’ kreeg ik van Tantilly voor deze blog.

Divana MaxiDress/Kimono – Ethnic Print Romantica

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.