Een nieuw avontuur met de zomercollectie 2023 van Tante Betsy. Het ging er heet aan toe!

Wat kwam de collectie van Tante Betsy laat in de winkels hè? Alle fans (ik dus ook) zaten te smachten en elk digitaal snippertje informatie werd letterlijk verslonden. Maar eindelijk is dan toch de collectie losgekomen en terwijl ik dit schrijf, zitten we alweer naar de tweede drop te kijken!

Deze blog-serie gaat dus over de eerste drop. Ik kreeg mijn items kort voor ons vertrek naar Spanje, waar wij onze lange vakantie vieren dit jaar. Ik besloot, na stevig wikken en wegen, 2 setjes mee te nemen uit deze drop en dat zijn dan ook meteen de twee items die sowieso mogen blijven!

Dress Lola, Cottage Rose Green – maat S – € 94,95

In Spanje vind je de enige woestijn die Europa rijk is: Bardenas Reales. Een prachtig (en helaas verdwijnend) natuurgebied. Ik vond dit een uitgelezen kans om een fotoshoot te maken van deze mooie Lola Dress!! De print ademt voor mij toch een soort ‘Kleine huis op de Prairie” gevoel uit. Dat past natuurlijk fantastisch in deze omgeving. 

En ook kon ik zo de jurk goed testen op hitte-bestendigheid want jawel: het was er echt behoorlijk warm. We hebben de 30 graden makkelijk gehaald. En! Het was er waanzinnig stoffig! Nou had onze camper daar meer last van dan de jurk gelukkig. Die is stralend mooi gebleven.

De Lola is een zeer populair model van Tante Betsy. Met haar bijna Dirndl achtige halslijn, haar hoge tailleband net onder de buste en de gerimpelde knoopjes-band middenvoor, legt dit jurkje mooi het accent op onze juweeltjes. En dames: we mogen best trots op onze meisjes zijn hoor!

De belijning van het Lola model wordt extra geaccentueerd door de contrasterende bies langs de hals en aan de schouderinzet. Die bies heeft dezelfde kleur als de knoopjes.

De mouwen van de Lola Cottage Rose Green zijn ietsje langer dan veel zomerjurkjes: tot net boven de elleboog. Aan het eind zit een boordje, van dezelfde tricot gemaakt. Hierdoor valt hij mooi. De mouwen zijn zeker niet te wijd en hebben dat keileuke pofje door de rimpeltjes bovenop de schouder.

De Lola is over het algemeen wat langer dan de gemiddelde jurkjes van Tante Betsy. Persoonlijk vind ik dat super. Ik ben zeker niet de langste maar met mijn 1.73m ben ik ook niet de kleinste. Zomers word ik toch gelukkiger als een jurkje overwegend op of zelfs net over de knie komt.

De Lola is een tikje aansluitend qua model. Het rokgedeelte is een A-lijn en loopt vanaf de heup pas echt wijder uit. Hierdoor wil hij nog wel eens strakker op de buik zitten. Toch vind ik het in mijn huidige maat S meevallen hoe strak hij zit. Ik vind hem zelfs prima op maat vallen.

De print ‘Cottage Rose’ vind ik grandioos!!! Zowel in de groene als in de rode variant is het een heerlijk frisse print die je doet verlangen naar de zomer! De ruitjes doen lekker nostalgisch aan en de rozen zijn fel kleurrijk en hebben ook dat romantische gevoel te pakken.

Met deze jurk kom je overal goed voor de dag: zowel op je werk als op een feestje. En jazeker: uitstekend geschikt voor de woestijn! Het tricot is gemaakt van biokatoen met het OEKO-TEX keurmerk. Het hogere percentage elastane dan normaal in deze tricot-mix zorgt voor nog meer rek en draagcomfort. 

Katoen heeft een goed vocht-opnemend vermogen zodat de jurk niet plakkerig aanvoelt bij hitte. Af en toe was het klimmen en klauteren in de woestijn en ook dat ging prima in deze dress.

De stof is niet te dik en zeker niet te dun. Waar Ecovero soms nog wel eens teveel van onze rondingen kan laten zien, zal dit tricot dat niet doen. Ik vind deze stof perfect voor onze zomerjurkjes!

De binnenkant van de stof is wel wit. Ik weet dat sommigen dit niet fijn vinden omdat zij bang zijn voor doorschijnen van het wit wanneer de stof op rek komt of omdat hij dan sneller een waasje zou laten zien. 

Ik denk dat het bij deze dress/print nu niets uit zal maken. Immers, de ondergrond van de print zelf is ook wit. Was wel altijd jouw mooie jurkjes apart van de rest van de was, binnenstebuiten en met een fijnwasmiddel of ecowasmiddel. 

Meten is weten:

Voordat wij vertrokken op vakantie heb ik alle items alvast nagemeten in mijn eigen maat S. Ik doe dit altijd door de kleding plat neer te leggen, zonder op te rekken. Ik gebruik altijd hetzelfde meetlint. Maar het kan best nog verschillen opleveren met andere maattabellen. Er kunnen in de fabricage onderlinge verschillen ontstaan, er kan verschil in meetmateriaal zijn, temperatuurverschillen etc etc. 

Tante Betsy heeft een eigen maattabel en daar wijkt mijn meting dus ook al van af. Mijn OTO is bv. 44cm, de Taille is 38cm maar mijn Lengte is 108cm! Tante Betsy geeft in maat S een lengte van 103 cm…  Goed om te weten: De lengte van de jurkjes van Tante Betsy stijgen zodra de maat groter wordt! Dus soms is een minirokje voor mij, voor iemand in XL juist wel weer op de knie… 

Waar te Koop?

Tante Betsy heeft veel verkooppunten door heel Nederland. Onderaan de website van Tante Betsy (klik) vind je een zoek-tool waarmee je makkelijk een verkooppunt kunt vinden bij jou in de buurt. 

Maar helaas voor ons hebben veel shops voorzichtig ingekocht en zijn sommige items al heel snel uitverkocht. Ook dit jurkje is zo’n item wat razendsnel gaat. Ook de webshop van Tante Betsy heeft niet alle maten meer. Het loont zeker de moeite om eens contact op te nemen met Tante Betsy verkooppunten zonder webwinkel zoals bijvoorbeeld Kloffieleut in Leens of Tuthola in Markelo! Zij hebben wel Facebook en als je op de naam in deze tekst klikt, stap je meteen door naar hun pagina!

Bij dit jurkje koos ik mijn nieuwe MAG Creative Footwear sandalen om erbij te laten zien. Niet alleen omdat ik dit merk supergoed vind passen bij Tante Betsy, maar ook omdat ik deze sandalen makkelijk een hele dag kan dragen, zelfs in ruwer terrein. Nieuwsgierig geworden? Binnenkort beschrijf ik ze uitgebreid in een volgende blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.