Duizend bloemen op jouw outfit… Tante Betsy strooit deze met liefde over je uit!

Ik heb ze niet geteld maar zo naar de print kijkend geloof ik Tante Betsy meteen: Mille Fleurs is een naar de vroege jaren ‘80 neigende print die uit allemaal kleine bloemetjes bestaat in verschillende tinten groen of aubergine (want ook in deze kleurstelling is deze print uitgebracht). Het zouden er zomaar duizend kunnen zijn😃

Ik laat jullie in deze blog een setje zien in de groene tint: het rokje ‘Alps’ en het shirtje ‘Bow’. Het voordeel van een rokje en een bijpassend shirtje is dat je meer outfit mogelijkheden kunt creëren. Samen lijken ze soms net een jurkje. Maar evenzogoed is het4 rokje te gek met andere shirts en draag je de Bow weer super op een broek!

Skirt Alps Accent Mille Fleurs Green – maat S – €64,95

Het rokje is voor mij een nieuw model. Nou ben ik pas recent weer rokjes echt gaan waarderen dus het kan best zijn dat dit model al vaker in een collectie van Tante Betsy heeft gezeten. Ik vind hem in ieder geval erg mooi!

Het is niet de bekende borderskirt. Dit rokje bestaat aan de voorkant uit 3 stroken en het achterpand is één geheel. Hierdoor is de rok wijder en valt ie zwieriger dan de borderskirt zonder dat ie kan opwaaien.

De boord van de skirt is een breed en stevig elastiek wat los in een tricot tunnel zit. Hierdoor moet je wel opletten dat je het elastiek er niet gedraaid in is gaan zitten na bv een toiletbezoek.

De stof van de rok is een wat steviger jersey, gemaakt van biolatoen. De eyecatcher pockets met de Mille Fleurs print zijn gemaakt van Ecovero. Die stof voelt zachter en is ook dunner.

De zakken zijn echt te leuk! Ze zijn op de  rok gestikt en lopen door tot de tailleband. Het zijn prima diepe zakken waar je, ondanks de dunnere stof, je een zakdoekje in kan wegstoppen zonder dat het heel raar aftekent.

Meten is weten

De Skirt heeft een fijne lengte! Met mijn 1.73m en mijn neiging rokjes echt in de taille te dragen, komt de rok toch nog netjes op mijn knie. Draag je graag je rok op de heup, dan is t ie zelfs nog langer! Ik vind de rok heel goed op maat vallen: stevig in de taille zonder te strak te zitten.

Ik heb de rok plat opgemeten en hij heeft een Taille van 36cm en een Lengte van 56cm. Net als de Mille Fleurs print, hebben de rokjes met deze print ook een aubergine variant!

Shirt Bow Mille Fleurs Green – maat S – € 59,95

Ik heb al veel Mille Fleurs topjes voorbij zien komen de afgelopen weken in de fangroepen op Facebook. Toch kom ik het model ‘Bow’ helemaal niet zo vaak tegen. Dat is jammer want dit veelzijdige model verdient echt meer liefde!

Shirt Bow Mille Fleurs Green is een heel vrouwelijk en zomers shirt. Alle item met de Mille Fleurs print zijn gemaakt van het mooie Ecovero jersey. Een heel zachte stof met een perfect vochtopnemend vermogen en dus zeer prettig draagbaar.

Dit prachtige duurzame product wordt in Oostenrijk geproduceerd, van vezels gewonnen uit speciaal hiervoor gekweekte gewassen. Het water en de chemicaliën die nodig zijn om de vezels geschikt te maken voor jersey, worden gespoeld, gescheiden en weer hergebruikt. Hiermee is Ecovero absoluut nog duurzamer dan Biokatoen!

Toch zijn er ook twee nadelen te benoemen van deze stof: het heeft de neiging sneller een waasje te vertonen bij wrijving. Denk hier dus aan bij het dragen van tasjes: kies er eentje uit die glad is en niet schuurt. Tweede nadeel is dat de stof niet echt goed onze minder geliefde oneffenheden te verhullen. 

Dat laatste vind ik trouwens bij deze drukke print en met dit model shirt zelf geen bezwaar: de top is namelijk wel aansluitend maar zeker niet (te) strak. Je kan hem fijn rimpelen over de buikstreek en zo ook een beetje verhullen.

De halslijn van Shirt Bow is een ronde hals met een elastiek in de boord. Je kan hierdoor het shirt op 2 manieren dragen: als een brede ronde hals, de schouders bedekt of…

Een beetje VA-VA-VOOM: De schouders bloot, de mouwtjes iets lager en daardoor super super vrouwelijk, bijna sexy!! Ik vind dat dus echt geweldig: je hebt echt bijna twee shirtjes hiermee.

Maar het shirt heet niet voor niets ‘Bow’: aan de hals zit een kek klein strikje van dezelfde jersey. Dit is een vastgestikt strikje en heeft verder geen functie. Je kan er dus niet je halslijn mee afstellen. 

Bij mij zit het strikje net iets uit het midden. Op de website van TB zie ik hem meer in het midden zitten. Of het een foutje is of niet, dat weet ik niet maar ik ben er heel blij mee. Ik vind het gewoon iets mooier, iets sierlijker.

Shirt Bow heeft een klein raglan mouwtje. Dit mouwtje zit mooi aansluitend om de bovenarm en valt recht. Draag je jouw shirt over de schouder, creëer je toch weer een soort mini-potmouwtje.

Als je dit shirt over je Skirt Alps draagt, vormt hij samen met de zakjes van dezelfde stof en print zomaar 1 geheel en lijkt het net een jurkje. Echt een grappig effect.

Maar ook in je rok gestoken ontstaat een prachtig slank ogende taille waar je je echt happy van gaat voelen. Als laatste variant kan je de ‘French Tug’ doen: voor een klein stukje instoppen en dan achter los over de tailleband draperen. Ook weer zo leuk.

Meten is weten

Tuurlijk heb ik shirt Bow voor jullie nagemeten: Dit doe ik platliggend op tafel. Het was iets lastiger de maten precies te meten omdat de halslijn zo wijd en elastisch is maar dit mat ik in mijn maat S: De OTO is 44cm, de Taille is 37cm en de Lengte is 59cm.

Wat zie je nog meer in deze blog?

De foto’s op deze schitterende locatie in Spanje: San Juan de Gaztelugatxo, zijn gemaakt door mijn partner. Dit schiereiland is altijd al populair geweest maar nadat hier opnames zijn gemaakt van het populaire Game of Thrones serie, is het helemaal een gewilde spot! Wij vertrokken ’s morgens om 08.00 uur om lekker rustig als eerste, voor alle bezoekers aan, de foto’s te kunnen maken. Maar het was nog net te frisjes voor de blote armen. 

Ik besloot dus mijn sleeve piece van LaLamour over mijn mooie shirt Bow te dragen en wat paste deze mooi bij de print! Dezelfde groen zit namelijk ook in het bloemetje. En bij het klimmen droeg ik mijn megamoks van MAG.nl uit de vorige zomercollectie. Ook weer dat lekker frisse appelgroen. 

Pas op het schiereiland, bij het kerkje droeg ik mijn MAG sandalen, de megamok 4071 Forrest. Ze boden namelijk net niet genoeg stevigheid tijdens de steile klim… (vooral het pad naar de 241 treden tellende trap naar het eiland was een pittige helling). Over deze sandalen vertel ik binnenkort meer in een volgende blog.

In de ’studio-fotoshoot’ zie je mij de rok ook combineren met andere schoenen en met het effen shirt Nellie van Tante Betsy. Dit shirt komt nog meer meer in beeld en is ook in print Mille Fleurs verkrijgbaar. Wil je weten waar deze mooie items te koop zijn, naast de Tante Betsy webshop & Brandstore in Oosterbeek? Klik dan HIER!

Voor mijn blogs heb ik deze combinatie mogen houden van Tante Betsy. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.