Met LaLamour de bollenvelden in… Een perfecte outfit voor de Hollandse zomers

Toen ik de bloem- en kleurrijke zomercollectie zag van LaLamour, wist ik meteen waar al dat moois goed tot zijn recht zou komen. Ik kreeg mijn blogsetjes rond de tijd dat de bollenvelden bloeiden, dus besloten wij deze fotoserie bij onze favoriete Noord Hollandse vaste kampeerplekte gaan maken: Mini-camping Helmzicht bij Julianadorp aan Zee! 

Deze kleine camping wordt al jaren enthousiast en gastvrij gerund door Monique terwijl echtgenoot Klaas de scepter zwaait op de bollenkwekerij, .

Op hun velden naast de camping wisselen o.a. tulpen, narcissen, hyacinten etc etc elkaar het hele jaar door af. Het is super interessant om een rondleiding te krijgen over het bedrijf en veel te leren over de bollenkwekerij. Wist je bijvoorbeeld dat zij jaarlijks een aantal velden onder water zetten? Met die inundatie (mooi woord voor het opzettelijk onderwater zetten van lager gelegen gebieden…) kunnen zij op een milieuvriendelijke manier de grond ontdoen van ongewenst onkruid. Heb je al kamperend zomaar uitzicht op een prachtig watergebied.

Ik mocht met toestemming(!) van Klaas en Monique de fotoshoot doen voor de bollenvelden. Één zeer terechte en strenge regel was dat wij niet in de velden gingen staan (dus ook niet op de regels tussen de bedden). De kwekers in deze hele regio hebben een onderlinge afspraak dat er geen foto’s verschijnen op social media waarin mensen tussen de bollen staan. Hierdoor hoopt men ongewenst toerisme (ten koste van de oogst) tegen te gaan. 

Dus lieve lezers: wil je graag foto’s maken van jezelf bij de bollenvelden: 

  • Vraag toestemming van de eigenaar!
  • Ga absoluut niet tussen de bloembedden staan!!
  • Pluk geen mooie bloemen voor thuis: hierdoor wordt de bol onbruikbaar!
  • De bollen zijn de kostwinning van de kweker!

Wat heb ik genoten van al die mooie jurken van LaLamour deze keer. Zelfs bij de prachtige kleurrijke bollenvelden hielden deze mooie jurken zich prima staande. Kom maar eens mee kijken…:

Classic Wrap Dress Marble Black – L € 89,95

Deze Classic Wrap Dress is inderdaad een klassieker. Het model komt al jaren terug in de LaLamour collecties en hij is prachtig. Voorgaande collecties werd de jurk in viscose gemaakt. Dit seizoen koos LaLamour voor biokatoen. Omdat katoen iets meer body heeft komen (in mijn ogen) de plooien vanuit de taille nu veel beter tot zijn recht.  

De Classic Wrap Dress heeft als belangrijkste karakteristiek het dubbele voorpand! Hierdoor valt hij mooi iets camouflerend en de plooitjes helpen daar ook een extra handje bij. 

Het is een overslag-model. De overslag loopt helemaal door naar de zijnaad Het voorpand is 1 geheel dus zonder een naad onder de buste. De print loopt daarom mooi door zonder onderbrekingen. Doordat de overslag zo ruim is qua stof, kan dit jurkje makkelijk gedragen worden zonder een hemdje om eventuele inkijk te voorkomen. Lekker zorgeloos dragen dus!

De mouwtjes zijn aangesloten en vallen over de elleboog. De jurk valt mij met mijn 1.74m keurig op de knie. Ik heb altijd met dit soort modellen met plooitjes in de zijnaad een milde worsteling qua maat. Nu was het met doorpassen meteen duidelijk: ik kon de jurk echt een maat kleiner aan. Dus zit je tussen 2 maten? Kies dan ook een maatje kleiner. 

De kleur heet op de website van LaLamour ‘black’ maar ik vind het zelf een beetje neigen naar antraciet. De knikkers zijn echt te gek! Zelf heb ik er als klein meisje veel mee gespeeld. Nostalgie ten top. En ook vet toch, een keertje geen standaard stippen?!

Ik heb de jurk plat gemeten en kwam in maat L op de volgende afmetingen: OTO 49 cm, taille 44 cm en de lengte van schouder tot zoom: 107 cm. Deze beauty komt dit jaar in de Marble-print in 4 kleuren. Ook is de Classic Wrap Dress te koop in een effen variant, ook in 4 kleuren!

Zipper Dress Dutch Green – L € 99,95

De verrassing dit seizoen voor mij was dus echt de Zipper Dress! Voor het eerst vond ik hem super staan. Dit komt in mijn ogen vooral doordat het nieuwe biokatoen waar LaLamour mee is gaan werken, prachtig soepel valt. Mijn idee is dat een zipper snel wat stijfjes valt en het A-lijntje van deze jurkjes is over het algemeen minimaal. 

De rits van dit jurkje is er eentje die aandacht verdiend! Hij is niet te lang en hij is werkelijk perfect van kleur!! Wat blendt hij mooi in bij de print. En ook fijn: hij stopt halverwege de buste waardoor je niet zo’n raar bobbeltje krijgt aan het eind van de zipper. Dat gebeurd dus wel vaak bij tricot jurkjes waar de rits eindigt op het buikgedeelte. Ook vind ik het ritsslotje erg leuk: een metalen ringetje!

De Zipper Dress heeft een mooi retro opstaand kraagje. Hij is niet te groot en omdat hij wat body heeft, is dat maar goed ook. Anders zou ik het wel storend vinden. De mouwtjes zijn aangesloten en eindigen net boven de elleboog. Kipfileetjes worden keurig in bedwang gehouden. Verder valt de jurk fijn op de knie.

De jurk heeft in het voor- en achterpand twee bijna niet opvallende lengtenaden om de snit extra mooi te laten uitkomen. Het is een A-line model maar hij is minimaal. Door de langnaden komt de taille er toch echt wel goed uit. De print is wederom oogverblindend mooi! Ik heb wel wat met groen en met nostalgie. En stiekem trekken de mandala’s in de print het dessin weer helemaal terug in het nu.

De Zipper Dress Dutch is in maat L platgemeten: OTO 48 cm, de taille is 46 cm en de lengte is 106 cm. Denk er aan: het opmeten is handwerk en kan soms afwijken. Ik probeer het zo zorgvuldig mogelijk te doen maar er kan soms best een kleine afwijking voorkomen natuurlijk.

De Zipper Dress komt dit seizoen in 3 verschillende prints: in deze mooie Dutch print, in de Rose print en in de Marble print. In de webshop van LaLamour vind je ze allemaal en wil je liever bij een stenen winkel kijken? Op de website van LaLamour vind je ook een lijst met verkoopadressen!

Zipper Dress Kangaroo Plain Red – XL € 89,95

De andere Zipper Dress die LaLamour in de collectie heeft is een geheel nieuw model! Deze Zipper Dress Kangaroo heeft het echte klassieke polokraagje met een accentrandje en… jawel hoeraaaa! Een buidelzak… Kortom, een lekker sportief model.

Ook de mouwen en de randen van de pocket hebben het o zo bekende boordje die je vindt bij polo’s. Het is een gebreid randje waardoor de buidelzak fijn in model blijft en de mouwtjes niet gaan lubberen. De rits is bij dit model iets langer en eindigt waar de buidelpocket begint. De mouwen vallen over de elleboog. Ook fijn bij iets frissere zomerdagen.

Ik vind deze zipper jurk wat kleiner uitvallen dan de bekende zippers van LaLamour. Ook verbloemt een effen jurk zelden onze curves. Ik draag deze jurk dan ook in mijn vertrouwde maat: XL. De Zipper Kangaroo is ietsje korter en valt ie op en bijna boven de knie.

Het jurkje is gemaakt van het GOTS gecertificeerde biokatoen dus weet je zeker dat bij de productie van dit jurkje zowel zorgvuldig als eerlijk is gewerkt: vanaf het inzaaien van het katoen t/m het afknippen van het laatste draadje wordt de productie gecontroleerd. Goed voor het milieu en goed voor de mensen die onze mooie kleren maken.

De kleur rood is erg moeilijk goed te vangen met mijn camera. De detailfoto van de rits laat de kleur het beste zien. Deze nieuwe Zipper Dress komt in 3 kleuren: Groen, Rood en Blauw. De OTO is bij maat XL 50 cm, de taille is 46 cm en de lengte is 105 cm.

Long Dress Venus – XL € 109,95

Daar is t ie hoor: de VA-VA-VOOM Dress van 2021!!! Wat een knaller van een beauty is dit geworden. Ik vind de maxi dress van LaLamour sowieso elk jaar een droom maar nu hebben zij zichzelf toch echt overtroffen hoor!

Niet alleen is de Long Dress gemaakt van het huid-knuffelende MicroModal, de print Venus is zo onwijs mooi… Ik heb eerst rustig zitten kijken naar de vele verrassende details in deze print. Engeltjes, vlinders, kant, bloemen en prachtige luchtpartijen… Het kan bijna niet op! Wel heel fijn dat voor de steunkleur Taupe is gekozen. Daardoor blijft de jurk echt classy ipv van tacky!

De Long Dress heeft een mooie overslag. Doordat bij dit model de overlag niet tot de zijnaad loopt maar halverwege het voorpand, is het decolleté groter. Mijn meisjes passen er prima in (cupmaat C) maar als jij een grotere buste hebt, zou je er wellicht liever een hemdje onder willen dragen. Maar… houd je van een beetje stout? Draag dan een mooi ‘Marliesje’ onder deze jurk.  

In mijn vorige blog beschreef ik al waarom LaLamour gekozen heeft voor MicroModal i.p.v. het bekende viscose. Klik nog even op de link als je het nog wilt teruglezen. Ik ben onwijs blij met de keuze voor deze stof! En wat valt het mooi zeg… Dit is een jurk waar je de zomer in wilt wonen!

Ik koos voor deze jurk mijn bekende maat XL. Ik schreef al dat ik tussen twee maten in ben gekomen na het verliezen van enkele kilo’s deze tweede lockdown. Maar zo’n sluik vallende jurk komt in de XL weer prima uit. De OTO is 49 cm, de taille is 43 cm en de lengte is 150 cm. Deze mooie Long Dress is ook verkrijgbaar in de print Wave. Ook die uitvoering is gemaakt van MicroModal.

Links:

Ik wil Monique en Klaas Hoogschagen van Camping Helmzicht enorm bedanken voor hun gastvrijheid en hun medewerking om deze blog mogelijk te maken. 

In deze blog draag ik mijn Clumpy’s van Cwears. Beiden draag ik in mijn eigen maat: 40.

De bloem-accessoires in deze blog zijn privé bezit en zijn van Urban Hippies

Voor deze blog heb ik de Zipper Dress Dutch Green gekregen. 

9 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.