Een bonte avond in Het Winkelhuis Leens👗👗👗

‘Witte Wieven’ zijn al sinds mensenheugenis aanwezig in het noorden en oosten van ons land. Maar op deze laatste avond van september werden plots een groep ‘Bonte Wieven’ gespot in het anders zo vredige dorpje Leens in Groningen. Ze cirkelend rondom en in het pand aan de Jan Zijlmansingel 2. En ze kwamen er na enkele uren met veel gekakel en nog bonter weer uitgezwermd…

Het zou zomaar een klein nieuwsitem in Het Dagblad van het Noorden kunnen zijn hè? Maar het was de kledingparty die ik samen met Douwien van Kloffieleut heb georganiseerd. Ruim 20 fantastische vrouwen reageerden op de oproep en we hebben er letterlijk een dolle boel van gemaakt!

De kledingparty kwam op het best mogelijke moment: merken als Tante Betsy, LaLamour, Surkana en Backery Ladies hadden net de nieuwste collecties uitgeleverd (en waarvan Douwien prachtig had ingekocht); het weer was net omgeslagen, de herfst was volop begonnen en het was voor velen het eerste shopuitje sinds corona!

Wat hadden we er een zin! Iedereen vloog meteen de rekken in en overal stonden we te passen en te bewonderen: niet alleen ons eigen spiegelbeeld, maar ook elkaar❤️. Er was bijna geen tijd voor koffie en het zelfgebakken meegebrachte lekkers😁. 

Douwien en Leontien renden zich de benen onder de kont vandaan om iedereen te helpen, foto’s te maken en af en toe de boel weer bij elkaar te harken. Maar wat konden we fantastisch slagen! Ook werd de toffe Tante Betsy plu☔️ verloot die ik eigenlijk zou krijgen als ‘organisator’ van de kledingparty. Er huppelt weer een heel blij jurkenzusje met deze gave collectors-item door de regen😄

Douwien doet deze party’s graag en vaak. Wil jij er nu zelf ook één organiseren, neem dan zeker even contact op met Kloffieleut. Nodig een groep vrouwen, vriendinnen, collega’s, familie etc etc uit en je hebt een heerlijke avond in Leens. En, zeker ook leuk, degene die de party regelt krijgt DE TB paraplu (zolang de voorraad strekt) en mag zelf kleding uitkiezen t.w.v. 10% van de omzet van die avond!!!

Naast kleding, gave boots en accessoires van Kloffieleut, vind je in Het Winkelhuis ook prachtige vintage items, mooie wol, natuurtheeën, verzorgingsproducten van geitenmelk, prachtige ambachtelijke items en (betaalbare) kunst enz enz. 

Het Winkelhuis is een vereniging van 17 zelfstandig ondernemers die samen 1 winkelpand vullen en draaien. Na 8 jaar ‘tijdelijk’ naast de Jumbo in Leens te hebben gezeten zijn ze sinds januari 2021 op hun vaste nieuwe stek gekomen. Een lastige herstart zo midden in de lockdown maar ze hebben het gered en gaan vol enthousiasme de toekomst in!!

Douwien zit met haar Kloffieleut nu 6 jaar bij deze vereniging. Daarvoor zat ze in stad Groningen. En gezien hoe zij staat te stralen in Het Winkelhuis, de passie die van haar afspat als zij over de vereniging verteld en de tomeloze inzet die zij stopt in dit mooie concept (wat ook de dorpelingen hebben gemerkt en gewaardeerd), denk ik niet dat zij ooit nog terug wil naar een eigen solo-pand😍

Leens ligt voor velen zeker niet naast de deur. Dat merkte ik ook hahaha. Vanaf Zwolle blijkt het zeker 1.45 uur rijden te zijn. Ik besloot daarom met mijn camper te gaan en samen met Ellen (van Ellenstyll) hebben we gezellig in de herfststorm gekampeerd🍂🍁🍄. 

De omgeving is hier prachtig. De dorpjes te leuk en te lief. De natuur (Waddenzee, Lauwersoog, maar ook bv Pieterburen) zijn dichtbij. De omgeving kent ook veel B&B’s dus een te gek weekend is met een handomdraai georganiseerd! 

Deze blije blogger ging aan het eind van de avond met twee prachtige jurken naar huis. Die laat ik jullie in mijn volgende blogs zien 😘😘

Links:

6 reacties

  1. Wat een gezelligheid! Ik zou me daar denk ik ook voelen als een kind in de snoepwinkel, wat veel moois zie ik alleen al op je foto’s! Ik werd ook meteen helemaal enthousiast van het jurkje op de eerste foto, waarmee je deze blog opent. Waar is die van? Waar kan ik die evt. bestellen? Fliefd! ❤

    Geliked door 1 persoon

  2. […] In de vorige collectie kwam deze sportieve dress voor het eerst in de picture. In mijn blog (klik hier voor de link) beschreef ik hem uitgebreid en vooral waarom deze Zipper Dress wel geschikt is voor mij. Toen kwam hij nog in 3 effen uitvoeringen. Deze winter komt hij in 2 prachtige print uitvoeringen. Kloffieleut heeft gekozen voor de Kangaroo Zipper Dress in de bloemenprint. Wel heeft zij de prachtige haak/breiprint gekozen in die geweldige Jumpsuit!! Ik liet deze in mijn vorige blog al zien (klik hier) […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.