LaLamour’s basic items combineren: kinderspel!

Als één ding ons de LaLamour wintercollectie wel heel gemakkelijk maakt, dan is het wel het combineren. Enkele combi’s heb ik in de vorige blogs al laten zien. Nu, met de Pants Plain en Blouse Dress Plain, kan je helemaal los gaan! De combinatiemogelijkheden zijn zo veelzijdig omdat de ‘plain series’ altijd enorm tijdloos zijn. Eenmaal in je bezit moet je ze dus nooit meer wegdoen: they will simply never be outdated or out of style!

De Plain basic items van LaLamour zijn deze collectie allen gemaakt van het heerlijke micromodal. Ontzettend zacht en glad materiaal en zo mooi vloeiend vallend. Het is geen dikke stof maar warm genoeg voor onze winters. Wel tekent deze stof ietsje meer. Maar voor mij is dat niet hinderlijk en met goed passend underwear al helemaal geen probleem. Het is ook absoluut duurzaam geproduceerde stof, wat ik al beschreef in een oudere blog (klik hier). 

LaLamour Pants Plain Black – XL

Al sinds het uitkomen van dit model broek, heb ik hem in mijn kast gehad. Een heerlijk model dat elk seizoen in de collectie zit. Deze winter is hij in (jawel!) 9 uitvoeringen. 4 broeken met print, uitgevoerd in een fijne dikke biokatoen jersey en 5 effen broeken uitgevoerd in het micromodal wat ik hierboven al beschreef.

Ik besloot voor de effen zwarte broek te gaan. Het deed mij enorm terug verlangen naar mijn jeugd: 

“Ik was die jongen met die vage blik”. 

(Toontje Lager – Stiekem met je gedanst)

New wave noemden we dat: helemaal in het zwart; wijde broek met smalle pijpen en zo’n kort jasje erop. Je droeg er enorme zwarte punto’s onder (of Madness schoenen) en uiteraard een coup ‘ontploft matras’. En dan op de dansvloer met een moeilijk gezicht dubbeltjes zoeken op de grond, maaiend met je armen hahaha.

Maar zonder gekheid: ik hield van mijn zwarte broeken en nu is daar dus LaLamour met haar topper van een Pants. Tegenwoordig draag je ze uiteraard in een andere stijl,… wat zeg ik, stijlen! Met een sjieke blouse kan je zo aanschuiven aan het kerstdiner. Met een lekker kek hemdje kan je de dansvloer op.

Ik heb gecombineerd met de Cardigan Drop Black/Green. Hiermee creëer je een lekker warm daily outfitje dat het prima doet op je vrije dag maar ook op je werk. Ook heb ik mijn eigen zwarte LaLamour High Neck Loose Shirt erbij gepakt zodat het weer een fijn relaxt setje wordt. Beetje stoerder ook. 

Ik vind persoonlijk zo’n wijde broek niet geschikt voor hoge boots: je krijgt dan toch een beetje een drollenvanger model. Maar enkellaarsjes of platte schoenen/sneakers doen het wel super. Of een pump uiteraard maar die heb ik niet of nauwelijks. De zomerse Clumpy’s kan je er wel weer tof onder dragen. Die vind ik ook wel gaaf met een zwart kousje (of een huidkleurig pantysokje).

Om het plaatje compleet te maken, combineer ik deze broek ook met de prachtige en veelzijdige Blouse Dress Plain Aubergine. Ik liet deze al zien in mijn eerst blog uit deze serie: de Granny Dress. 

En toen ik de laatste look voor deze blog had gecreëerd kreeg ik spontaan een compliment van mijn jongste zoon: “Gaaf mam!“ Nou, voordat je 19yo zoiets zegt… Best wel trots dus. Door de lage zwarte schoen wordt het een soort preppy outfit.

Door de blouse los te hangen en enkellaarsjes te dragen of met hakjes, zijn dezelfde kledingstukken totaal niet preppy meer, maar juist meer artistiek feminien. Wel strik ik dan het koordje achter op de rug om zo niet de taille te verliezen. Anders wordt het zo’n massief geheel. Normaal is wijd op wijd sowieso massief maar door de vloeiende stofsoort kan het nu erg goed.

Wat ook heel fijn is: de LaLamour broeken zijn onwijs prettig bij yoga! Je hebt die zachte, niet knellende hoge band in de taille en heel veel bewegingsvrijheid zonder dat je haakt achter de stof. Immers, de pijpen zijn mooi smal en aangesloten. De lengte van de broek is perfect: ik houd voldoende stof over zonder dat dit stoort. Ik ben zelf 1.74 m. lang en alle broeken van LaLamour in de maat XL hebben een binnenbeenlengte van 79 cm. De tailleband meet 43 cm. 

LaLamour Blouse Dress Plain Aubergine – XL

Nou, daar is de jurk dan, die ontzettend veelzijdige en mooie JURK! Want ja heus: Margit Pronk heeft dit model toch echt ontworpen als een jurkje. Kom ik weer lekker eigenwijs uit de hoek door hem de hele tijd te combineren met allerlei andere items. 

Je kan wel stellen dat je voor de prijs van één, meerdere kledingitems koopt. Ga je voor deze dress, dan is het is wel even zoeken op de site van LaLamour. Stiekem staat hij een beetje verstopt: namelijk bij de blouses. En grappig genoeg: dit model komt ook in die prachtige bloemenprint ‘Bouquet’ en die staat dan wel weer bij de jurken! Let er wel op: de bloemenprint is alleen in de biokatoenen tricot gemaakt. Die valt dus iets minder vloeiend van de micromodal effen jurkjes.

De Blouse Dress is niet superlang, hij valt mij echt boven de knie. Dat vind ik ’s winters echter geen probleem: ik draag dan graag een fijne legging of dikke panty/maillot. De onderkant loop rond, dus bij de zijnaad is de jurk wat korter. Alle Blouse jurken hebben en striklintje als ceintuur. Ook zijn de knoopjes weer van die mooie glanzende parelknoopjes in de kleur van de stof, net als bij de cardigans.

Het model van de Blouse Dress is een wijder vallend model en met een A-lijn. De taille creëer je met het strikceintuurtje of met bijvoorbeeld een wikkelceintuur. Zo’n lange leren riem met die gaten erin vind ik ook erg gaaf bij dit soort jurkjes. De jurk heeft verder nog een klein reverskraagje en een v-halslijn. 

De mouwen zijn niet te strak op de bovenarm en vallen nauwsluitend op de pols. Door de fijne rek in de stof kan je ze ook lekker een stukje over je hand trekken of omhoog schuiven (doe ik beiden graag). Ze zijn mooi lang dus ook met langere armen heb je geen blote polsen.

Deze jurk komt in 4 effen kleuren + de bloemenprint. Ik heb hem uiteraard voor jullie opgemeten in mijn maat XL: De OTO is 56 cm, de taille is 49 cm en de lengte is 97 cm. Voor de mooiere pasvorm heeft de Blouse Dress ook twee coupenaden.

Waar te Koop?

LaLamour heeft over heel Nederland verkooppunten, maar ook in Duitsland, België, Frankrijk en Denemarken. Freule Oldenzaal, Bij Tante Pollewop, So Much Fashion, Rok & Billy en E-Ster zijn zomaar enkele (web)winkels die LaLamour in de collectie hebben. Maar er zijn er nog veel meer. Via deze link (KLIK) vind je een lijst met verkoopadressen. En sinds dit jaar heeft LaLamour ook zelf een webshop. Klik HIER voor de link naar hun eigen webshop. Ook vind je hier de actuele prijzen van de getoonde items!

In deze blog draag ik wederom diverse eigen schoenen. Je ziet mij de Clumpy’s van Cwears dragen, de Empressboots van MAG Creative Footwear en de La Pintura Boots van Boeties en de Carina Black Ten Points schoenen van Diezijner.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.