Ode aan ‘the Queen of Mix & Match met Blutsgeschwister‘❤️

Toen ik aan het begin van dit fashion-seizoen weer afspraken maakte met Bouke van de webshop ‘Bij Tante Pollewop’, wist ik meteen dat ik jullie graag mooie Blutsgeschwister items wilde laten zien. 

Dit seizoen namelijk, missen de fans van dit creatieve Duitse fashionlabel hun vaste en evenzo creatieve blogster The Color Of Joy. Door Long Covid moet Joyce een poosje noodgedwongen stoppen als blogster. Maar gelukkig is zij wel weer terug op social media. Ik ga voor 1 keertje mixen en matchen zoals Joyce dit doet, maar wel op een ‘Caro’ manier.

Sinds Bouke 3 jaar geleden haar webshop oprichtte, heeft zij in haar shop mooie labels die allen duurzaam produceren (met oog voor mens en milieu). Dus ook Blutsgeschwister is vanaf de start een vast en sterk merk in haar collectie. Ik zelf ken dit label (en de hoge kwaliteit ervan) al meer dan 11 jaar en weet dat zij al evenzo lang maat- en kwaliteit stabiel zijn.

Blutsgeschwister seizoens thema’s

Ik laat in deze Mix & Match blog 3 schitterende items zien van Blutsgeschwister: 

 • De Shift Dress Mod a Hula, Sweet Red Hearts
 • De Cardigan Wunderbare Wunderware, Merry Cherry 
 • De Cotton Legging Totally Thermo, Cheeky Cherry

Wat meteen opvalt is dat de namen van de items net zo creatief zijn als de prints! Blutsgeschwister verdeelt haar collecties in verschillende thema’s. Deze mix & match komt uit de thema’s ‘Farm of Calm’ en ‘Damensalon’. Beiden zijn de eerste drops van Bluts dit seizoen.

Maatadvies

Alle 3 de items zijn gemaakt van organic cotton. De pasvorm van Blutsgeschwister is al jarenlang zeer stabiel en klopt bij mij altijd: mijn vertrouwde XL is perfect. Dit maakt bestellen van dit label bij webshops zoals Bij Tante Pollewop heel gemakkelijk: weet je jouw maat, dan past het gewoon. 

Omdat ik bij Bouke alle items heb gepast en gefotografeerd, heb ik geen afmetingen gemeten. Maar wees gerust: je kan Bouke altijd een berichtje sturen, via mail of via de socials. Zij meet met alle liefde een item even voor je na.

Shift Dress Mod a Hula ‘Sweet Red Hearts’❤️

De Shift Dress Mod a Hula is gemaakt van een mooi fijn breisel. De stof is heel zacht en zeer prettig draagbaar. Zeker niet te dun of te dik en het verbloemd absoluut eventuele oneffenheden. 

De print is: leuke kleine hartjes all over! En de kleuren zijn door en door! Bouke heeft dit jurkje ook in de blauwe hartjes! Het model is een a-lijn met een opgestikt tailleband. De mouwen zijn 3/4, niet te strak en met een handig splitje. De boord is een beetje een boothalsje. 

Voor mij is de lengte heel fijn: hij valt midden op de knie (ik meet 1.74m.). Voor de prijs, € 99,95 krijg je een jurkje van hoge kwaliteit. Hij is in meerdere seizoenen van het jaar goed draagbaar. 

Cotton Leggings Totally Thermo ‘Cheeky Cherry’🍒

Ik mix de hartjesprint met de supergave kersenprint. De Totally Thermo Leggings ‘Cheeky Cherry’ is een heerlijk dragende legging. De leggings van Blutsgeschwister zijn naar mijn mening sowieso altijd één van de beste leggings die je kan krijgen. 

Laat de naam ‘Thermo’ je niet afschrikken: het is wel een wat dikkere tricot dan de gewone zomer leggings maar zeker niet zo dik als de winterleggings. Op frisse dagen perfect aan de benen dus.

De kersen zijn stoer simplistisch en de kleuren zijn een wat koelere en hardere groen & rood. Het wit is meer gebroken wit dus niet zo’n kille tint. Ik vind hem lekker stoer zo bij de lieve minihartjes van de jurk.

De beenlengte is voor mij prima. Hij eindigt netjes over de enkel en kruipt niet op. Ook vormen er bij langer dragen geen knieën in de stof. Afzakken doen Bluts leggings bij mij ook nooit dus ik kan je hem zeker aanraden. 

Ik draag de leggings in maat XL en deze thermo leggings kost €49,95.

Cardigan Wunderbare Wunderware ‘Merry Cherry’

En, als je dan kersjes op de benen hebt, hoe leuk is het dan dat ze ook weer terugkomen op je vestje?! Op de Cardigan Wunderbare Wunderware ‘Merry Cherry’ zit aan beide kanten van het voorpand een kersentros met bloesem en zwaluwen geborduurd. 

Het vestje is van een dikkere tricot met ribbels. Hij voelt lekker stevig aan, geen flubber-model. De mouwen zijn 7/8 en aan de wijde kant. Hij sluit met kleine knoopjes en een striklintje van dezelfde stof. Er zit geen kraagje aan het vestje. Ik vind dat een pluspunt: het draagt prettiger over een blousje en in de zomer is het niet te warm in de nek.

Dit tijdloze vest draag ik in XL. En voor de prijs van € 119,95 ben je jarenlang ‘in style’ en lekker warm. Het organische katoen maakt het een goed draagbaar item in de zomer.

Kijk eens lekker rond op de webshop van Bouke. Ik laat je de komende tijd naast Blutsgeschwister ook nog 2 andere labels zien! En wil je veel leren over combineren met Bluts? Bezoek dan Joyce eens op haar website of haar socials. Ik zet de linkjes hieronder. Oh, en vind je mijn nieuwe sandalen (de MEGAMOK 4011 RED PEARL ) ook zo gaaf?? Ze zijn van MAG.nl en in meerdere kleuren verkrijgbaar. Ook daarvan plaats ik de link😉

Links

14 reacties

 1. Nou joh ik ben er stil van, wat ontzettend lief van jou, dank voor je mooie en lieve woorden 🥰
  Deze set is echt mega! Deze jurk en legging staan zeker nog op mijn lijstje, mits de jurk lang genoeg is ❤️ 🍒 zijn altijd goed.
  Die mags staan er inderdaad waanzinnig bij😍
  Nogmaals bedankt lieve Caro 😘

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een leuke blog weer Caro! Heb dezelfde ervaring met Blutsgeschwister wat betreft maatvastheid en kwaliteit-wat is het een leuk merk! En ja we missen Joyce en haar prachtige combinaties van al het moois van Blutsgeschwister heel erg. Dus super lief dat jij haar even in het zonnetje zet. Want Blutsgeschwister=Joyce=Blutsgeschwister ❤️🙏

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik miste Joyce al, maar had gemist dat ze ziek was. Vanaf hier: van harte beterschap! Ik ben gek op Bluts! Toen ik in de nieuwsbrieven van hen zag dat er een poedelcollectie zat aan te komen, begrijp je dat ik dagelijks mijn inbox in de gaten hield. En inmiddels ben ik dan nu ook de gelukkige eigenaar van een poedeltjesjurk, een paar poedelsokken en een poedeltjesheuptas. Mijn hulphond weet nog steeds niet zo goed of ze nou jaloers of vereerd moet zijn. 😀

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.