Geweldig lopen op hakken deze zomer? MAG.nl belooft het…

Na mijn bezoek bij MAG Creative Footwear afgelopen maart in Roosendaal, had ik ze al gezien maar waren ze nog niet in Nederland: De Empress Mary Jane style bandschoen Whipped Cream. De schoen die belooft wat de titel zegt: geweldig lopen op hakken deze zomer.

Na wat geduld kwamen de prachtige Empress Whipped Cream bandschoentjes eindelijk aan. Wat zijn ze mooi! De lichte kleur zool en de romig witte tint van het leer maken het een romantisch en ook wel een stout schoentje. Ik mocht ze gaan uittesten en dat heb ik uitgebreid gedaan.

Pasvorm

Allereerst de pasvorm: bij schoenen helemaal het belangrijkste vind ik. Ik heb op zich een redelijk normale tot iets brede voet. De leest van de Empress schoenen is smaller dan de Megamok leest. Deze laatste, het beroemdste model van MAG.nl, is zeer geschikt voor ook de bredere voet. De Empress leest niet. Ik vind de zool smal vallen.

Ze passen mij wel maar ik heb niets over in de breedte. Ik heb wel een maat kleiner gekozen dan de Empress winterboots. Dit komt omdat ik deze Mary Jane’s toch vooral met blote voeten ga dragen. De schoenen zijn verder ook langer dan gebruikelijk. Voor alle details klik dan hier voor het bijpassende maatadvies.

MAG.nl heeft een uitstekend retourbeleid: zowel verzenden als retouren is gratis. Zij begrijpen dat het bij schoenen echt afhangt van de passing. Ook accepteren zij retouren zeer ruimhartig. Ik vind dat bijzonder fijn maar ook noodzakelijk. Immers: MAG schoenen zijn uitsluitend online te koop bij de webshop. En op de leukste weken van Nederland (zie laatste alinea)

Kleur

De Empress Mary Jane Style Bandschoen is verkrijgbaar in 3 kleuren. Ik koos voor de Whipped Cream. Daarnaast is hij uitgekomen in Black en in Bruin (meer brons als je het mij vraagt). Ik vind de Whipped Cream (zacht beige) een superleuke kleur. Hij lijkt saai maar hij is juist lekker quirky… Bijzonder en eigenzinnig. Ondeugend en toch lief. Nou, dat past prima bij praktisch al mijn outfits.

Materiaal

De schoen is gemaakt van het natuurlijk gelooid Viagretta leer. Er wordt minder water of chemicaliën gebruikt tijdens het looien. MAG.nl staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen dus goed voor mens en milieu. Het leer, de grondstoffen voor de zool, de bijproducten zoals gespen, ringetjes etc. komen allemaal uit Portugal, Spanje of Italië. Niets komt uit lage loon landen en de schoenen zijn allen handgemaakt in Portugal. Dus je betaald er wellicht iets meer voor maar je krijgt een eerlijk product.

Het leer is zacht maar stevig. Je kan er probleemloos met blote voeten in lopen. Nergens schuurt de schoen op de huid. De binnenzooltjes zijn los en kunnen eruit gehaald worden voor een eigen zool. De buitenzool is lekker zacht en bouncy. Je loopt geruisloos op veertjes hahaha.

De zool heeft een opstaand randje Hierdoor loopt de schoen weinig wijd uit. Wel een klein beetje natuurlijk: leer zal zich gaan zetten naar de voet, maar je gaat niet naast de zool lopen zeg maar (wat je wel vaak ziet bij soepel leren schoenen zonder steun).

De bandsluiting is met een gesp en met 5 gaatjes in de band. Daardoor past de schoen altijd goed op de wreef. De gesp zit aan een stevig elastieken lus dus beweegt de band mooi mee bij het lopen. Dit verhoogt het draagcomfort aanzienlijk!

De netto hakhoogte is 4 cm. De zool zelf is 24 mm. hoog, de hak is 64mm hoog. Je loopt dus optisch op een gave hoge hak van 6 cm maar stiekem loop je lekker maar op 4 cm.

Draag ervaring

De afgelopen weken heb ik de Empress Bandschoen uitgebreid gedragen en getest. Ik heb ze niet meegenomen op mijn vakantie omdat ik niet verwachtte dat ik daar nu echt op hakken zou gaan lopen. Maar voor en na mijn vakantie ben ik regelmatig op pad gegaan met mijn ‘Mary Jane’s’.

De Empress is onmiskenbaar een high heel shoe. Maar net als MAG.nl zegt: comfortabeler dan dit wordt het niet. De brede chunky hak is heel stabiel en maakt lopen zeer comfy. Je kan veilig landen op je hakken zonder te wankelen. Ze zijn zelfs een beetje bouncy.

De schoen heeft, zoals reeds gezegd, een smalle leest. Ik moet deze schoen ook echt even inlopen. Zomaar weglopen zoals op de megamoks zit er dan ook niet in. De smallere leest is voor mij ook even wennen. Uiteindelijk dragen ze, zeker voor een hoge hak echt prettig. Ruimte genoeg voor de tenen ook. Je schuift niet naar voren dus geen geknel in de punt.

De rand van de schoen op de wreef is mooi zacht en rond afgewerkt. Ik was een beetje bang dat het zou drukken in de wreef maar dit gebeurde niet. Ook in de schoen voelt alles lekker zacht en loop je zonder druk of schuurpunten.

Als ik 1 puntje van kritiek mag noemen: de schoen zou voor mij wel 1 tikkie breder mogen. Dan zou ik er zeker veel lange afstanden op kunnen lopen. Laat ik het zo zeggen: een hele werkdag of een rondom huis dag is voor mij helemaal prima met deze schoen. Een feestje? Kom maar op. Stad bezoeken? Ja, het kan maar ik zou het niet als eerste optie kiezen.

Ik heb een lastig stel voeten. Ze zeuren gauw, miepen vaak en protesteren regelmatig. Ik heb zelden schoenen die probleemloos lopen dus in dat licht bezien zijn deze grappige een lieve schoenen echt een aanrader. En heb je nu smallere voeten dan gemiddeld? Dan zou ik zeggen: gauw inloggen bij http://www.mag.nl en schaf jezelf zo’n mooi paar aan!!

Waar te koop?

De Empress ‘Mary Jane Style’ Whipped Cream shoe is ook een online-only product van MAG.nl. Deze coole schoentjes kosten € 139,90. En je krijgt er superleuke sokjes bij. Ik heb al meerdere edities MAG sokken en ben er elke keer weer zo blij mee.

Lees ook echt uitgebreid de maatadviezen en meet je voeten goed na. Bij twijfel kan je gerust even bellen. Soms maken klanten ook een live afspraak in Roosendaal. Dat kan ook. Wil je toch liever live de schoenen bekijken, passen en vergelijken? MAG.nl staat in principe jaarlijks op 2 grote beurzen: de Margriet Winterfair in de Branbanthallen en de Libelle Zomerweek in de Haarlemmermeer Expo.

Deze laatste beurs start al heel snel: van 19 t/m 25 mei a.s.!!! Ik ga de laatste twee dagen zelf ook meehelpen in de stand van MAG. Dus als je nog kans ziet, kom dat zeker even langs. Ontdek de beursaanbiedingen, ontmoet de fantastische mensen achter het label en passen passen passen… Hoe gaaf is dat?? En wie weet zien wij elkaar dan ook!

Links:

Ik kreeg de Empress Whipped Cream van MAG.nl om ze te reviewen in mijn blog. In deze blog draag ik o.a. mijn MARGOT MWM jurkjes (een label ruim verkrijgbaar bij o.a. So Much Fashion te Heerenveen)

10 reacties

 1. Wauw ik vind deze echt super mooi!! Perfecte mix tussen schattig en stoer 😁
  Kan ivm rugklachten echt geen hakken dragen, maar anders had ik deze zeker toegevoegd. Nu hou ik het bij mijn fijne MAG sandalen 😊

  Geliked door 1 persoon

 2. Fijn en weer lekker uitgebreid beschreven Caro! Met prachtige foto’s. Zo krijg je echt een goed idee van de schoenen.
  Mary-jane style zijn al jaren mijn favoriete model schoenen; ik vind dat zó leuk! Ik heb er nu een paar paar van Art, maar ik houd dit zeker in m’n achterhoofd 🤗👌🏻.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hé Caro, Ik heb deze MAGs gekocht door jouw enthousiaste verhaal. Ze zijn echt geweldig en zitten super lekker. Daarvoor dank. Mijn dochters vinden ze ook ‘OMG vet’ en willen ze graag dragen. Heb ze maar de site gestuurd, dan kunnen ze hun eigen schoenen kiezen. Groet’n uut Grunn 🍃🌸🍃

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.