When Tante Betsy goes Seventies at So Much Fashion… That’s Groovy✌️

pinafore (colloquially a pinny  in British English) is a sleeveless garment worn as an apron

(Wikipedia)

De Pinafore bestaat al eeuwen. Eerst vooral functioneel om de (onwasbare) kleding te beschermen. In de jaren ‘60-‘70 kreeg de overgooier zijn plaats in het straatbeeld als fashion statement: het werd een funky overgooier, meestijds boven de knie en gedragen over een blouse of een pullie. 

Pinafore Remi Choco – S – €99,95

Nu is de Pinafore weer helemaal terug! En hoe😍. Tante Betsy koos voor de classic, beetje ‘Twiggy’ style: de dress is slank gesneden, met weinig opsmuk en vrouwelijk stoer: right up my ally😄

Afgelopen weekend hadden wij weer een waanzinnig gezellig shopuitje bij So Much Fashion in Heerenveen. In mijn sociale vertelde ik er al over en deelde ik wat foto’s van dolle passessies met te gekke dames. Maar ik deelde nog niet wat ik zelf heb meegenomen. Ida Bouius is er ook altijd en maakt dan veel foto’s. Deze mag ik hier met jullie delen.

v.l.n.r: Daniëlle, Karin, yours truely en Ilona

Tijdens mijn shopuitje bij So Much Fashion koos ik de Pinafore Remi Choco. Ik ben flieft op de supergave print! Je moet 2x kijken om door te hebben dat het print is en geen echte (kriebelende) tweed stof! De basiskleur is door en door, de textuurprint is in zwart erover heen gezet. Dus ladies: geen angst dat je wit ziet doorschijnen😉

De overgooier is gemaakt van een lekkere stevige Punta di Roma: een mix van viscose, polyamide en elastane. Er zit rek in maar minder dan in een katoenen tricot. De dress heeft twee fijne zakjes die door de stevige stof echt mooi blijven. En, de knopen zijn ook van dezelfde stof gemaakt.

Tante Betsy zoekt altijd de meest duurzame materialen voor haar kleding, zonder daarbij de betaalbaarheid uit het oog te verliezen. Helaas moest zij toch mee met de prijsstijgingen: werkelijk alles is duurder geworden. Schaarste, oorlog, pandemie… deze toestanden trekken forse wissels op onze economie. 

Tijdens het shopuitje in Heerenveen hebben meerdere dames dezelfde outfit aangetrokken en ook meegenomen naar huis. Hij staat zo geweldig mooi in alle maten! En hij valt in all sizes heel goed op maat! De Pinafore kleedt ook mooi slank af!

Meten = weten

Natuurlijk heb ik deze topper opgemeten, plat op tafel. Ik meet altijd al OTO, taille en lengte maar zal op verzoek ook proberen de heupbreedte erbij te meten:

 • OTO: 45 cm
 • Taille: 41 cm
 • Hips: 50 cm
 • Lengte: 96 cm

De dress is opgemeten in maat S. En jazekers, hij is korter dan de meeste jurken van Tante. Nou vind ik ook dat een Pinafore meer mini dan op de knie moet zijn hoor. En met een lekkere dikke maillot eronder vind ik dat super gaaf. Als je er een lang vest overheen draagt, heb je wel weer meteen veel lengte!

Button Shirt Tropical Forest Choco – S – €69,95

Ja, als je zo’n lekkere groovy overgooier gaat dragen, dan wil je er ook zo’n vette retro blouse onder toch? Nou… dat kan bij Tante Betsy echt in veel varianten hoor!!!

De Button Shirt is een mega retro model: hoge kraag met forse punten, slanke mouwen die zeker niet te kort zijn en een slim-fit lijfje! En uiteraard met lekkere chunky knopen erop! 

De mouwen van dit model hebben geen manchet. Dat geeft een lekker comfy feel. Ik koos de print Tropical Forest Choco. De bruintinten hebben hier de hoofdmoot maar er zitten ook paars/aubergine tinten in. Dat maakt deze totale outfit weer enorm veelzijdig qua combinaties. 

Je kan kiezen voor bruine beenmode, maar ook paars/aubergine staat gaaf. Zelfs zwart is een prima optie als je voor een meer zakelijke look gaat. 

Meten = weten

De blouse heb ik natuurlijk ook plat opgemeten, in maat S:

 • OTO: 45 cm
 • Taille: 39 cm
 • Lengte: 65 cm

De gekozen stof voor de Button Shirt is Ecovero van Lenzing met 13% (!) elastane. Dus, met veel elasticiteit. De stof is dunner dan de Punta di Roma maar nog steeds heerlijk stevig voor de winter. 

Ik heb in eerdere blogs al eens uitgelegd wat deze viscose zo bijzonder maakt t.o.v. andere viscoses. Het is absoluut één van de meest duurzame viscoses die op dit moment geproduceerd worden. Een fijn idee dat ook Tante Betsy hier voor kiest.

Conclusie

De Pinafore is een heerlijk dragend stoer jurkje. Ze mistaat nergens: op kantoor lekker zakelijk, bij het stappen funky cool en ook rondom huis een topjurkje. Niet under- en niet overdressed. Het is een kameleon: de gekozen items die je erbij draagt, geven de dress zijn look, feel en style. Door de button shirt krijgt het een lekkere retro-feel. De kwaliteit is in mijn ogen echt ‘ouderwets’ hoog! Ik ga deze combinatie met onwijs veel plezier dragen❤️

29 reacties

 1. Deze combinatie vind ik zo gaaf! Ook met de Heidi blouse trouwens 😉. Helaas was de jurk wat minder geschikt voor mijn peerfiguur, maar jou (en de andere dames ook trouwens) staat hij echt super.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel Esther. Ik heb hetzelfde probleem met rechte modellen: die staan mij ook niet zo fraai terwijl ik ze dan wel als jurk heel gaaf vind. Ik heb tijdens een workshop ooit geleerd waarom kleding mij wel of niet staat. Dat heeft mij al veel miskopen bespaard🤭

   Like

 2. Het is natuurlijk de keuze van de designer om voor een bepaalde lengte te gaan. Ik ken veel langere dames die inderdaad deze lengte niet fijn vinden. Ik snap dat zelfs dan een dikke maillot daar niets tegen kan doen😉. Ik denk alleen dat leeftijd er weinig mee te maken zal hebben. Iedereen mag lekker dragen waar hij of zij blij mee is. Als je jezelf happy voelt in een outfit, dan straal je dat ook uit. Die uitstraling is mooier dan welk kleedje dan ook😊.

  Like

   • Hahaha dank je wel😍 Ja er verandert wel het eea bij mij. Ik vind juist deze collectie heel goed op maat vallen en hoor dat ook om mij heen. Maar de S is in NL zeker wat wijder dan bv in Spanje of Italië… en helaas produceert TB geen XS meer.

    Like

 3. Hi zou je mijn berichtje weg willen halen zie grote en kleine letters .mijn zicht is niet geweldig dus niet gezien en weet dat het de keuze is van een ontwerper en je verdere opmerkingen kloppen ook maar ging om wat ik er van dacht .Zit ook op scootmobile dus dan is dat veel te kort .Gaat er om dat er zo veel te kort is .En ik kan niet overal komen in zo.n kort jurkje maar ze maken het ook voor de standaart lengte .maar wie weet komt het nog ,ze maakt nu ook zwarte outfitje daar is de. vraag na Dus ook zij denk commercieel wat logisch is .Maar ik hoef dat niet en schrijf ook geen blog .Trouwens door jou heb ik het trompet jurkje gekocht wel is waar tweede hands maar toch 😉 groetjes fijn weekend Micy

  Like

   • Kapitalen ?En dit berichtje was aan jou persoonlijk dus ik wilde het niet echt op je site hebben 😉

    Like

   • Ah… als je aan mij persoonlijk een berichtje wilt sturen, kun je beter via ‘contact’ mij een mailtje sturen. Deze reacties onder de blog staan altijd openbaar😉. (Kapitalen = hoofdletters)

    Like

 4. Wauw, de set waar ik meteen verliefd op werd.
  Staat je geweldig!
  Ik heb m ook gepast met het bruine alpengluck button shirt.
  Eigenlijk wil ik ze allebei🤣

  Jij hebt m helemaal mooi afgestyled zo🤩

  Geliked door 1 persoon

  • Hahaha dat had ik in de brandstore ook maar daar was de Pinafore (nog) niet in mijn maat + deze blouse ook niet. De Alpenglück vond ik verrassend leuk hihihi. En trouwens: de roze variant van deze blouse kan ook erg goed hierbij, zelfs de witte big dot blouse!!!

   Like

 5. Staat je super mooi Caro, en perfecte laarzen erbij. Fijne informatieve blog weer en zo’n detail foto is ook zo fijn. Dat mis ik vaak in webshops, dat je de print goed in detail en met de juiste kleurweergave kan zien. Dus top!

  Net als Ria vind ik dit jurkje ook te kort voor mij, ik word er vierkant van vrees ik. De flared broeken wil ik nog passen, die schijnen vrij lang te vallen 😊

  Ik moest even wennen aan al dat bruin in het mode beeld, maar nu vind ik het ook hier weer prachtig gecombineerd.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel! Het is elk najaar weer wennen hè? Ikzelf merk dat juist meer en meer naar de aardetinten neig. Maar wel met uitschieters naar fellere kleuren hoor. De flared pants en de super wijde broeken zijn zeker langer. Deze overgooier is echt geënt op de mode van de early seventies en tja… dat is wel mini dus😊. Maar weet je, het is nu best vers in het modebeeld. Kan best zijn dat over een poosje iedereen er meer aan gewend is en het gaat omarmen. Zo ging het ook met de midi lengte weet ik nog😃

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.