Met Tante Betsy back to the Seventies… Hoe ziet dat er uit?

Zoals ik al eerder meldde op mijn socials: vanaf dit seizoen mag ik voor Tante Betsy de waanzinnig gave funky lijn laten zien en beschrijven in mijn blogs. Super trots ben ik hier op!

Retro B&B GoedFout…

Voor mijn blogs had ik ook een supergave locatie in gedachten. Eentje die Tante Betsy zelf ook kent: de B&B GoedFout❤️. Dit waanzinnig gave retro-huisje staat in Olst en is helemaal ‘back to the Seventies’… mijn jeugd🤭

Omdat het even duurde om af te reizen naar Olst, lukte het ook nog om een fijne keuze uit de net uitgeleverde 2e ‘drop’ van de AW ’22 collectie van Tante Betsy mee te nemen, dus togen we met een overvol kledingrek en veel goede zin naar het kleine dorpje aan de IJssel. In deze blogserie zul je nog veel van het retrohuisje zien. Maar nu wil ik je mijn eerste combi laten zien:

De Dress Pinafore Strike – maat S – € 89,95

De Dress Pinafore heb ik ook al beschreven in mijn eerdere blog (lezen? 👉Klik👈). Toch wil ik erg graag deze laten zien. Door de andere stofkeuze (Jacquard Knit) en print is deze Pinafore echt een ander jurkje!

“Jacquard tricot is een tricot waarvan de print niet gedrukt of geprint is, maar gevormd wordt door verschillende kleuren draad. De stof kan zowel een enkelvoudig breisel zijn, als een dubbelvoudige (zoals interlock). Een jacquard tricot heeft een luxe uitstraling.”

Kortom; deze stof is dus kleurvast!! Het patroon bestaat uit zwart/witte driehoekjes. Het wit lijkt heel lichtjes naar grijs te neigen maar dat kan gezichtsbedrog zijn. En er zit een fijne, maar niet overdreven rek in. In mijn beleving is het jacquard goed vormvast. Ook is het, ondanks dat het best soepel is, een lekkere dikke stof dus warm en goed verhullend.

De stof is vervaardigd uit 45% gerecycled CO, 45% PET (Sea PE), 8% polyamide en 2% elasthaan. De stof is dus grotendeels vervaardigd uit gerecycled kunststof. Dat is mooi en minder milieubelastend maar je kan de vraag stellen: “Wat dan met al die microplastics die loskomen tijdens het wassen?”. Daar heb je dan zeker een punt. 

De Guppybag!

Gelukkig is daar nu de Guppybag! Een waszak wat speciaal ontwikkeld is voor kunststof kleding (zoals ook polyester). De microplastics blijven tijdens het wassen in de zak en kunnen na het wassen eruit geplukt worden. Hij staat bij Tante nog op de website (👉klik👈) maar is nu even niet te bestellen. Wel lees je precies hoe het werkt en waarom de prijs relatief hoog lijkt. De zak is nog wel goed elders te koop!

Deze Dress Pinafore Stripe heeft ook opgenaaide grote zakken met een grote knoop. De randen zijn afgebiesd met een glanzende roomwitte bies. Hij geeft mij dat heerlijke overgooier gevoel. Als kind droeg ik ze veel. Hij valt boven de knie bij mijn lengte (en maat) van 1.73m in S. Met een dikke panty is dat super gaaf! 

Meten is weten

Hij valt keurig op maat maar is dus zeker niet super lang. Ik heb de dress zelf opgemeten in mijn eigen maat, S (kleine afwijkingen kunnen er wel zijn; nameten blijft handwerk). De OTO is 42 cm, de Taille is 39 cm, de Heup 42 cm en de Lengte 93 cm. 

Ik combineerde deze ultieme retrodress met twee Button Shirts: de effen Purple en de print ‘Florabella Pink’ In deze blog beschrijf ik de effen Button Shirt:

Button Shirt purple – Maat S €64,95

Het Button Shirt is echt een vast item in al Tante’s collecties. Maar, vergis je niet: ze zijn nooit altijd hetzelfde! Dit seizoen zijn er maar liefst 15 verschillende Button Shirts uitgebracht: 7 effen blouses en 8 met een print.

De effen Button Shirts zijn gemaakt van een mix van Ecovero en Elasthaan. De effen shirts zijn geproduceerd met gekleurd garen en voelen heerlijk zacht en elastisch aan. De stof is soepel maar dik genoeg voor het verhullen van enige oneffenheden en voor warmte in de winter. Er zijn in totaal 7 effen kleuren in deze collectie.

De effen Button Shirts hebben 1 borstzakje waardoor de blouse (als je deze niet onder de Pinafore Dress draagt) toch iets spannends heeft. Alle  Button Shirts zijn slank gesneden en hebben een boordloze, aansluitende mouw.  Hierdoor is deze blouse uitermate geschikt om onder een jurk of jasje te dragen: nooit teveel stof dus geen rare bobbels onder je mooie dress. 

De kraag van dit shirt is super retro; een lekkere grote punt en een klein beetje stijver zodat ie mooi blijft staan. Kies je voor een stoere look? Laat dan de bovenste knopen open. Kies je voor een meer preppy stijl? Knoop dan de blouse helemaal dicht. De grote knopen in bijpassende kleur maken het weer lekker speels.

Afmetingen:

Ook de Button Shirts heb ik nagemeten in mijn eigen maat. De OTO (oksel tot oksel) is in maat S: 43 cm, de Taille (smalste gedeelte van het item) is 40 cm en de lengte (van schouder tot zoom) 65 cm. Ik vind dit mooie basisstuk keurig op maat vallen.

Door een paarse panty onder deze combi te dragen, of een cerise panty onder de Florabella Pink combi, maak je van je set 1 geheel. En creër je simpel een totaal andere look! Ook helpt het kiezen van je boots of schoenen mee aan de uitstraling. Ik koos voor de nieuwe megamoks van MAG.nl onder de Purple combinatie en voor mijn echte retro Sendra’s onder de roze combi. 

Maar, de combinatiemogelijkheden zijn nog veeeeeel groter: een coltruitje eronder. Een vestje of colbertje erop. En wat dacht je van een jeans of een leren ‘jekkie’?Draag deze pinafore ook eens met een stoere boot (bv Dr. Marten’s) of een hele hoge laars… En een beetje kinky: een Mary Jane sandaaltje eronder😃. 

Een echte veelzijdige alleskunner dus! Waar ga jij hem mee combineren? Ik ben reuze benieuwd! Voor deze blog mocht ik de Button Shirt Purple houden. De Pinafore heb ik met steekjes in mijn hartje uiteindelijk toch niet gekozen (maar wel een heel gaaf alternatief die ik in een volgende blog zal laten zien😁)

Mijn eigen partner, Onno, was deze blogserie mijn fotograaf en hulp uit duizenden❤️. Dank je wel voor je geduld, goede tips en uithoudingsvermogen🙏

24 reacties

  1. Het pinafore jurkje stond al op mijn lijstje, maar nu weet ik het 100% zeker! Wat ontzettend gaaf. Nu nog even kiezen tussen deze en de bruine.
    Wat een geweldig huisje, echt een sprong terug in de tijd. Die haarverf bij de spiegel… Haha, alsof het gisteren was dat mijn moeder dat merk gebruikte.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.