Tante Betsy’s viscose dresses zijn terug in de wintercollectie! Kijk nou eens hoe mooi….

Deze zomer zagen wij voor het eerst (volgens mij) woven voile viscose jurkjes in de Tante Betsy collectie. En hoe gaaf: het was niet eenmalig! Nee, ook in nu weer hebben we meerdere modellen in dat mooie viscose (wel dikker en warmer nu hoor!). Ik laat jullie in deze blog 3 modellen zien (en er zijn er meer hoor). In totaal heeft Tante Betsy in deze collectie 6 verschillende prints in viscose:

 • Parsley Black
 • Spots Cream & Spots Black
 • Flower Power Pink & Flower Power Blue & Flower Power Black
Flower Power Black

De viscose ‘woven’ dresses van Tante Betsy van dit seizoen vallen heel mooi op maat, is mijn ervaring. Let er bij het lezen van met name de OTO wel op: deze moet echt ruimer vallen dan bij tricot jurkjes. Doordat er geen rek in zit, heb je die ruimte nodig omdat ie anders te krap wordt op je rug en schouders.

Viscose

Viscose is een stof gemaakt van houtvezels die middels een chemisch proces geschikt wordt gemaakt voor het spinnen van garen. Duurzamer, omdat er bij productie van deze stof aanzienlijk minder water nodig is. Bij hergebruik van de chemicaliën wint deze stof het zeker qua duurzaamheid t.o.v. biokatoen. Tante Betsy waarschuwt ons wel (terecht denk ik) dat viscose gevoeliger is voor wrijving: let op welk tasje je draagt. En een woltondeuse is zeker een handig apparaatje om te hebben: eventuele pilletjes haal je hier zo mee weg.

Wat ik jammer vond is dat geen van de jurken zakken heeft (op het borstzakje na van de Gemmi modellen). De striklinten zijn daarentegen weer extra riant en lang. 

Ik koos voor mijn blog voor de volgende modellen:

 • Dress Gemmi Parsley Black 
 • Dress Gemmi Flower Power Pink
 • Dress Asia Flower Power Black

Alle overeenkomsten heb ik hierboven al beschreven: per dress beschrijf ik nu de eigen unieke details en informatie.

Dress Gemmi Parsley Black – maat S – € 129,95

De wintervariant van de Gemmi Dress heeft de mouwen prachtig lang (de zomer was nog 3/4). De Gemmi (long) Dress onderscheidt zich van de Asia Dress door haar opstaande kraagje. Niet echt retro is want geen lange punten maar fijn en wat chique. Ook knoop je hem niet tot boven toe dicht: de knopen eindigen één slag onder de boord.

Dress Gemmi heeft prachtige wijdvallende mouwen met een brede manchet. Op het manchet 2 stoere zwarte knopen. Ik vind zulke wijde mouwen enorm vrouwelijk en elegant. Daar voel ik mij altijd mooi in. Niet gezegend met mooie slanke handen, krijgen zelfs mijn ‘kleine dikke knuistjes’ een lady-like uitstraling. 

De jurk is een wijdvallende, bijna overhemdjurk (mag je niet zo noemen want wel veel te lang voor een blouse). De taille creëer je door het striklint te strikken (of deze eens te vervangen voor een stoere belt of een strikriem natuurlijk). De grote knopen kunnen gewoon los dus je kan hem ook dragen als een soort cardigan over bv. een stoere coltrui en een broek!

De lange Gemmi Dress heeft een ruime split aan de achterkant en de knopen lopen tot op kniehoogte door. Dus zeker geen al te brave dress: er valt voldoende te spieken hihihi. Ondanks dat er geen rek in de stof zit, heb je meer dan voldoende bewegingsruimte. De jurk valt mij ruim over de kuit. Ik ben zelf 1.73m. lang.

De print is…. veel verrassend…, een kruidenplantje: parsley (peterselie). Een mooi rank plantje die over de stof lijkt te zijn gestrooid. Vooral de bloemen van dit kruid stralen prachtig in dit patroon. De Gemmi Dress (long) komt dit seizoen ook in de print Spots Black en Spots Cream.

Ik was mild verrast door de kleur van deze dress: op het label staat namelijk Dress Gemmi Parsley Antraciet… Bij navraag aan Alisa bleek dat de achtergrond in een eerdere fase antraciet van kleur was maar dat die verderop in het proces zwart is geworden. De naam echter is op het label blijven staan. De bloemetjes zijn weer wit maar ogen een beetje grijzig door al het zwart er omheen.

De Gemmi Dress Parsley heb ik voor jullie opgemeten, plat liggend op tafel. In mijn maat (S) kom ik op de volgende afmetingen:

 • Oto: 52 cm
 • Taille: 49 cm
 • Heup: 55 cm
 • Lengte: 134 cm

Tante Betsy heeft op haar site van alle maten in het maattabel de OTO en de Lengte genoteerd.  

Dress Asia Flower Power Black – maat S – € 129,95

Een andere waanzinnige beauty waar ik mijn zinnen op had gezet, was deze prachtige Asia Dress, Print Flower Power Black… Ja, met mijn boho-hartje moet ik toch echt deze print goed bewonderen hoor! De Asia Dress is in deze collectie trouwens ook verkrijgbaar in Flower Power Pink en Flower Power Blue.

In een eerste snelle blik lijkt deze dress gelijk aan de Gemmi Dress (long) maar als je beter kijkt zie je toch wel de grotere verschillen:

De Asia Dress heeft bijvoorbeeld geen opstaande kraag maar een (zoals het thuis genoemd werd) een Mao boordje…: een smal rondlopend boordje die plat ligt. Ook deze kan trouwens niet helemaal door geknoopt worden. Hier zit de laatste knoop ook net boven de buste-aanzet. De front van deze jurk is hierdoor vrij clean en rustig. Ook heeft dit model geen borstzakje.

De Asia Dress heeft wel de wijde mouwen maar die eindigen in een brede elastische manchet die met een ruche op de hand valt. Ik houd daar enorm van. Het is meer vrouwelijk en zachter dan een manchet met knopen.

Ook de Asia Dress is een doorknoop jurk. Hij valt mij over de knie maar boven de kuit. Dit model jurk heeft 2 wat hogere splits aan de zijkant i.p.v. een lange split achter en ook hier zit de laatste knoop op kniehoogte. Je hebt dus meer dan voldoende beweegruimte. 

Natuurlijk heb ik de jurk voor jullie opgemeten. Bij mijn meting kwam ik hierop uit:

 • Oto: 53 cm
 • Taille: 53 cm
 • Heup: 54 cm
 • Lengte: 125 cm

Zoals je ziet: ook hier weer is het model vrij recht en creëer je de taille d.m.v. de striklint of riem. De maatvoering vind ik zelf erg goed.

De print is supergaaf! Schitterende bloemen met veel groene en paarse accenten. Lekker stoer maar ook weer dromerig. En superfijn te combineren met de panties van Tante Betsy. Op de foto draag ik de paarse panty maar ook de groene kleurt er supergaaf bij, net als de Navy en de Black!!!

Dress Gemmi Flower Power Pink – maat S – € 119,95

Naast de twee wat langere jurken, heeft Tante Betsy ook een kortere variant Gemmi Dress uitgebracht in woven voile stof. Het grote verschil met de lange variant is dus echt alleen de lengte (en de print hahaha). De korte Gemmi in de viscose is uitgebracht in de 3 Flower Power Prints en ik koos voor de Pink. Hoe Flower Power seventies wil je het hebben?

Net als de lange variant heeft deze jurk achter een ruime split die best hoog is maar niet bloot valt! Dat komt door het ruimvallende model. De split komt niet op spanning te staan zeg maar. Ook nu weer vind ik dat de jurk, net als de andere twee heel mooi op maat valt. De knopen gaan ook weer tot op de knie maar omdat dit jurkje ook midden op mijn knie valt, heb je voor geen grote split meer. 

Leuk detail: de knopen zijn altijd lekker robuust en groot en zijn in de kleuren van de print. Hier heb je dus grote stoere bijna bordeaux rode knopen die wat gewolkt zijn, dus niet effen. En ook deze prachtige dress heb ik weer gecombineerd met die nieuwe Tante Betsy Panty: kleur Cerise.

Dress Gemmi is naast de woven voile viscose, ook uitgebracht in het vertrouwde biokatoen tricot: in de Space print en in de Tropical Forrest print (beiden in 2 kleuren). Doordat de stof anders valt vind ik het echt wel een andere jurk lijken. Niet mooier of minder mooi, wel anders.

En ook deze Gemmi Dress heb ik plat op de tafel na gemeten!

 • Oto: 50 cm
 • Taille: 48 cm
 • Heup: 54 cm
 • Lengte: 100 cm

Naast de prachtige jurken, heeft Tante Betsy ook nog blouses uitgebracht in deze mooie woven voile viscose. Maar daarover vertel ik in een volgende blog!

Uit deze serie heb ik geen jurk gekozen… ik moest helaas kiezen en dat is soms ‘killing your darlings’… Maar wees niet verrast als je mij later in het seizoen alsnog voorbij ziet komen in de Asia Dress… Van deze 3 mijn grootste favoriet!

Alle foto’s zijn gemaakt door Onno, mijn partner. Het was zulk prachtig weer dat wij ook de najaarstuin van het B&B Retro Huisje GoedFout konden gebruiken bij onze fotoshoot. En check nou eens toch die echte vintage dusters op de waslijn!!! Die hadden Luisella en Femke net gevonden op een vintage zoektocht in Frankrijk… Wil je meer weten over deze B&B? Klik HIER voor de link.

9 reacties

 1. Weer een prachtige blog! Ik vertelde je al op facebook dat ik de zwarte parsley print zo mooi vind. Maar nu ik verder kijk vind ik die flower power black print ook wel echt prachtig! Wat een mooie kleuren!!! Dankjewel weer voor je uitgebreide verslag, fijn om te lezen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.